138

Джак Узи

преди 4 години

Панелните блокове имат живот 100 години. За това е цялата дандания за да могат новите строителни предприемачи да си продадат стоката. Целта на новия световен ред е българите от 70 % собственици на жилища да останем само 10-20 %. Много ги боли запада , че българите са собственици на "панелките". Има къщи по на 200 години и са по читави от "новото" строителство.

137

Анонимен

преди 4 години

Аз нещо не разбрах. Плаща ли си били данъците а пък държавата не им оправила фасадите. Държавата не и е работата да оправя на частни лица жилищата. Аз като си плащам данъците на къщата държавата длъжна ли ми е да ми я санира.

136

за "санирането&

преди 5 години

как помага облепването на панелката с плоскости(най евтините) лепени на "кюфтета", ако говорим за металните връзки, които са тръгнали да ръждясват например. Не може да се каже, че има саниране, а има поставяне на топлоизолация, която е със съмнително качество и монтаж.

135

134

преди 5 години

До МайнааБраво майна, да си жив и здрав, още много внуци да транспортираш.За съжаление, ние дядо нямаме.Моето село е от другата страна на Асеновградско шосе и в комшийското село, където има основно училище, 80% от децата са ***.

134

Анонимен

преди 5 години

До Вуте140Единият апартамент ми го санираха.Не че не можеше да е и по-хубаво, ама е доста приемливо.Даже и осветлението на стълбището смениха.Имайки впредвид, че бабичките в блока, които са болшинство, от години не си плащат таксите, сега е като коледна елха.Та такива като теб, определено се минаха.

133

Вуте

преди 5 години

Важното е да не се плашите. Че "санирането" беше просто да се превъртят едни пари е ясно и за да не ве карат да санирате още веднъж ще ги съборят а ще ви дадат евтино 2-3 000 евра метъра нови жилища

132

Майнаа до 134

преди 5 години

Те затова си имат дедо...Купиха му джип и дедо ги вози до Брестовица...Там има основно училище, не лошо. Все още има деца. Другите Варианти бяха, Прослав, Коматево, Първенец и Марково.....около Пловдив имаше, но се спряха на това. Задръствания няма... стига се за минути.

131

Колкото толкова

преди 5 години

Значи ще се появят отново едни пари, за да си купи народът нови жилища. Вечни.От мрамор.

130

Бляк

преди 5 години

Среда за самоорганизиране на хората. Т.е, закон за задължаване на хората сами да си санират жилищата, а данъците пак ще потъват някъде.

129

шматка

преди 5 години

Нещо не разбрах намека за данъците.Да не би да искат да кажат че държавата трябва да ги ремонтира.Съгласен съм.Аз живея в къща и също плащам данък и аз искам пари от бюджета2млрд малко ли ви бяха

128

Анонимен

преди 5 години

До МайнааТака де, и моето село е на 18км от Пловдив, и училището е закрито 1958-***. Баба ми, лека и пръст е била от последните даскалици в селото. Затова знам.

127

Анонимен

преди 5 години

До МайнааЛошо няма бе майна, ама нещо не ми се вярва.И дека учат внуките?Давам бас, че училището е закрито още през 1958-***.

126

Майнаа

преди 5 години

Сина сега стяга старата камък вкопана половин метър гредоред и кирпич втория етаж, къщата е 38-а наследствена на 30 км от Пловдив се пренасят с внуците.... с пчели почна да се занимава.Проблема в повечето ни села е липсата на канал, добре че бяхме близо до реката крайна къща та стана работата. Водата е хубава на сонда, слънчев колектор, покрива оправи + 2 пристройки (навеса го направи огромна всекиндневна),всичко с естествени материали,никви колони нищо. Всичко с басейнчето и райграса 21 000Е

125

Анонимен

преди 5 години

Мдааа, в близката до София провинция (30-50км) може да се купи къща и да се стегне има-няма за около 200 бона.

124

Майнаа

преди 5 години

Така е от къщата по хубаво няма.... Майка ми и баща ми са дошли в града, понеже един трудов ден е станал 24 стотинки в моето село като са дошли ТКЗС-тата. 5 години живях на военно летище и съм спал на дървени нарове с болния ми дядо. Като дойдоха панелните блокове, това беше чудо тогава...Топла вода, парно, нямате си представа какво беше тогава това....ходихме 2 пъти седмично на градска баня (такова беше през 60-те)... по старите знаят как беше... 70-те почнаха да правят по големи жилища за деца

123

Св до 129

преди 5 години

Супер, добре описано. Честито. За съжаление, не всеки може да си позволи това. Спокойствието е най - важно от всичко, а в едно вертикално село, няма как да си го осигуриш. Все някой решил да се благоустроява, внучето има р.д. или жена му изхарчила заплатата и целия блок разбира.

122

Анонимен

преди 5 години

30г. живях в апартамент - горд притежател на право на строеж във въздуха. Баста, отървах се от всичко недвижимо, купих си къща с дворче половин декар и вкарах там всички пари. От къщичката по-хубаво няма - настане вечер, месец изгрее, седнеш си край барбекюто, капнеш 2 пръста виски, църкат щурчета, кучето джафка, мачката се гали и цари поголовен оптимизъм. Рахат, казвам ви.

121

Св до Майна

преди 5 години

Така е - фиксират, иначе панелите от вертикалната и хоризонтална носеща конструкция се "заклинват" на сглобка "нут-федер", но едностранно, като ламиниран паркет да кажем. Но т.к. са вертикални, няма как да няма и заварки при самите сглобки. Не е първоначална тяхната функция ,а за постоянно. И вярвай - има защо.

120

Майнаа

преди 5 години

Тамън си сипах първата ракия...турил съм боба да ври....и да се върна напанелите.... Имаше една приказка навремето "като цъфнат налъмите"...може да я заминим с "като паднат панелите"... Панелите не са на доизживяване категорично. Заварките фиксират, а не носят самата конструктция. Нас няма да ни има, след 100 години паналеките ще ги има. Както ще ги има и дървените къщи от гредоред, както ще ги има и керпичените о 20-те и 30-те години ( ако им е добре покрива).Ама много малко от новите ще ги има

119

Анонимен

преди 5 години

Е, добре, спокойно. Панелките са на доизживяване, 3/4 от населението ни нямат пари за новото строителство, скоро българинът няма да има собствено жилище и масово ще живее под наем. Планът Ран-Ъп ще се осъществи; бавно, защото сме инати, но сигурно!