12

Анонимен

преди 5 години

скоро в българските училища няма да има учители, средната възраст сега е 57 години.Най-ниско платени у нас са учителите, с най-ниски пенсии.80 % от бълга-рите не уважават учителя, но идва времето на частното образование и тогаваще плащате за да могат деца ви да четат и смятат.В момента началната учителсказаплата е 625 лева...

11

вярно е

преди 5 години

в частните вузове и магаре може да стане студент, няма изискване за успех от средното образование, в тях барманки, сервитьорки и леки жени завършиха, такивафакултети са т. н. пуцове по право които произведоха елементарни юристи, но те саназначавани за прокурори и съдии,напр в районна прокуратура гр.Варна от 47 проку-рори само 7 са завършили софийски университет,пародия на образование.

10

спрете финансирането

преди 5 години

Частните ВУЗ-ве и частните болници да се издържат сами!Държавата да не ги финансира!

9

Анонимен

преди 5 години

Този продължава да халюцинира, че имало нужда от педагози.Пълен спад на раждаемостта за 2018 год, той педагози ще подготвя. Кого ще учат бъдещите учители, Г-н Министър?

8

Реалната ситуация

преди 5 години

Ако някой частен университет успее да подготви толкова добри специалисти, че да конкурират тези, които излизат от държавните ВУЗ-ове, тогава към този частен университет ще се насочват много кандидати и ще плащат високи такси. Ще прииждат и студенти от чужбина.А сега какво имаме? 53 ВУЗ-а, в 80% от които качеството на подготовката на студентите е под всякаква критика!

7

Продължение на №6

преди 5 години

Нека да има частни ВУЗ-ове, но сами да си осигуряват средства за съществуване.Иначе какво излиза? Държавата да вади пари от джоба на данъкоплатеца, за да създава излишни специалисти, за които няма работа, а подготовката им е на по-ниско ниво от тази на учениците д добрите средни училища! тези ВУЗ-ове съществуват, само за да могат търтеите от БАН да си докарват допълнителни доходи, обикаляйки страната, за да четат остарели лекции тук и там.

6

Продължение на №4

преди 5 години

да бъдат освободени от задължението да плащат семестриални такси тези студенти, които са се задължили след дипломирането си да работят поне 10 г. в България.4. Редовни и задочни докторантури -само във ВУЗ-овете,за да се сложи край на гнусните манипулации, вършени в БАН на принципа "Тройкаджиите с връзки - докторанти и научни работници; отличниците без връзки - научно-помощен персонал и само в краен случай допускани до свободна докторантура с право на защита когато достигнат пенсионна възраст!"

5

Анонимен

преди 5 години

Добре бе колко дебилни трябва да сте за да пишете такива глупости? В една новина от вчера или от тая сутрин казвате че в България има 70 000 места във ВУЗ-овете а кандидатите са около 55 000, сега - "Студентите се увеличават................" при положение че в предната новина писахте за постоянен отлив през последните години.....

4

Анонимен

преди 5 години

1. Бюджетни субсидии - само за държавните висши училища.2. В държавните ВУЗ-ове - по толкова места във всяка специалност, колкото специалисти ще са нужни на България след 4-6 годин3. Прием в държавните ВУЗ-ове - само на кандидати, които са с общ успех минимум (4.50) в дипломата за средно образование и да са получили на приемните изпити оценки не по- ниски отмн.добър (5).3. Стипендии не по-ниски от минималната заплата за онези, които са задължават да работят поне 10 г. в България; да бъдат..

3

за съжаление

преди 5 години

УАСГ -един от реномираните ВУЗ-ове в БГ приемат студентите също "на кило" или по-скоро " на бройка". Та щом уни от такава величина приема "куцо, кьораво и сакато" какво да говорим за посрефствените ВУЗ-ове

2

Анонимен

преди 5 години

Кого лъже този господин. При 70 хил места във ВУЗ-вете на 55 хил завършили.... нямя как дасе запълнят.

1

Анонимен

преди 5 години

В Търновския университет записването е като да си купиш билет за театър или кино.Показваш си дипломата,казват ти къде колко свободни места има,избираш си,плащаш си и си вече студент.Няма приемни изпити,няма успех,няма нищо.Важното е да се запълни бройката.Абсолютна пародия на ВУЗ.