33

Анонимен

преди 5 години

Проблемът е, че големите компании не плащат реалните данъци, т.е. правят всичко възможно да го избегнат чрез офшорки и тнт. Бюджетът се пълни от данъците на роботещите на трудов договор и от събираемост на акцизи и ДДС. Хората са еднакакви навсякъде, на Запад също се стремят да финтират системата-друг е въпроса дали им го позволяват.

32

Анонимен

преди 5 години

Ама ти с 2000 лв. къде си тръгнал при богатите, това е даже малка заплата за средната класа, за богат аз разбирам хора на който това са им джобните на ден, а има и много по- богати. В България има не по малко от 10 милиардера. 1 милярд е 1000 милиона, тея пари са изкарани от малка България с 2 милиона пенсионери. Тези хора не пълнят хазната, а я пълни масата, затова сме и на плосък данък все още.

31

sid

преди 5 години

Най-добрите бизнесмени,най-добите фирми и следователно най-богати.И вечно търсещи персонал,защото не плащат заплати и осигуровки върху реално заработенато.Съответно най-големите престъпници.Това да измамиш държавата си е законоустановено.Няма закон,който да не позволява да измамиш държавата и работника.Всичко е измислено така ,че да печелят само мутрите.

30

Старец от БАН

преди 5 години

Защо границите да са отворени само за младите. Те са отворени за мен и всички останали в България.

29

Учуден

преди 5 години

До - право на информация. Извинете че се обръщам към Вас, но пожелайте информация. Разбира се под формата на шега - и така.! Многоооо богати-Парламент и обкържение.! Мислещи се за богати- рабоъещите в чужбина и тези в София. ( не всички естествено). Доволни че не са гладни-работещите на минимална заплата-те са Болшенство.! СРАМНО БЕДНИ - Пенсионерите - има няма 2 000 000.!Дано да Ви бях полезен.!!!

28

Анонимен

преди 5 години

Крадливи българи.

27

Бобчо

преди 5 години

Пак тънки специалисти мъдруват.... Аз вземам 2000лв заплата и ме осигуряват на цялата сума, но ако въведат прогресивен данък ще съм първия, който ще предложи на работодателя си да ми намалят заплатата и да ми плащат останалото под масата. Защо да храня жетанните?!! От статистиката в статията разбирам само болезнената очевадна истина, че в БГ има адски несправедливо разпределение на печалбата между труда и капитала - в нормалните държави 30-40%, в БГ под 10% взема работника от добавената стойност

26

Право на информация

преди 5 години

"Най-много свръхбогати и най-много бедни" - тези две категории като процент от населението ли се изчисляват? Не става ясно.Добре ще е, ако това твърдение бъде подкрепено с цифри.

25

Гашо

преди 5 години

И ко...каква субсидия, нали ще отиде пр 90%шведи. Шкембе войвода и Волен ще се намесят скоро и ще оправят работата. Нали са патриоти и милеят за хората

24

Анонимен

преди 5 години

Е то и затова най-много застреляни богати имаме.

23

Анонимен

преди 5 години

Хайде пак отново облъчваме да се махне плоския данък за хората на трудов договор, но никои не говори за фирмите ... яко нали ?

22

Младши

преди 5 години

Като четох статията тоя мьдрец на снимката ми подсказва че още не трябва да се врьщам в ***!

21

Соцялно слаб депутат

преди 5 години

510лв минимална заплата-400лв чисто му стига на мързеливите българи.Българина е мързелив,защото не му се работи за 200евро на Сланчака!

20

Анонимен

преди 5 години

Тоя па циника взе да си пише, обижда и отговаря сам. Кукуруку.

19

Анонимен

преди 5 години

Последното изречение казва всичко!

18

хахахах

преди 5 години

Тия богаташчетата защо не ги питат откъде им е първия милион, как го изкараха или кой им го подари, той е най-труден, а съдейки по богаташчетата ни съм напълно обеден, че 90% от тях изгарят!

17

Манталитет

преди 5 години

Тамеработата,че у нас нищо не е наред.Нито плановата икономика беше планова,нито пазарната е такава.Как да е пазарна при рекет и строго мутренско "регулиране".

16

Аз

преди 5 години

Само отказа на софия от централна власт ще ни спаси. Нужно е местно самоуправление, 50 процента от данъците да остават по места не 5 както е сега и референдуми поне 3 годишни на местно и национално ниво. Сега масово кметовете се молят на софия за 2 улици, нормално ли е това?!!

15

Анонимен

преди 5 години

БВП България 2017година, 50.5 млр.?Според СБ около 30%процента от нашата икономика е в сивият сектор. Хайде да видим колко "работодатели" са в затвора и какво имущество е конфискувано.

14

Анонимен

преди 5 години

Този разбира от явно само от планова икономика. Умирам от смях, когато професор по икономика започне да говори за непазарно увеличаване на минималната работна заплата и прогресивно данъчно облагане. Ами школата на БКП - лошият бизнес и добрата държава, която все трябва да регулира (разбирайте потиска единствените в тая страна, които генерират стойност и БВП - Бизнесът). Защо давате трибуна на такива неадекватници?