24

Анонимен

преди 5 години

И говоря за истинските сирачета/да защото има и такива/, не за въпросните "самотни майки". Защо те така да са наказани заради измамниците?

23

Анонимен

преди 5 години

До 75 лева на член от семейството е било досега??? Тоест почти никое детенце сираче от въпросните 6000 дечица не е взело и стотинка от държавата. Браво, а България била "социална държава" според изцепките на някои политици. А някои от коментиралите по-долу не разбирам с какъв ум говорят за "стимулиране на мързела". Хора, става въпрос за сирачета, вие въобще наясно ли сте какво означава това?

22

ВЪПРОС

преди 5 години

Не искам да смесвам нещата за Децата .Но съм гневен да ме извините за това .Преди малко видях в Новините че още има Министерство за Европредцедателство и още взима Огромни Заплати , това както и да е . Но направо ме уби решението на Борисов да внесе Ходжи и Мюфтии от Саудитска Арабия и ИДИЛ , и да им се плаща от ДАНЪЦИТЕ на Българите Християни .По такива Причини няма Пенсии , Детски Добавки за всички Деца и Деца с Увреждания - те дават парите на Чужди Държави .

21

sg

преди 5 години

Колко съм я псувал Манолова, а тя свърши повече за обикновения човек от всички партии и институции заедно!

20

Анонимен

преди 5 години

А за всички пенсионери?Или тях кучета ги яли.

19

Анонимен

преди 5 години

Има разлика: ако 9-те чиновника са на социални помощи ще смучат 10 пъти по-малко, отколкото ако са на работа и вземат реални заплати равни на тези на истински работещия и кадърен чиновник. Ти май си от тези 9-имата, затова скачаш толкова срещу модерния капитализъм. Защото сегашното положение те устройва. Хората са го проумели - човек роден с две леви ръце и с два леви крака не може да бъде на пазара на труда. То сигурно оттам идва левичарството и уравнивиловката.

18

Анонимен

преди 5 години

Единствения начин за постигане на високи доходи, е работещ пазар на труда в конкуртна среда, тоест възможно най-голяма сегментация, кандидати за работа придобили възможно най-много знания и умения и разбира се много конкуриращи се работодатели - това са белезите на една динамична и растяща икономика, мързела няма място в едно развиващо се или развито общество.

17

До 16

преди 5 години

Не бе кажи ми честно, наистина ли си толкова *** и се правиш на такъв? В едно общество, за да върви то напред, да се развива и т.н., трябва всички негови членове да се мобилизират и допринасят за което, а онези които не желаят да се наказават. Дали ще има назначени 10 чиновника и от тях реално ще работи един, или ще има 1 чиновник, а 9 ще смучат соц помощи - разлика няма! Ето за това са вредни соц. помощите, соц назначенията, защото те учат на мързел, посредственост, те деградират обществото.

16

Анонимен

преди 5 години

Ами вземи ги на работа и работи вместо тях, а те да се мотаят, защото са некадърни и накрая - уравнивиловка! Колкото вземеш ти, толкова и те. И така ще добутат до пенсия. Вместо да получават социални помощи равняващи се на 10% от дохода ти, а ти като можеш да вземаш висока заплата. Пример: чиновниците са по 10 на стол, но все пак има един който върши работата и изкарва незаслужените заплати на останалите.

15

До 12

преди 5 години

Много си неграмотен по темата, а мисленето ти е като не дете от началните класове. В развитите икономики, пазара на труда е сегментиран, там се търсят специалисти със знания и умения, а не неудачници с два крака, две ръце и вакуум между ушите, те работят на установената там минимална заплата. Да не говорим, че там има недостиг на работна ръка, поради демографската криза и са принудени да внасят такава - да се твърди че държат хора изкуствено без работи, е тотална лъжа.

14

дядо Пенс

преди 5 години

А за дедо Пенс с 207 /двеста и седемте/ лева пенция ,че отпусне ли Бойчето за кило луканка...

13

До 10

преди 5 години

Значи когато стимулираме мързала, ставаме по-богати? Дай тогава в България да работи един, а 1000 други да чакат на помощи, така онзи единия ще взима по 450 000 евра месечно, а ние мързелите по 50 000 евро месечно - аз съм навит, въпроса е колко трябва да си *** за да вярваш в такава простотия?

12

Анонимен

преди 5 години

Те трябва да са извън пазара на труда, за да могат останалите да вземат високи заплати. Когато пазара се наводни с работна ръка цената на труда пада драстично. И се подбиват заплатите. Ти разсъждаваш по соц. образец: куцо и сакато на работа. Ами то пак беше един работи, 10 гледат, но вземат заплати. Важното беше да се пишем, че всички работим и заплатата върви.

11

До 10

преди 5 години

Пълни глупости, нищо общо с реалността. Държа ли ги извън пазара на труда? За това ли ги карат да ходят на курсове за квалификация и ако откажат предложения за работа от бюрата им по труда, спират парите?

10

Анонимен

преди 5 години

В нормалните държави там където бягате, се дават всякакви помощи, за да ги държат извън пазара на труда и само те да вземат големите заплати. Колкото повече работна ръка, толкова по-ниски заплати и по-голямо текучество. На запад за да вземаш 4500 евро заплата трябва 10 човека да са извън пазара на труда и да вземат по 500 евро социални помощи. Защото, за да върви икономиката са нужни потребители, а не хора изключени от потребителския пазар. Капитализмът е производство и потребление...

9

Анонимен

преди 5 години

До 75 лева на член от семейството е било досега.

8

Анонимен

преди 5 години

В тази пробита червена медия, насърчаването на мързела, простотията, търговията с деца и т.н., се счита за победа, а оново недоразумение Манолова за герой на социализъма. Останали още някой на който не даваме соц. помощи? Нищо чудно и дядо Коледа да си поиска, какво пък, колко ще ни струва това, още някой милион, голяма работа. Само да не се окаже, след няколко години, че няма кой да плаща вече данъци и тарикатите професионални клиенти на соц помощи, да се самоизядат!?

7

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 1как никой? марципаните къде ги слагаш?

6

Жоро

преди 5 години

какъв е тоя доход 75 лева?

5

Анонимен

преди 5 години

Голяма победа - ликувай народа, глупаците да работят, мързелите да харчат, прекрасно, справедливо и много толерантно. Дядо Коледа дойде, но както обикновенно ние ще платим. Не било кой знае какво за бюджета - тук 150 млн., там 10 млн., нищо работа, балъците нали плащат данъци.