38

PHP developer

преди 5 години

Безработицата пада, защото и икономиката върви. Толкова проекти за изпълнение никога не съм имал. Нужни са ми още хора, а няма - това е вече проблем. Ако успея да назнача до края на годината още 3-*** служители, то чистата ми месечна печална много ще се доближи до 50 000 лв. Това никога не е било. Помня до преди 5-6 години я вържа 3-4000 я не.

37

33 и 34

преди 5 години

Съжалявам, не позна. Гласувам за зелени партии последните 15 години :)Колкото до Боко, след като американците си избраха Тръмп, политици като ББ се оказват част от новото нормално. И това ме плаши.

36

До 33 и 34

преди 5 години

Разбрхме бе, гер6ерче, страната е цъфнала и вързала под мъдрото управление на Тиквун. Чудно защо населението намалява нито пък има наплив на чужденци към герберския рай?

35

Шопо

преди 5 години

Они младите избегаха,бе ! Кой че ви работи за 270 ? на месец ?! Вкарвайте молдовци и виетнамци да ви работят за без пари...

34

и още...

преди 5 години

Забравих да попитам: Къде, според вас, господа мрънкачи, може да се отварят още работни места в Б? В кои региони и в кои сектори? Пари и желание за инвестиране има, но няма хора.Бюрокрацията и корупцията може да мъчат бизнеса, но липсата на хора го убива. Нали не очаквате инвеститорите да дойдат и да родят деца вместо нас?

33

какво мрънкате?

преди 5 години

Хахаха, колко мрънкачи коментират, чак се плаша! Алоо, висшистите отдавна спряха да продават семки, за тях работа не просто има, а си избират фирмата и условията! Проблемът е, че квалифицирани кадри у нас просто няма - заради емиграцията, заради ниската раждаемост, заради образованието. Виж мързеливци дето висят по кръчмите и египтяни дето берат жица, тухли и дърва има все повече - и са единствените дето пълнят процентите за безработица.

32

Анонимен

преди 5 години

Ниска ще е, разбира се. Хората в работоспособна възраст се изнесоха и затова работодателите тук реват на умряло, че нямат роби, пардон, кадри.

31

безроБОТица

преди 5 години

До щастливо завърналия се.Тепърва ще съжаляваш!!!

30

Анонимен

преди 5 години

Това ми е една от любимите теми българския метод за борба с безработицата, страшно много ми прилича на британския в кплониите но нищо сигурно бъркам, в България от край време практика на политиците е да ти подаряват ла.йно с панделка и да ти викат че е подарък.Метода са борба с безработицата е назначаваш всички на минимални заплати често ме им ги плащаш караш ги да работят извънредно безплатно и се водят заети по документи и дигаш цените и те имат колкото да не умрат от глад и да заети.

29

Анонимен

преди 5 години

Интересно ще е ,да има статистика по етноси!Абсолютно съм сигурен ,че 80%от безработните в България са слабообразовани роми!

28

Ван Дайк

преди 5 години

Аз например се върнах в БГ. Да, в ИТ сектора работя и жеех добре и преди да замина, и като заминах, и след като се върнах. Направи ми впечатление, че безработицата е нездравословно ниска - навсякъде се наема *** и пульо, защото просто няма достатъчно хора. Не говоря само за ИТ, а за обслужването, за строителите, майсторите и т.н. Много е лошо, че толкова хора заминаха в чужбина. Връщането е сладко и същевременно трудно, особено с деца. От опит го казвам, но не съжалявам нито за миг!!!

27

До 24

преди 5 години

Заети са ок. 70% от хората м-у 20 и 64 г., но иначе РЕГИСТРИРАНИТЕ безработни са 5%:-)

26

свинско със зеле

преди 5 години

Безработицата в България рекордно ниска ,заплатите също.България влезе в еу 2007 и през 2008 българите масово почнаха да се изнасят.Та да ви кажа какво означва тази статия работните места в България са толкова колкото са били през 2008 дотук ясно казано в статията.Липсват обаче около един милион жители (1 000 000) това не се казва а и никой не казва с колко са се увеличили пенсионерите за тия 10 години.Така че няма увеличение на работни места ,има увеличение на умрели и напуснали държавата.

25

всъщност е истина

преди 5 години

Вижте, не знам къде живеете, но безработицата спадна навсякъде - дори и в Монтана.Освен IT, се търсят учители, лекари, медицински сестри, чистачи и т.н.В производството също недостигат кадри, особено квалифицирани. Само много неграмотни етноси или много мързеливи хора не почват работа.Кажете ми, господа коментиращи, в кой сектор има капацитет да се отварят нови работни места?!

24

Анонимен

преди 5 години

Заетостта как се движи ..

23

анонимен

преди 5 години

Дали 5 процента или 7-8, но като се сложат и един милиона българи по Европа, на които България не може да даде хляб, става рекордно висока безработица, каквато няма другаде в Европа - цели 35 или 38 процента

22

Munchen_DE

преди 5 години

Тези числа не са реални, защото се определят само на регистриралите се в Бюрото по труда (Arbeitsamt-а). Повечето не го правят, защото не подлежат на помощи за безработица.В Германия обаче е друго, защото дори и за един ден да си бил на работа, можеш да кандидатстваш за Hartz IV и всички са на борсата, даже и тези, които не са за там...

21

дааа....

преди 5 години

"Нивото на младежка безработица в страната също продължава да се понижава" - нивото на младежите в БГ спрямо населението - също - те просто "изтичат" пред Терминал 1 и 2

20

Бе к'во приказв

преди 5 години

Скоро ще почнем да внасяме умрели...

19

пецата

преди 5 години

До програмиста и иван ит, като отидеш на майстора с колата и като те види че си льохман с дъната от бурканите как клепаш на парцали вместо 200 лв за ремонт ще ти нашие 2000лв, като отидеш на лекар и също там те види доктора къв си зальохан шматарок и той ще те врътне за 1000-2хил лв , тез онез лекарства и процедури и т.н. , като дойде майстора у вас ще ти свали 3 кожи щото ще види ква си марула и т.н. и т.н. така че за теб 7000 лв са като за мен 1500 недей много се хвали хемороиден г.ъ.з четерио