145

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКато си лягаш вечер си дръпвай пердетата, за да не ти свети слънцето. Аз лично предпочитам да се наспя добре, преди да отида на работа!

144

Анонимен

преди 5 години

До АнонимнаАми по-хубаво е да станеш сутрин късно.

143

Анонимен

преди 5 години

Работния ми ден започва всеки ден в 6.00. Ставам в 4.30 което е убийствено за организма. Искам астрономическото време , т.е. зимно.

142

Зимно време

преди 5 години

А анкетата как може да знае кой на каква възраст е, какво образование има и от кой град гласува?Като попълвах избрах ЗИМНО ВРЕМЕ: на 30г, имам висше образование и живея в София.Просто смятам, че зимното време е по-добрият вариант за работещите хора.Не помня да съм попълвал графи в анкетата за: пол, образование, професия, град.Звучи направо обидно така да делите хората. Всеки има право да гласува както иска, но да изкарвате, че ,,само младите и умни от София", са гласували лятно е манипулация.

141

48% са за зимно

преди 5 години

48% казват зимно време, ама на туристическият бранш това не се харесва, защото им се губи 1 час да пият и затова, за да обидят тези които са го избрали ги обиждат, че са необразовани и селяни. Аз поне това разбрах от написаното.

140

Тошко

преди 5 години

Лятното,разбира се. Сутрин зимата си е все тъмно без значение един час по рано или по късно. Но вечерта е проблема. В 5 вече всички лампи,печки и подобни работят. Не е ли по добре да си прибирем вечер по светло.Ама някой хара предпочитат зимата да ходят по тъмно на работа, и вечер да се прибират пак по тъмно.

139

Владо

преди 5 години

Седем месеца в годината живеем по лятното часово и се чувстваме добре, не съм чувал някой да я умрял заради това. Пет месеца в годината живеем по зимното часово време и пак се чувстваме добре и не умираме. Следователно ако ще трябва да се лишаваме от едно от двете времена, кое ще изберат УМНИТЕ хора? Трудна задача се оказва за българския генетичен материал, но няма как обясниш на *** човек неразбираемото за него. За справка погледнете последните 28 години и вижте има ли друг народ като нашия.

138

Анонимна

преди 5 години

От научни обяснения с неблагоприятен край сме от 29години.Какво по -хубаво от това,да станеш сутрин рано!С всичко се свиква,както с нищожни заплати,и политици ненужни.Нека се спре това часово танго-напред/назад.Нека си е нашето време.Колкото и да го връщаме/теглим ,животът си тече,както секундите по циферблатът.

137

500 hronia

преди 5 години

Fake news.

136

Анонимен

преди 5 години

Да обобщимЕдните, които не стават рано нито за работа, нито за училище, искат лятно време, за да им е топло цялата година, да ходят целогодишно на плаж, да пият бира по градинките цяла нощ, а сутрин да не им свети слънцето, докато спят, щото нямат пердета. И са възмутени, щото не знаели за анкетата и не могли да гласуват. Другите, които работим и учим, искаме сутрин да ставаме по - късно, и да не излизаме зимата рано, 3 часа преди да съмне, в най-големият студ. Знаехме за анкетата и гласувахме

135

Анонимен

преди 5 години

Какво зимно? Луди ли сте..лятото в 04 Ще е светло в 20.30 тъмно....какви са тези 17 000гласували.Бойко вразуми Ги!!!!! Със зимното ще харчим и повече ток!!!!

134

Overtime

преди 5 години

Като извадите батериите, стрелките сами спират.Така ще ставате, когато се събудите, и ще ходите някъде, когато мнооого ви се доходи.

133

USA

преди 5 години

Пак игри. Пак номера. По образованите ? НИКОЙ НЕ ИСКА ДА СТАВА СУТРИН В 5 ЧАСА ( по така нареченото зимно време, особено през зимата. Това е нормалното време, а лятното реално е за 3 месеца в полза на бизнеса и съсипва биологичния часовник на много хора

132

Име

преди 5 години

В България часовете за спане са от 22 до 6. Както и да смятате при лятно часово време ще имаме повече слънце в будните часове - 6 до 22. В момента 7 месеца са лятно часово време и 5 зимно. Защо да минаваме към по-тъмного часово време? Лятото се съмва в 5 и се мръква в 20. колко хора спят 5 и колко в 8? Щели сме да ,атъпеем - ами те в Дания, Швеция, Финландия... вече трябва да св ***. Там от години учениците им учат сутрин по тъмно.

131

Румен Драганов от Ин

преди 5 години

Ама май чавка ми е изпила акъла. Как така денят ще е по-дълъг. Еднакво си е дълъг. Значи ако имаме един милион гости през юли и август, то 7 милиона трябва да страдат през цялата година. Какво пречи на туристите да си използват всяко време, което искат от деня. Не са обвързани от работно време, магазини и други. По-голяма глупост не бях чувал. Да жертваме здравето на всички българи, заради една шепа чужденци минаващи за малко от тук.

130

роби на стрелките

преди 5 години

Аз съм за тотална смяна на календара и минаване към друга бройна система, а не таз обърквация месеци с различен брой дни, добавяне на високосен ден февруари, добавяне на секунди 8 пъти за 10 години, синхронизазия на UTC с астрономическото време и пр. Нека математици да дадат нещо по просто, щото сега нищо не е като хората. В Испания съмва късно 8ч и мръква в 22-23ч, лятото, тук 5-20ч, а се работи 9-17ч или да се смени раб време в разл. държави, а да има едно врема в Европа

129

Джон Сноу

преди 5 години

Зимата идва! Минавайте на зимно време!

128

Анонимен

преди 5 години

Гласуването не беше от най- простите.Така че противопоставянито " умните и красивите" срещу останалия " мат'рял" в този случай не върши работа.

127

Анонимен

преди 5 години

Зимното( астрономическото) е най- добро

126

Анонимен

преди 5 години

"Значи означава че през деня ще е кратко светло и почти целия ден ще е тъмница. Не ми харесва. Може някой луд да те нападне."Ох.. ДЕНЯТ СИ ОСТАВА СЪС СЪЩАТА ДЪЛЖИНА. НОЩТА СИ ОСТАВА СЪС СЪЩАТА ДЪЛЖИНА.....