19

Спомних си нещо

преди 5 години

В СУ, по предмета политикономия, упражненията във ф-т "Славянски филологии" водеше една дебела рускиня. На изпита решиха, за да минел по-бързо, на две съседни бюра да изпитват едновременно и тя, и професорът, който четеше лекциите. Тя се показваше на вратата и привикваше отделни момичета. Оказа се, че на по-хубавите драстично намалява оценката. Пред мен изпитваше една хубавица Мария с разкошни дълги руси коси и й писа (4), а Мария учеше здраво и беше мн.добре подготвена. Просто й развали успеха.

18

Анонимен

преди 5 години

Важното е ромчетата с успех (3.50) да получават специални, предназначени само за тях стипендии, по-високи от тези на отличниците!

17

A

преди 5 години

В 91 Немска езикова гимназия София стипендията за отличен успех 6.00 е 25лв месечно, а за успех в интервала 5.75 - 5.99 е едва 21лв месечно. За успех под 5.75 стипендия гимназията не дава. :(

16

Анонимен

преди 5 години

Нормално. Стипендиите за чисто белите деца, които учат в тези училища, са напълно излишни. Те не са от привилигированата каста. А в останалите училища има по-2-3 отличника във випуск, обикновено роднини на учитилите,много важно каква ще е стипендията.

15

hmn

преди 5 години

До Анонименидеята е да намериш реализация и смисъл в живота. След това от самосебе си и парите ще станат повече. С твойте доходи от 60 лева на ден не можеш да си позволиш средна категория кола + нормално собствено жилище. потенциалът ти за растеж като сервитьор е точно 0. след 25 години на тая работа няма да изкарваш и стотинка повече - по-скоро ще изкарваш по-малко като те болят краката. Надявам се да си обикновен *** и да имаш малко повече мозък.

14

Нар коОп

преди 5 години

Могат директно да ги превеждат по сметката на районния дилър или на близките кръчми и казина.

13

Анонимен

преди 5 години

На Държавата на и трябват отличници ! Те знаят, мислят и могат да преценят за кого да грасуват. На държавата и трябват гласоподаватели ,олганизирани в списъци с отговорници.ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИЯТА !

12

Анонимен

преди 5 години

В тази страна най-важно е на депутатите заплатите да растат. На пенсионерите дават смешни проценти, на учениците дори намаляват, а на работещите - нищо.

11

Анонимен

преди 5 години

Сервитьора не твърди, че образованието не е важно.И никой тук не твърди такова нещо.Просто не е държавна политика, не е държавен приоритет. Натъпкано в трета глуха. Това се казва тук - и в статията, и от останалите хора.

10

до сервитьора 8

преди 5 години

60-70 лв на смяна за 20 работни дни са 1200-1500 лв на месец. Без осигуровки, без болнични и майчински.Аз пък не изкарвах по 60-70 лв на 16 години ами си гледах образoванието. Затова сега заплатата ти за седмица я изкарвам за ден (В България). С включени осигуровки, договор и т.н.Та не си мисли че 60 лв на ден са голяма заплата - не са! Образованието е важно и колкото повече хора го разберат толкова по добре за страната ни!

9

Анонимен

преди 5 години

Разбира се! Бой по елита! Айде де, ще ми обучават те умни хора! Всичко на тръстиката! Равнис по вожда!

8

Анонимен

преди 5 години

25 лева, каква помощ са? На 16 години, изкарвам по 60-70 лева, като сервитьор, само за една смяна в местното кафене. Това е повече, от половината "образовани", който оонюзнавам. Изобщо, какъв е смисъла, на това да седя още 3 години в училище?

7

Киро

преди 5 години

Аз съм от провинцията и стипендията от 5,50 нагоре беше 20 лв, а за 6,00 50 лв.

6

65

преди 5 години

А тези отличници ,сигурно ли е че са отличници?Че от тошово време знаем ка се пишеха шестици.Малко подмазване ,и готово.А мама и тати ако са шефове и лента отличник носеха.

5

Коце кмета

преди 5 години

Намалете им ги още, за да има повече за ромския електорат на Тиквата.

4

Анонимен

преди 5 години

Някой знае ли, защо се дават стипендии?Нали не ис мислите, че е "награда, за добър успех".

3

Анонимен

преди 5 години

Има много ученици получаващи социална стипендия

2

Анонимен

преди 5 години

Режете ги напълно тия стипендии бе. То няма пари за разБойковия електорат вие на отличниците ще давате. Те така или инъче ще емигрират

1

Анонимен

преди 5 години

За България е по-важно да има роми тъкачи завършили в Кембридж. Иначе и лорд Билирубин няма да ми признае успехите.