37

българин

преди 5 години

и в Бг се прави локум.но не го наричаме българско изобретение

36

анонимен

преди 5 години

Локума и други сладки неща минават през Турция .Но идват от арабите.Но не са турски.Както и манджите им.

35

софиянец

преди 5 години

Чета,интересувам сеи знам.Всичко турско е крадено--цялата им велика кухня е крадена от араби(локума също),Византиици,дори и от Китай.Тур-чолята са си едни мишки дошли от Мала Азия,имали са шанса да уцелят междуособиците на съседните народи,имали са един-двама хитри водачи(не турци) ползващи доктрината ДЖИХАД и са успели -винаги удряйки в гръб.Нито са войници,нито готвачи.Всичко име крадено.Турчина е черен-всички по бели такива са от крадени бели деца-потурчени насила .Моля четете историята .

34

2+2

преди 5 години

Хаджи Бекир идва от северните граници на империята .През 18 век северните граници на Турция са по Дунава , така че изобретателя на локума Хаджи Бекир може да се окаже нашенец приел исляма за да му върви бизнеса.

33

Типичен турчин

преди 5 години

Вие срещу България,но стиска българския паспорт!Целомъдрен,но на коза не прощава!Праведен е,ама лапаа суджук и кюфте!Уважава жените,но ги зачулва!Не пие,пък ракия не отказва!Строи паметници на Султана,но стои в Германия.Мрази американци,но люби долари!Стреля по руснаци,ама им продава домати!Ненавижда Джей Пи Морган,но взима на заем!Гнуси се от чалга,но върти кючеци!Европейци гази-за Европа лази!Голям чистник,ама си бърше з.а с пръсти!Арабин,пък пише на латиница!*** не е-Конвенция прави!

32

Анонимен

преди 5 години

Гюлсехерчо мамин как не го докосваш? Направо го папкаш ли?

31

Анонимен

преди 5 години

Не докосвам нищо пипано от турчин.Жена ти обаче не само го пипа ами го и лапa. И Локума също ;)

30

Анонимен

преди 5 години

До Гюлсехер 34Ами значи ще има повече за мен!:)))))) Аз съм българин и на локум, баклава, саралия, кадаиф и халва не прощавам! :))))))Турците са световно известни майстори на локума и халвата!

29

Hmmmm

преди 5 години

До Яcтpeб ОcманлиятаСрам ме е, че съм аспарухов Ман.ал!Шиб.н атакистки ***!

28

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен11 ТОВА Е БАЛ СУДЖУК.

27

ДжуджанкаG

преди 5 години

Нетът е пълен с рецепти за локум. Много важно, че Бекир ефенди си крие неговата.

26

Анонимен

преди 5 години

Но Османка, приятелю мой - ако има ендо с което съм съгласен, то е, че и българите и турците викат когато говорят. Все едно се карат ... това е много дразнещо.

25

Анонимен

преди 5 години

"Османсанската империя започва да се разпада през 1908 г., но все още в Истанбул има достатъчно неща, които да напомнят за нейното съществуване."Пастите все още ми напомнят за обезглавяване ... уф, ще взема, да не ги ям, че ми напомнят за лоши работи

24

Osman

преди 5 години

Много ми е забавно. Българинът от малък го учат за лошите поробители, т.е как да мрази турците. После пораства, среща се с турци, ако не е от смесените, отива на екскурзия или по работа. И с изненада разбира как по манталитет е най-близък с тези хора. Голямата маст не смеят да си го кажат, но няма лошо. На глас или не, ние си ви обичаме и с удоволствие ще си живеем заедно. Да сме живи и здрави.

23

Анонимен

преди 5 години

Те и сегашните властници там разтягат локуми, но само с локуми не се живее.

22

Анонимен

преди 5 години

На летищет Ататюрк в Истамбул има огромен магазин веднага след митницата. Такива вкусотии продават че вие бедна фантазията да си ги представите. Като започнете от баклавите и локума който е десетки вида до бонбониери с шоколадови бонбони и най различни други лакомства които никъде другаде неможе да хапнете.. С думи неможе да се опише трябва да се види.

21

Гошо

преди 5 години

До Анонимен #5: думата кебап произхожда от арабската дума кебаб. Немалко турски думи са с арабски произход. Например думата дувар, с която дедите ни наричаха зидана каменна ограда, е с арабски произход и се казва дувал.

20

Гошо

преди 5 години

До Анонимен к.11: Шира се нарича, не шара. Ширата е сладкото гроздово вино в началния стадий на ферментация, когато сладнее от високото -.над 20% съдържание на захар.

19

Анонимен

преди 5 години

До 17В Австралия стафидите се наричат на популярния сорт грозде Султанина (безсеменен сорт) и нямат нищо общо с Турската империя!!!

18

Анонимен

преди 5 години

Вижте си историята - всичко, което сте постигнали е благодарение на християните. Завладявате земи благодарение на заеми от венециански банки, постигате развитие благодарение на европейско образование и крадене от християнски земи... Дори най - известната ви с прогресивност жена - съпруга на султан, е дъщеря на руски свещеник, отвлечена и дадена в харема му! Един локум имате и той е краден от сирийците!