48

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 47Той със сигурност ще послуша съветите на бабугерите от по пейките и още утре ще хукне да си дири невеста! Той също така би посъветвал бабите да си варят компотите и да не мятат на всеки кой им каже че лови апаши!

47

Анонимен

преди 5 години

Ако не е женен да си намери една жена от там да му помага и да си има семейство.

46

Анонимен

преди 5 години

Тюхчев от няколко дена карам здраво само на имамбаялдъ вкъщи. Вкусотия си е. Пък и въпреки в Испанско са си мое производство зеленчуците. Още по- голям кеф

45

Анонимен

преди 5 години

42 има класическа рецепта за приготвянето и. В някои райони има малки вавиации, но като цяло лютеница се приготвя само от домати, ***, чушки, сол, захар и олио както и някои подправки според предпочитанията и района. Някои слагат и моркови (колкото за вкус толкова и за увеличаване на количеството). Захарта обаче не се слага просто за сладост, а за да "убие" киселинноста на домата и да не дразни много стомаха и затова си е важна.

44

Професор Тюхчеф

преди 5 години

виж кажете в кое село се провежда надпреварата за най- добре приготвено имамбаялдъ и икра - навремето голямо густо беше като подкарам кутията хммммм мляс-мляс

43

Сп???нс

преди 5 години

Много се смея на писанията ви , че такъв че отакъв , пооплюхте човека, пиите една ракия , побиите жената - и няма такъв кеееееф .жалка история сме ,

42

БГ

преди 5 години

То има ли точна рецепта за лютеница щото във всеки край на България се прави по различни начини най малко съотношенито на зеленчука се различава

41

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 40 Каква вина да имаш ти/аз!Стой си там и не си идвай защото ще видиш само "развалини" у тая наша "държава"! Ако само лютеницата бяха развалили щяхме да сме добре! В БГ не знаеш какво ядеш!

40

Анонимен

преди 5 години

"Вместо захар италианците слагат лук, това е разликата! На вкус - 95% нашенска!"Разликата е съвсем достатъчна за да не се води лютеница. Няма лошо, нека е вкусно. Не твърдя че не е. Ама я им смени рецептата за някое традиционно ястие и виж как те гледат като ненормален и недоразвит.Иначе нека прави човека, нека и да е вкусно направеното, нищо против.А че купешката лютеница са я развалили аз виня нямам. Живеяв Испания и сам си я правя.

39

Анонимен

преди 5 години

До БГ 36Дразнят се от факта че западняците не се придържат към "българската" работа като не "кръщават" лютеницата, ракията, меда, хляба, сиренето, кашкавала, киселото мляко и виното за да изкарат "повече"! Западнякът ако прави нещо го прави както трябва защото на запад за подобен тип "българщина" се плащат солидни глоби и се лежи в затвора. Понеже сме свикнали на гишевти, пряки и косвени, злобеем когато някой НЕ ни лъже както ни го сервират по "традиция"! Жесток манталитет!

38

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 35"Ти го каза 28- смес, а не лютеница. Да, правят нещо подобно, което като вкус няма нищо, ама съвсем нищо общо на вкус с лютеницата. И да, бият се по гърдите. Иалианците например му викат песто и държат на думата"Бият се селяците най вече по между си/с коли. Италианският вариянт на лютеницата се казва Пепероната и си е чиста лютеница. Копувам нея защото нашенската (първомайската) я развалиха. Вместо захар италианците слагат лук, това е разликата! На вкус - 95% нашенска!

37

ГГТ

преди 5 години

Интегриран англичанин, програмист-лютенджия :) Кефи. Благодаря за хубавата статия, определено ми поправихте настроението :)))

36

БГ

преди 5 години

Каква злоба само :D И защо си мислите ,че един чужденец още повече живял 15г в България не може да направи по хубава лютеница по хубаво кисело мляко и по хубава ракия

35

Анонимен

преди 5 години

"Италианци, сърби, французи също правят тази смес..."Ти го каза 28- смес, а не лютеница. Да, правят нещо подобно, което като вкус няма нищо, ама съвсем нищо общо на вкус с лютеницата. И да, бият се по гърдите. Иалианците например му викат песто и държат на думата.

34

Анонимен

преди 5 години

"Олио при пърженето не слага."Че то ако не слага олио няма пържене... не че нещо, но вкуса е съвсем друг. Не казвам, че е лош, но е различен. И затова не е баш лютеница."така че лютеницата да бъде така вкусна, питателна и здравословна, че човек да поиска да намаже втора и трета, че и четвърта филия."Че аз и от традиционната лютеница обичам да си мажа по няколко пъти...Иначе браво на човека, ама аман от подобни тенденциозни статии.

33

Щерю

преди 5 години

Нашите хаймани на какво го научили...

32

Анонимен

преди 5 години

Дошъл британеца Скот да готви на "робите", а те нон стоп спрятат глагола "чакаме" и викат: Системата убива !

31

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 9Всичко могат да пряват англичаните, даже да издържат децата на дупнишки, пловдивски и бургаски селяци при положение че не са на територията Англия! Да беше успял да видиш какво може да направи един англичанин за да коментираш българизмите от типа на Тато! Айде скоро иде брексит а за селяците още по налягащ клексит за да си знаят гюбрето и да не гледат в чуждото.

30

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 16Ама ти продава истинска лютеница а не нишесте плюс варена кир с топла пот! Ха да ти е сладко. :))))))

29

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 17Всичките българи в България са лузъри и за това още по голями лузъри но опитни в кражбата ги оправляват и намаляват! Англичаните са пионери във всяко едно откритие и едни от най добрите мореплаватели така че за тях това е нещо съвсем нормално и приемливо! Има пари/пенсия и може да отиде и на Луната за разлика от нашенските изкофели бабички и дедовци оставени в мизерия и пикоч! Здравеопазването българско си знае работата - прераждане на доктор Менгеле!