68

Ха-ха

преди 5 години

Че то има ли българска фирма,дето да е платила такъв данък някога.Всичките въртят,сучат и все са на нула печалба или малко отгоре.

67

V

преди 5 години

Това не е корпоративен данък в България ,а чорбаджийски .Направеха го 10% и пак няма инвестиции и като го направят 0 ще дойдат ли ?Трябва промени в трудовото законодателство.Те се интересуват от печалбите.За да има потребление трябва хората да си получават парите за да потребяват . Тия закони облагодетелстват некоректните ,,работодатели,, и работници . Прекалено сложна е схемата на втория месец за първия.Което означава че хора които не са работили в частния сектор не трябва да правят закони ;)

66

Анонимен

преди 5 години

До МНЕНИЕНе си рабзрал идеята, на този икономически съюз ... Спокойно - и хората в парламента не я знаят :)

65

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 68Има и още нещо - фирмени раазходи. ознавам ***, коитоо носят скъпи италиански костюми, пътуват с билети за по 10000 лева, ядът в ресторанти, където сметкат е 400 лева на човек и ги возят в нови S класи ... И всичко e "фирмен разход" ТОй червив от пари, ама и нищо не плаща.

64

Анонимен

преди 5 години

Чуждите фирми бягат, а къдърните не равят бизнес у нас, не защото даъка е висок, а защото още помним, какво стана с едни френски компании. Защото мнго добре сме наясно, как "вървят нешата" с цялата мизерия и гнус от подкупи, сфери на влияние, "наши и ваши" ...

63

Анонимен

преди 5 години

Тия са псевдо икономисти. То и сега реинвестираната сума не се облага с данък, защото просто не е печалба, а инвестиция.

62

Анонимен

преди 5 години

До Мнение"Аз пък предлагам а отпадне максималния осигурителен доход и да се дължат осигуровки и върху получените дивиденти от фирмите след платен 5% корпоративен данък."Данъкът за дивиденти винаги ще бъде минимален и плосък, така е навсякъде, богатите си получават парите от дивиденти, а не от заплати. Прогресивни данъци се налагат само на заплатите, като до средната заплата са вече около 50% заедно с осигуровките, от средната нагоре вече стават плоски данъците, така е в ЕС и в цял свят.

61

Анонимен

преди 5 години

До МНЕНИЕ"Разбрах че в България Данък Печалба се изнася в Чужбина . Този Данък в ЕС е 22% а в България е 10%"Невярно. В повечето страни в ЕС корпоративният данък е около 30-35%"Брутния Вътрешен Продукт на Република България е 100 Милиарда Долара"Невярно. БВП на Република България е 56млрд $

60

МНЕНИЕ

преди 5 години

Разбрах че в България Данък Печалба се изнася в Чужбина . Този Данък в ЕС е 22% а в България е 10% .Това е лошо за Българската Икономика - Данъка трябва да се синхронизира с ЕС Законите - 22% . Другото е Лобизъм на Депутати и Ала Бала за хората които не познават материята .С думи Прости - Брутния Вътрешен Продукт на Република България е 100 Милиарда Долара - ако увеличим Данъка на Бизнеса с 10% , до нивото на ЕС , ще имаме в Бюджета още 20 милиарда лева Годишно . Прав ли съм или Бъркам ?

59

П.Петров

преди 5 години

Разпределената печалба и така се облага с ДОД, а вирмите могат да намаляват КДП с покриване на загуби за предишни периоди, дарения и други счетоводни врътки.Защо не приемат над 20000 ОД да не се облага изобщо с данъци, ДГД бедните и всичко е точно и само кекс, кекс, кекс за бачкаторите.КАКВИ ИНВЕСТИЦИИ В МУТРОЛАНДИЯ?! НАСЕЛЕНИЕТО ИЗБЯГА ИЛИ ИЗМРЯ, НЯМА КОЙ ДА БАЧКА, А ЩЕ ПРЕВРЪЩАТЕ ДЪРЖАВАТА В "ПЕРАЛНЯ"!

58

Анонимен

преди 5 години

Ама те сериозно ли плащаха досега? Всичките, честно?

57

Мнение

преди 5 години

Нормално е да отпада корпоративния данък по света - нали корпорациите управляват света. Милионерите защо да плащат, като има балъци като нас, които ще им поемем масрафите с нашите данъци. Аз пък предлагам а отпадне максималния осигурителен доход и да се дължат осигуровки и върху получените дивиденти от фирмите след платен 5% корпоративен данък. Така ще се стимулира реинвестирането и нашите богаташчета първенюта ще се замислят преди да си купят поредната нова кола, яхта къща, и лукс.

56

Hafen die Wahrheit

преди 5 години

Стига си мислил за тези cкапани евреи, ами си живей живота блажено! Те така или иначе ръководят парада.

55

к

преди 5 години

евреите измислят понятието корпорация за да е по-лено да се прехвърля сонсвенноста от една марионетка на друга - ако собсвенноста е на името на някой роб и този роб умре ненадейно се явява проблема как сонсвенноста да се прехвърли на друг еврейски робс корпорациите този проблем се решава леснос фондациите е още по лено даже - те не плащат абсолщтно никакви данъци по закон - даже данък наследство не плащат

54

До к

преди 5 години

Финансово генийче "Акций и Спекулаций" да не са някакви Римски консули?

53

к

преди 5 години

До Hafen die Wahrheitкорпорация се нарича фирма която е юридическо лицет.е. Корпорацията "Набутавко Комерс" например е юридическо лице и като такова има собстенност на свое име и плаща данък, но понеже "Набутавко Комерс" не е роб като теб и мен, не може да бъде вкарана в затвора и за това за "Набутавко Комерс" законите са различни от тези за обикновенните робиферштензи ?

52

Hafen die Wahrheit

преди 5 години

Кой плаща корпоративен данък? Местните юридически лица търговски дружества.Чуждестранните юридически лица, когато осъществяват стопанска дейност в страната чрез място на стопанска дейност.Тези икономически субекти, наричаме ли в общият смисъл "Корпорации!?

51

к

преди 5 години

в САЩ евреите от Айпъл например дължат повече от 100 МИЛИАРДА $ данъци !!!обаче когато си над закона никой не може да те накара да платишобикновнните хора в САЩ ако се осмелят да не плащат данък отиват в ЗАТВОРА !така наречената Интърнал Реженю Агенция праша копите си в дома ти, разбиват вратата и прозорците ти, просват цялото ти семейство на пода с белезници и те замъкват в ЗАТВОРА !!!ЗАЩО !?защото си пропуснал да платиш данъка си

50

Анонимен

преди 5 години

До кДаже и най-обикноивения човек може да си направи ООД, т.е. корпорация.Така, че какъв ти е проблемът?

49

к

преди 5 години

Корпоративен данък се нарича Данъка върху печалбата на Корпорацията !Частните лица , едноличните търговци плащат ДОД !!!Данъка от спекулаций на борсата също се води корпоративен данък ..... за да могат еврейските гадове да не плащат данъци върху спекулациите си но това не е достатъчно на евреите - те основават фондации като тази на Бил Гейтс например или като тази на Сорос и по този начин закооно не плащат никакъд данък !само обикновенните хора плащат данъци в условията на "демокрацията"