30

пенсионер-1948

преди 5 години

Пенсионирах се през 2011 с 900 лв заплата.Тогава това беше добра заплата./започнах със 78 лева през 69г/ Пенсията ми беше 580лв.Сега след ,,швейцарското правило" е 665лв.От юли ще се вдигне с още 5%.Смятайте. .Пенсиите от 200 лв са ,,завещани от соца когато една добра заплата беше толкова..Сега е нормална една заплата от около 1000 лева,Който говори че ще вземе 200 лв пенсияе или третокласник или л.у.д.В нета 90% стехора под 40 години така че вашите пенсии няма как да са малки.АКО СЕ ОСИГУРЯВАТЕ

29

Реалист

преди 5 години

За да няма таван на пенсиите, трябва размерът на пенсиите да се изчислява справедливо - на базата на внасяните осигуровки през целия трудов стаж на човека. Сега не е така. Онези три години по избор правят несправедлив размера на пенсиите, а тях ще ги има още десетки години.

28

Пенсионер

преди 5 години

ПенсионерА, забравих - ще гласувам за Бойко Борисов!Цял живот работих тежка работа и сега съм доволен от правителството.Това ако беше БСП никога нямаше да стане.Мислете си каквото искате.За мен това е истината.

27

Пенсионер

преди 5 години

По принцип трябваше да получавам 1316лв пенсия.Толкова ми я изчислиха, но и 1200 никак не е зле.Аз съм доволен!

26

Анонимен

преди 5 години

Само преди два дни, Пламен Димитров гарантираше в предаването на Цветанка Ризова, че който си е плащал високи осигуровки, ще си получава реалната пенсия и таван няма да има. Днес се е договорил друго с правителството, е как да им вярваш?

25

Do House M.D.

преди 5 години

През 85та 200,000 !?!?!?! Ти на колко си бе юнак ? Не бъркай 85та с 96/97ма голямата девалвация.Абе вие пуберите си дращите на воля .През 85та един апартамент беше 15-20 хиляди лева и се изплащаше над 20 години. Чул недочул разбрал недоразбрал,объркал си се с Виденовите цени когато един хляб беше 350 лева акило ориз 1,200.Питай мама ,тате ,дядо баба и тогава,,драскай" .....200,000 през 85та,ще ти се смеят и гаргите бе хлапе.

24

Анонимен

преди 5 години

До АзАз и много като мене,са инвестирали твърде много в образование и придобиване на различни професионални умения с ясната цел,че това е начинът да имаме добър стандарт на живот. Така,че въобще не ми дреме,за това че някой получава ниска заплата!

23

ДО 16 Счети

преди 5 години

Няма как . Това което се каниш да го правиш - Пенсионери Миньори преди няколко години съдиха България в Страсбург за тавана на Пенсиите . Отговора - Съда не се бърка в Законодателството на Държавите , демек - Народното Събрание , тоест НИЕ , така е решило и приело Закона .

22

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 13Най-добрите три години,но преди 1997 г.!

21

Цецко Цачев

преди 5 години

До Активист на БКПТака е ,мой човек.

20

Анонимен

преди 5 години

До АзНе знам за тебе но когато тия хора са си внясяли осигуровките (или там каквото са внасяли) никой не ги е питал колко ще получава положин България когато те се пенсионират.

19

House M.D.

преди 5 години

Колега Счети,200 лв. през 1985 г. са равни по номинал на днешни 0.20 лв. или 20 ст. Т.е. няма да е справедливо да се преизчисляват 1:1, защото сегашните 200 лв. са тогавашни 200 000 лв. Уви, Блян Рибенов и другарят Лостов се погрижиха за обезценката на парите. Оттам и ниските пенсии.

18

Анонимен

преди 5 години

Полека, уважаеми пенсионери, да не си ударите главата в тавана на пенсиите.

17

Активист на БКП

преди 5 години

Най -после с моите другари партийни секретари ,ще живеем достойни старини ! Можеше и повече,но и така не е зле...

16

Счети

преди 5 години

Значи, когато дойде време да се пенсионирам след 30-35 години, ако не ми се плаща на колкото съм се осигурявал ще се събера с други граждани като мен, които си плащат вноски на максимума и колективен иск срещу държавата в размер на внесените осигуровки и лихвите за 45 години стаж. Същото бих посъветвал и всички нови пенсионери, които са осигурявани на високи заплати, защото нас знаят само да ни доят !

15

Аз

преди 5 години

1200 лв. пенсия е много. 90% от хората в България не взимат такива заплати.

14

не е така

преди 5 години

До Анонимен 13Ами да дадат възможност на тия,които сега се пенсионират,а не след нова година да се изчислява пенсията по новия начин и да могат да се пенсионират при новите условия.

13

Анонимен

преди 5 години

Така е по-несправедливо. Едни се пенсионират на базата на трите си най-добри години, а други на базата на целия им трудов стаж. За първите е справедливо да има таван на пенсията, докато за вторите е несправедливо.

12

До 6 zeus

преди 5 години

Няколко гершки си допуснал:- средната заплата не е 1000 лева- в сметките ти липсва сумата за осигуровките, която е над 20% от заплатите- става дума за хора от бюджетната сфера, а не държавни служители, които са около 96 хиляди- никой не казва за всиики - казано е над 1 милиард за 433 хиляди, които са част от всички--Най-много в бюджетната сфера са от образованието и медицински работници - около 62% от всички на бюджетна издръжка.

11

правилно

преди 5 години

Така е по-справедливо.Откъдя накъдя за едни ще има таван,а за други-не.Особено за тия,които сега се пенсионират.За 2-3 месеца разлика,няколко стотака по-малко.