30

georgia

преди 16 години

Кога ще бъде дадена на съд Надка за престъпната некадърност, некопетентност, безхаберие и безотговорност по отношение на сестрите? Знаем, че на тези *** (управляващите) им е било известно, че се готви арест за български сестри, че е имало официални доклади, на които те (в частност Нада), не са обърнали внимание!

29

Аз

преди 16 години

Може би си имал късмета да не живееш в големите градове, щото в пустинята е доста по-различно или пък си има късмета да общуваш в малкото изключения в големите градове или пък си живял предимно и само в българските бази.Но ако са те замервали с павета по колата (ей тъй за кеф) докато караш с над 100 на магистралата, ако 5-6 годишно лапе ти е вадило нож дето едвам има сила да дъжи, ако се обръщат към теб с "бели роби" и те псуват на всяка крачка или ако не дай си боже ти се е наложило да си имаш вземане даване с държавната администрация, която реално работи не повече от 1 час на ден ...не знам да продължавам ли ...Да не говорим за нравствената им и т.н. полиция ...Аз се имам за много интернационално настроен човек , но престоят ми в Либия постави на много силно изпитание обичта ми към хората и анти-расизма ми.

28

Ембарго

преди 16 години

Значи 1997-*** година, когато заразиха либийските деца, нямаше ли ембарго спрямо Либия, наложено от САЩ и спазвано от всички? Май това довежда до дефицита на медикаменти и материали в болниците и е причина да използват повторно игли и спринцовки. Чудя се не е ли това основната причина да се стигне до тук? Заради това че някой *** американски бюрократ не е съобразил че заради икономическите им интереси ще страдат деца и е наложил пълно ембарго на Либия. Разбира се липсата на отговорност и ред в болницата е друга основна причина. При това положение все ще се намери някой дето ще сметне че не си струва усилията да дезинфектира инструментите си заради "някакви си ***".За съжаление никой не казва как е станало заразяването и ако не са виновни българските медицински сестри, кой точно е виновен? Знаем, че е имало медици и от други държави, които са били изтеглени своевременно... И тях ли прикриваме? Толкова много шум и толкова малко се казва!

27

az

преди 16 години

Бил съм в Либия цели 5 години и за съжаление мога да говоря, но за омраза в никакъв случай и те са хора като всички останали. Не говоря за тези като Кадафи които са по-върховете, то и тука в нашата държава са почти същите като там.

26

Аз

преди 16 години

Драги ми 21,Според анализи на запознати, Клана Кадафи е изкупил полвината Париж и Лондон (със свой пари - не с такива на държавата Либия)и от доста време се бори да се изчисти името на Либия за да може отново да си върти далаверите за милиярди. Още преди години експерти арабисти бяха казали, че Кадафи-то без проблем би платил от собствения си джоб - само да му се махне този процес от главата, но не може защото рискува много повече, ако влезе в конфликт с Клановете и Стареишините от Бернгази (където по принцип си има и без това проблеми)Така, че не бих се учудил ако се окаже че сметката е попълнена от "анонимни" дарители.

25

Аз

преди 16 години

Съмнявам се, че си бил там за повече от 1 ден, макар, че и толкова достатъчно да ги разбереш и да ги намразиш целокупно.Живял съм там близо година и не познавам цивилизован човек бил там и да не ги е намразил или като минимум съжалил.

24

??????

преди 16 години

Maika ti e *** ! Drugia put pokani neia na vilata!

23

vil

преди 16 години

Тоя simao ако се появи по улицата и се представи дали ще може да направи една крачка преди да го пребият с камъни????

22

nqkoi si

преди 16 години

Ne moje i prosto da osvobodat na6te medici i stiga sa gi tormozili?!Nali im dadohme tolkova pari,te pak,kvo iskat?!

21

az

преди 16 години

драги ми 19, няма да се гърмя защото съм бил там и на много други места. Но ти защо не се гръмнеш и преди да го направиш малко да се замислиш от къде ще се дадат парите на тези либийци. В България има толкова бедни и болни хора, нима не може на тях да им се помогне. Никой не е сигурен за изстината в Либия, нима живота на тези медицински сестри струва повече.

20

debnadaviebna

преди 16 години

веднага щов стигнат тук да излизат на свобода и да се прекъсват всички дипломатични отношения с Либия, това е една страна, управлявана от терористичен режим и аз не мога да уважа решения, взети от институции на такава държава

19

Аз

преди 16 години

Що не се гръмнете и вие и всички дето де са в час!Що не вземете да се вдигнете и да се поразходите до Великата либия та да видим как ще го възхвалявате катафито после ...

18

az

преди 16 години

браво 20, много си прав.

17

Аз

преди 16 години

Значи, никой не признава че е дал пари!Имам едно продположение - самият Кадафи може да е!Този процес така му бъркаше в бизнеса, че за 8 години изгуби милиарди. До колкото съм чувал фамилията Кадафи е купила половината Париж и полвината Лондон и единствено възможността да се опъли на Старейшините и клановете в Бенгази и да си докара още по-големи проблеми са спирали Кадафито да си ги разкара от главата още преди години. А до това - какво щяха да направят Американците - то в Либия от 20г. няма такива - за справка - преди 20 години US президента беше дал 2 месеца за всички US граждани да напуснат Либия - в противен случай - губят US гражданство - и колко US хотели и т.н. се изоставиха - цели комплекси...Пъкняколко месеца след това последва "малка" бомбандировчица (120 бомбандировача ако не греша) :)))) ама всичко това е минало.А иначе ако преди 8 г. бяхме още под крилото на другия голям брат (СССР) "проблема" с на'ще хора щеше да се реши за 2 мин. , грешка - за 25 сек. То и сега - ако Путин се беше разходил до Триполи - щяха да му връчат сестрите с песни и танци и бурни оваций.Така, че ВСИЧКО е политика т.е. пари , а ние нито имаме политика нити пари ....

16

стан

преди 16 години

Semao, тия приказки дето си ги изписал, майка си ли имаш за пример? явно в такава среда си отраснал - горкичкия.

15

Simao

преди 16 години

Da jivee spravedlivosta, nay nakray te si poluciha zaslujenoto da gi *** bulgarskite im ***.Kadafi e velik koto Alexsandir Makedonski.Zaradi tiya *** celata dirjava stana na smeh viv Evropa.Prokleti da sa.

14

Българин

преди 16 години

Ти си ***. ***, ***, няма да изреждам, за да не си губя времето с *** като тебе. Ако обиждаш обикновените хора, пък били те и либийци, ако смяташ, че американците могат да си пускат безнаказано бомбички където си искат, ХАК ТИ Е тероризма, главо ***.

13

ядосан

преди 16 години

Има ли либийци в България?Моля, споделете , ако са Ви известни, домашните им адреси, адреси на офиси и фирми, имена!Вероятно имат нужда от благодарност!

12

po spokoino

преди 16 години

ei 13ti, anonimen-be kvo mu se kosish na toa provokator. takiva kato toa dejurno gi puskat s parashuti, lafovete m sa ednakvi, celte dolni a rezultatite sa popiliani nervi na horata.tezi gi izbirat po tova da li sa ledali kak sased shiba bashtite im , dokato maikite im onanirat. ne se kosi za ***

11

никой

преди 16 години

Вече разбрах ...откъде идва лафа "*** работа"*** мушмороците *** как си играят с нашето достойнствоама кат си избираме *** за управници така е ...