42

егаси

преди 5 години

До решение.А що не си ходиш на село? Тук става дума за коли, които нямат нито преглед, нито платени данъци! Кой как си кара колата си е негова работа.

41

Бай Ромале

преди 5 години

Да ни разрешат тогаз коли стари да си берем и да не ни пречат, без пари ще ви решим проблема и чаветата ще има ко да ядат.

40

Анонимен

преди 5 години

ако дядото си държи колата пред блока и я кара 2 пъти годишно той си плаща данъка, плаща си застраховката , евентуално амортизацията.=> тази кола по нищо не отстъпва на твоята, а ти ако искаш всеки ден ходи с нея на работа.Проблемът е казан по долу, 2 години се чака колата да не е минавала технически. Т.е утре ако блъсна моята и сложа пред блока ... остават и 9 месеца + още 2 години + докато някой се сети и СО да реагира = 3 години минимум...

39

ogyn i jupel

преди 5 години

До решениекакво правим ако пътуването с колата на годишна база не е минала 1000 км, а се кара ? До болницата до магазина, до вилата . Защо данъка да е с горница че в случая карам по - малко от 1000 км. Ти май си от най-умните ?

38

Анонимен

преди 5 години

Лепят им стикерите, собствениците ги преместват на 300 метра пред друг блок в тревата и всички забравят за колата, защото тя вече е преместена и така до следващата акция по лепене на стикери след 3-4 години.

37

AN

преди 5 години

Да де, ама старата трошка пази паркомястото на новият автомобил! Отделно живущите се карат за тези места, пишат писъмца до общината и хоп синя зона/добре дошли парички/. Защо общината да прави паркинги, веднъж данък/сега ще го увеличат/ , ще сложат и един еко стикер ,който също ще се плати поне 5-10лв.и втори път синя зона. Честито на Общените.

36

Анонимен

преди 5 години

До ...Толкова кълнете **, че "беряли джилязу" - що не кажеш на някой от тях с каруца, и на момента ще свършат едно Богоугодно дело, почиствайки от трошката поляната ви?Ама съвет от мене!Докато трае процедурата, внимавай да не мине някой патриотичен патрон с пищов,и да не вземе да пуца по хората, "борейки" се с кражбите.

35

Анонимен

преди 5 години

Начини за справяне с проблема има много. Воля липсва. Както и за ред други проблеми.

34

Анонимен

преди 5 години

В квартала имахме един стар забравен голф, който само заемаше паркоместо. От голфа беше поникнало дърво - един ден като минавах от там го видях как гори посред бял ден и вдигаше пушек до небето. Дойде пожарната, угаси го и изнесе каквото е останало към автоморгата. Явно на някой от блока му беше писнало да чака общината и реши да ускори процедурата.

33

Анонимен

преди 5 години

Нещо нормално за тези отишли от малките градове и села към големите, е да дойдат с някоя изгнила стара печка която паркират и не карат, щото имат служебна, или си купят по един таралясник за 2000 лв, който след година почва да се разпада и все по-често да е паркиран пред блока. Купува се втори, ама същия, че първия да се ползва за части. И така до безкрай. Едно от нещата което може да ограничи трошките по улиците е забраната да се внасят и регистрират.

32

...

преди 5 години

За съжаление изглежда да се подаде сигнал не е достатъчно. Зад блока ми има изоставен автомобил със счупени прозорци на една поляна (нищо чудно да е краден), но общината не иска да го вдигне понеже не е паркиран на пътя а поляната не била общинска собственост! Ами аз какво да направя? Да го избутам до пътя ли?!

31

решение

преди 5 години

Даа ... всеки дава фрапиращи примери, но това са 1-2% от случайте.Масово обаче има коли с платени данъци и застраховки, голяма част от тях даже и веднъж годишно минали на преглед, но реално тези коли НЕ СЕ КАРАТ! Обикновенно техните (често възрастни) собственици не нарушават никой закон, но не се разделят с "паметниците" си от мили спомени.Но има решение (при желание от общината) : Ако при годишния преглед колата не е минала поне 1000 км. то данъка се слага твърдо 1000 лв. или повече.

30

Мирослав

преди 5 години

Щом не можем с едни бараки да се оправим, смятайте... Минават, проверяват на кой е колата и пращат писмо вкъщи. Ако няма номера, оставят бележка че ще бъде вдигната, ако не се премести! След като я вдигнат и колата не се потърси 3-6 месеца примерно - на вторични и парите в общината! Или ти пишат задълженията за вдигането и престоя към данъка на жилището и готово. Нали уж са експерти в тая община, толкова ли не могат да измислят правилното решение?

29

Анонимен

преди 5 години

Добър вариант е въвеждането на платена зона за паркиране във ВСИЧКИ квартали на София. Така ще могат да махнат изоставените коли буквално в рамките на 24 ч.

28

Чиновник

преди 5 години

В панелните гета, където живее простолюдието, положението е страшно. Преди 15 години имаше идея в рамките на 1-2 месеца тези трошки, ударно да бъдат разчистени, а собствениците глобени с цената на репатрирането. За съжаление идеята беше спряна "от горе" тъй като там се опасяваха, че простолюдието ще се разяри прекалено много и може да стане някоя инфекция. Сега, обаче простолюдието сте една идея по-малко примитивни, отколкото бяхте тогава и работата вече може да стане.

27

Край

преди 5 години

До тоя отдолу. Когато нещо му е безплатно на човека - го плащаме аз и ти.Фандъкова е кмет от 10г. вече а преди това беше зам. кмет. Фандъкова е част от проблема. Тази женица не налага ред в града а работи копче за раздаване на обществени поръчки на който и нареди Борисов.

26

Анонимен

преди 5 години

До Бай ГрозданБай Гроздане, разбирам твоята логика, тя е и моя.Говорим за различни неща!Това, което аз предложих, е следното:В случай, че собственикът на колата е бил абсолютно КОРЕКТЕН към Общината и Държавата десетки години наред с платени данъци, такси и т.нат., когато му репатрират колата в последния и път, да му е безплатно на човека и всички формалности по тази процедура да се извършват служебно!А иначе и аз съм с две ръце ЗА това трошките да се разкарат от улиците, и мен ме дразнят

25

До 24-КРАЙ

преди 5 години

Каква Фандъкова те е патила бе лубере. Това си е от време оно!!!

24

Булгаристан....

преди 5 години

Сега навлиза мо,да, да си паркираш стар бус пред входа и да си го ползваш като килер или допълнително мазе...

23

така е

преди 5 години

Абсолютно е прав човека по-долу. Виждал съм т.н. предписания залепени на предното стъкло с месеци, дори са започнали да избеляват, но колите така си стоят....