202

Анонимен

преди 5 години

До анонимен 206Глупости на търкалета и още повече пръжлета! Здравеопазването е равно за всички а % от заплатата са въз основа на сумата която получаваш! Спрете да лъжете и пишете небивалици! Това да ти не е Факултето!

201

анонимен

преди 5 години

Във Франция системата е много сложна -една е за държавните служители, друга за работнците, трета за работодателите, четвърта - за свободните професии

200

Анонимен

преди 5 години

Лично аз съм за много здравни каси. Доплащането няма конкретно в нашия случай да свърши работа, защото се тръгав отзад напред - да се намерят пари - но не се прави остойностяване на труда и не е ясно кой ще контролира застрахователиет и НЗОК. Здравният инспекторат ли, Гилдията ли, но някакви атестации трябав да има.

199

Анонимен

преди 5 години

доплащане има във повечето западноевропейски страни. В държавата с най-развито здравеопазване - Франция -има задължително доброволно застраховане и то започва от 150 евро.

198

Анонимен

преди 5 години

чувам безумни основания- българия била малак за много здравни каси. А не е малак за над 15 частни банки? не е малка за 3 мобилни оператора? Не е малка за толкова кабеларки? Само чрез конкуренция ще се повиши качеството и ще паден цената, защото ще паден монопола. тези 12 лева след вреем може да стана 5 лева, ако паднат монополите .Явно много хора забравят как бе навремето като имаше само М-тел и колко по-евтино струват роумингите и услугите днес? Но има КОНКУРЕНЦИЯ

197

nda

преди 5 години

начи...плащам от най-високите осигуровки и медицинска застрховка имам през фонд и пак ме издокарват да си плащам ..тези дванадесет лева ще са поредните безотчетни пари. Докато липсва правото от страна на клиента/пациента как се разходват парите в партидата му, това ще си е бездънна яма и тва крадливо племе няма да се спре

196

Непозната

преди 5 години

Ананиев как коментира, като ли че след въвеждането на новата такса от 12 лева ще спре искането на пари под масата.

195

анонимен

преди 5 години

Не е лид този,който яде БАНИЦАТА ,а този <който му я дава!Бай *** и компания да су ходят,иначе господ ще ни прибере без диплащане от Здравната каса и от Задължителните застраховки и плашането под масата.

194

Ванката

преди 5 години

До КратунАнаниев не е лекар, а икономист, възпитаник на ВИИ "Карл Маркс" и вечен бюджетар на всички правителства. Интересите са му в края на годината винаги да има изкуствен излишък за да се оправдае безконтролното харчене. А в случая - през здравеопазването да намаже филията на застрахователите.

193

Кратун

преди 5 години

И понеже се плащало под масата, голяма работа, ако си щипваме по още 12 лева месечно, щото са малко, така ли? Нищо не казвате за промяна в системата. Като лекар Ананиев би трябвало да знае, че наркоман не се лекува с по-големи дози наркотик.

192

Анонимен

преди 5 години

Тези хора не мислят за народа си. Те мислят за бизнес.Още пари при застрахователите...Търгаши!Търпете ги и се молете да сте вечно здрави - вие и децата ви.Заслужили сме си управниците!

191

emo

преди 5 години

След тази реформа парите под масата ще станат още повече.

190

До: ДО: Гърци...

преди 5 години

От: Ели,Хайде да си спомним Аржентина!Цял филм, който влезе в "история на изкуството" направиха американците.Правителството служи на народа!Всичко друго е цинизъм, меко казано!Някой знаел 9 езика, аз знам 3 диалекта на труден език, този факт не ме прави ЧОВЕК!Лекар е жената обиколила Родопите на 65 години.Лекар е доц. Мария Попова спасила хиляди животи и деца.Аз като *** отидох при нея, а трябваше да приемам витамин С !Начев знаел 9 езика, не ми пука, има ЧОВЕЦИ!Има етика и човечно

189

ОЩЕ ПАРИ

преди 5 години

Не само на гърците държавата им плаща много неща. Кажете си, че искате от хората още пари да внасят като вноски и си подайте оставките

188

Анонимен

преди 5 години

Боли ги фара Гърците за тия милиарди, нищо няма да върнат. Само балами, като България си връщат дълговете.

187

Анонимен

преди 5 години

До 184. Ами те гърците затова натрупаха стотици милиарди дългове, защото държавата им плаща много неща. То така и баба знае.

186

спите ли

преди 5 години

Или как едни хипер корумпета превърнаха здаравната система на България в нацистка организация под диктата на ББ и Германия,организация сееща масова смърт!

185

Ели

преди 5 години

Как изчислихте г-н Ананиев, "че са в пъти дадени под масата"?Вие г-не работите с хипотези?Фактът че плащам на специалист в качеството му, дори на "консултант" и го чакам една година, за да се върне в БГ, не значи "под масата".Това е мой остойностен личен избор, подкрепен с епикриза.Най-малкото е обидно за честните Лекари подобно обобщение.По този начин обиждате и пациентите, и лекарите.Правите ни част от корупционни схеми.Дайте ми истински числа и цефри?Другото е "пан, аморе, фантазия"

184

Ели

преди 5 години

До: Тангра,Споделям мнението Ви!Що за понятия, "спестени" на уязвимите групи, а тези групи не са ли плащали през годините.Моля, точно да ми разяснят кои са тези "уязвими групи"?!Какво значи "разплаща с тези пари"?Що за несъвместимост.Искам точно лекарства - заместители, профилактика - изследвания, цена.Едно е аспирин от Дом. Р., Друго е немски.Докато не видя ясни и точни числа и цифри, не подкрепям хипотези!И сега има пакети, КАКВО Е ПО-РАЗЛИЧНОТО?!Когато Д-р: Виткова говори, слушам!!!

183

тангра

преди 5 години

До НИЕИма задължителна застраховка в САЩ - Obama care. Но там тове го направиха за черните, понеже умират пред болниците. И хирурзите оперират на черно. То не, че тук не е така... ужас ужас е нашето здравеопазване.