116

Анонимен

преди 5 години

От 12 години работя в частния сектор, 5 работи съм сменил, на 30+ интервюта за работа съм ходил и досега нито един път не са поискали да ми видят дипломата за завършено висше образование. Никой не се поинтересува нито дали я имам, нито какви оценки има там.

115

Анонимен

преди 5 години

"Никой не иска да учи тежки науки...............физика, химия..............всеки иска "на баницата - мекото, на работата - лекото".............икономика или психология.После реват, че нямали работа...............а искат да завършат на 25 години и да започнат с 5 000 лева заплата..............такъв филм няма!!!"-------Напротив! Такъв филм ИМА! За съжаление! Защото точно тия с икономика и психология в момента взимат големите пари! А не инженерите и физиците!

114

Анонимен

преди 5 години

Ако си на 25 30 с образование да си намериш работа за 1000 лв е почти невъзможно в тая държава трябва да си от някоя партия или някой да те набута иначе нестава

113

Анонимен

преди 5 години

Чета коментарите и виждам много акъл се лее. Викам си вишисти трява да са :)

112

каквото и да учиш

преди 5 години

Каквото и да завършиш в БЪЛГАРИЯ,нямаш ли връзки, е без значение.

111

Анонимен

преди 5 години

До Нянго 109Всичките завършват сега. Подаряват им дипломите.Магаре да вкараш във ВУЗ, висшист ще излезе, макар само да реве, яде и сер...

110

Анонимен

преди 5 години

Това, което се прави в сферата на висшето образование е... болестно състояние.Нещо ненужно, безперспективно, безпредметно се подпира, наливат се пари в него и се преструват, че са полезни, потребни на България, много ефективни... Толкова богата страна ли сме?Страната е затънала в дългове, срива се здравеопазването, социалната политика е пред изчезване, народът се изнесе от Бг, а хрантутят стотици изкукали старчета и поддържат празни сгради, плащат разходите им, ремонтите им...

109

Анонимен

преди 5 години

До 92Откъде си ги вадиш Тея статистики?

108

Нянго

преди 5 години

Допреди 25 години от задочните студенти завършваха 10%.Чудно ми е колко завършват сега?

107

Анонимен

преди 5 години

"Трудно е да се намери работа за хора под 30 години за над 800 лв в най-големите градове"Ти ако мислиш пък, че като станеш на 40 ще ти дават повече ...

106

Анонимен

преди 5 години

"В България висшето образование няма нищо общо с нуждите на пазара на труда и бизнеса."Е то ако гледаме родния пазар и родния бизнес, в университетите трябва да приемат само адвокати, съдии и тук там някой медик. За другите професии не се иска висше ако съдим по държавната ни политика. Всички други ги назначават по партийна/роднинска линия.

105

Анонимен

преди 5 години

Негодници пак продължавате , никой не ви е виновен .. Лоши ВУЗ-ве има навсякъде и в Германия и Англия .. добрите студенти не ходят в такива да си губят времето.. В Германия е пълно с ФахХохШулета - висши училища .. Завършиш такова заплатата е винаги по-малка 300-500 евро , от тези завършили университет.. поне първите години след завършването, а след това кой какво може.

104

Анонимен

преди 5 години

В България висшето образование няма нищо общо с нуждите на пазара на труда и бизнеса. Важното е в многобройните вузове да се наливат едни пари ,в разни уж модерни специалности, но не всички са търсени у нас. А тези, които са нужни, стоят без студенти. Да не говорим за унищоженото средно-професионално образование. После ревем, че няма кой да оправи асансьора или ел. инсталацията. Една непропорционална и почти липсваща икономика създава хаос и в образованието.

103

Анонимен

преди 5 години

Бабалюги , негодници - не ви е виновен университета - Физическия Факултет има рейтинг.. 300-400 в Шанхайската класация 2017.. След физическия факултет на СУ е Университета в Щутгард.. Това е най-високия рейтинг на БГ факултет.. Постигнат самостоятелно , а не чрез немски и френски факултети на ТУ

102

Анонимен

преди 5 години

Трудно е да се намери работа за хора под 30 години за над 800 лв в най-големите градове

101

Анонимен

преди 5 години

До Iceblast88Няма как административно да се закриват ВУЗ-ове и специалности.................нека да учат.................после пазара на труда отсява кой кадърен и кой не става!!!

100

Анонимен

преди 5 години

Всичко в България запада..............следователно няма как и университетите да са изключение...............но сме в ЕС и НАТО...................утешавайте се с това!!!

99

Анонимен

преди 5 години

Никой не иска да учи тежки науки...............физика, химия..............всеки иска "на баницата - мекото, на работата - лекото".............икономика или психология.После реват, че нямали работа...............а искат да завършат на 25 години и да започнат с 5 000 лева заплата..............такъв филм няма!!!

98

...

преди 5 години

Бе не знам аз съм завършил преди 29 години! Тогава си беше мор! После синът ми който учи за инженер! Еми учене е мноооого силна дума за това което той правеше а и изискванията в ТУ-София имам чувството, че магаре да беша вързали щеше да завърши с Много добър! Така, че май особено за инженерните науки май запада засега е най-добрия вариант! Имам разни колеги дето казват, че в германия доста ги натискали и им изисквали да се учи! Ама тука ясно се вижда, че системата не отива на добре!

97

Анонимен

преди 5 години

СУ е пълна трагедия последните години............знам няколко университета в т.нар. провинция, но ректорите търсят кадърни преподаватели, строят библиотеки, гледат да си развиват университетите..................а прехваления СУ стои ня едно място и разчита на стара слава..............после реват , че нямали кандидати!!!