43

Пальо

преди 5 години

Поклон до земи пред тази светла личност

42

Безистена blog.bg

преди 5 години

Дядо ДобрЕ е най-малкият син на Св.ПЕТЪР ДЪНОВ, който е единственият син на Св.ВАСИЛ КУНЧЕВ-ЛЕВСКИЙ. Чист продължител на Златната Дуло династична линия и вече действащ светия от Оня свят.А кои сте Вие,че да канонизирате или да сатанизирате?!?

41

Аз

преди 5 години

Дядо Добри не е светец.Просяк с "добра"кауза.Това ли е светец?Това, че дълги години не се е грижел за жена си и децата си, а е ходил да проси за църквата, светец ли го прави?Въобще работел ли е?Получил ли е някакво възнаграждение за труда си, погрижил ли се е за децата си? Тези книги и биографии, които създавате за дядо Добри, са манипулации.Авторите работите за своята си популярност и печалба.

40

Св. Апогей

преди 5 години

Тея, пък....!? Още малко и ще го изкарат нещо повече от Румен Радев! От Бойко теоретично не е възможно да бъде по голям светия!

39

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 43ПИША ГИ НЕЩАТА КАКТО ГИ ЧУВСТВАМ! ВСЕКИ ДА СИ НОСИ КРЪСТА!!ДА СТАТИЯ "ДОБРИЯ ДЯДО ДОБРИ" И СТАТИЯ "ДОБРИЯ СВЕТЕЦ ДЯДО ДОБРИ" ВТОРОТО ЩЕ СЕ ХАРЧИ ПОВЕЧЕ ЩОТО ЩЕ СЕ КУПУВА ПОВЕЧЕ ЗА ЗА ВИДЯТ БИЛ ЛИ Е СВЕТЕЦ ИЛИ НЕ! САМО, ЧЕ ТОВА СЕ НАРИЧА ИЗМАМА А ИЗМАМИТЕ НЕ ГИ ТОЛЕРИРАМ ОСВЕН АКО НЕ СА В МОЯ ПОЛЗА :DДУМАТА СВЕТЕЦ Е МНОГО СЕРИОЗНО НЕЩО И ЗНАЧИ И ЖЕРТВОГОТОВНОСТ А ДЯДО ДОБРИ НЕ СПАДА КЪМ ТАЗИ КАТЕГОРИЯ!

38

Анонимен

преди 5 години

Ясно, че е бил свяетен човек. Само, че каузата му е била погрешна. Да дарява пари на църквата.Църквата е свързана с религията, не с Бог. А всички знам какво с случва с религиите в моента:- исляма е ясен - генерира тероризм и масова деградация- католицизма - основно с педофилски скандали и въртене на чудовищни количества пари- православните са се разцепили здравво и обслужват политически интереси...А най-наглото е когато кажеш нещу срещу църквата и те ти отговорят - не богохулствай!

37

Малък нюанс

преди 5 години

Само че ако дядо Добри си беше същия добър, човечен и смирен, но само с тази разлика, с този малък нюанс, че беше дарил парите не на православните, ами всесто това на някоя друга секта, например свидетели на Йехова, медиите и църквата щяха да изригнат и от добър, човечен и смирен щеше да се превърне в душевно болен или хитър измамник който се представя за смирен и беден и подвжда хората да им взима парите и да ги дава на сатанински секти.

36

Анонимен

преди 5 години

АВТОРА НА СТАТИЯТА И ТЕЗИ ДЕТО ПИШАТ , ЧЕ Е СВЕТЕЦ СА ТАКИВА ИДЕОТИ , ЧЕ НЕ Е ИСТИНА!!!МАЙКА ТЕРЕЗА МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ Е СВЕТИЦА ГО НЯКАКВА СТЕПЕН!!А ТОВА ПРОСЕЛО ПО УЛИЦИТЕ ЗА ДА ДАРЯВА НА ЦЪРКВАТА И ОТКУПУВА ЗЛИТЕ СИ ДЕЛА ПРИЖИВЕ!ТОВА Е ИЗМАМНИК ОБИРДЖИЯ МАМЕЩ ХОРАТА ЗА ДА ПЛАЩА ЗА СТАРИ ГРЕХОВЕ!

35

Анонимен

преди 5 години

АЗ НЕ РАЗБРАХ ЗАЩО ГО НАРИЧАТЕ СВЕТЕЦ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!СВЕТЕЦ Е ОНЯ ДЕТО НАХРАНИ БЕДНИТЕ ДАДЕ ИМ ДОМ И ВЪЗПИТАНИЕ И ОБРАЗОВАНИЕ!ТОЯ ДАРИЛ ПАРИТЕ СИ НА ЦЪРКВАТА И ПРОСЕЛ ОТ ХОРАТА ЗА ДА ДАРИ НА ЦЪРКВАТА!ПО СКОРО ИМАМЕ СЛУГА НА ДЯВОЛА ИЗКУПУВАЩ ГРЕХОВЕ И ОПИТВАЩ СЕ ДА СЕ ОТКУПИ С ИНДУЛГЕНЦИИ !

34

Анонимен

преди 5 години

Доброта? Дали е добро да дадеш пари на църквата? Дали изобщо е добро да търсиш на някой да помагаш ако не са те помолили или ако не се е появил нуждащ се на пътя ти и точно ти трябва да му помогне. Да търсиш нуждаещи се и да се натискаш да помагаш, да даваш дарения и да правиш благотворителностти си е чисто захранване на егото. Все пак този скромен човек не е търсил публичност да се пъчи както сега го правят всички дарители и деятели на "добри дела", но медиите го нападнаха като лешояди.

33

Реалист

преди 5 години

,,...че е проверявал стриктно къде и за какво са разходват парите."Проверявал ?И как точно е проверявал след като е предавал парите ?Проверка осланяща се на думата на някой поп.А ние поповете ги знаем много добре.Лъжата в техните усти разбива измеренията.Сещам се за онова попче дето си чаластрил ,,внучката"с големите дини.Наскоро имаше статия и за него,че и със снимки.

32

Анонимен

преди 5 години

Взимал е пари от наивници. Така излиза. С тия дрехи и *** са го взимали за просяк и са му пускали в чашата.

31

Шопо

преди 5 години

Не знам ,но в България май остана само тиня ! Всичко свестно напуска тоя коптор... И ние сами го превръщаме в коптор-няма нищо свято ,няма уважение към вярата,няма уважение към езика,всеки знае повече от другия,а 90 % живеят като скотове...

30

бай Тъпчо

преди 5 години

А бе къде се е чуло и видяло човек дето пари събира за Светец да го калесват бе...Намесят ли се някъде парите и всичко свято изчезва!Къде сте чели по библии и евангелета някой Светец пари да е просил или пари да е в ръка държал?Светците са говорили!Говорили са на хората и са ги учили на добро и във словото и мъдростта им е била силата а не във сребърника.Тоя човек дядо Добри си е бил добър, наивен и послушен и е бил касичка за църквата-туй е то!Другото са го направили съжалевайки го добри хора

29

рускиня

преди 5 години

Давам линк към към история на едно бебе от ловеч, което чака операцияhttps://helpkarma/campaign/dari-shans-za-jivot-na-bebe-maraia-186Струва ми се че парите по добре да се дарят на тези хора , отколкото на храмовете. Да, храмовете трябва да се поддържат, но истинско христианско милосърдие е в помощта към човешко ,безпомощно същество. Разбира се това е мое мнение. Така че Вероятно дядо добри е бил на друго мнение, щом дал тези пари на доста заможна църква.

28

Един от Северозапада

преди 5 години

Имам чувство, че сам Господ да слезе, и да го видите в статия тук, ще хейтвате, и намирате кусури....Не бил полезен за обществото??? Да не би за себе си да е събирал тия пари, и да ги е пръснал по кръчми и компаньонки? Просел бил....На тия години какво-бетон ли да бърка по строежите????

27

Анонимен

преди 5 години

ДОНякойСигурно ще кажеш, че си християнин? Или се лъжа?

26

Анонимен

преди 5 години

Поповете винаги са доволни, когато някой им насипе пари.На това в тази статия му казват "добрина"

25

Някой

преди 5 години

До JulsНе се тревожи, това е нормално. Утайките са тези, които имат нужда от постоянна самоизява, затова са все първи и в коментарите.

24

Анонимен

преди 5 години

РЕАЛНО ПОГЛЕДНАТО - ЕДИН БЕЗПОЛЕЗЕН ЗА ОБЩЕСТВОТО ЧОВЕК.