36

Живял в Лондон

преди 5 години

В България са бедни и гладни роби на мафията.В чужбина са бедни (не толкова гладни) роби на корпорациите.Една и съща история е навсякъде.

35

Геле

преди 5 години

Какво ти образование?... Това е най-легалния и успешен начин за емигриране , особено от момичетата... На момчетата им е значително по-трудно и някои взеха да се завръщат.. Като чуя за обучение в чужбина ми завира отвътре - значи едни тарикати се правят на голямата работа и "замаскират" емигрирането си с нещо друго, наречено обучение... а след 10 г. ще имат успешен брак с чужденец / какъвто и да е /, деца - чужди граждани...така че - не ми говорете за ученолюбивите ни деца , които заминават.

34

...

преди 5 години

В България образованието остана просто бизнес. При това зле менажиран, нерезултатен.

33

Анонимен

преди 5 години

Всъщност децата отиват там,защото образованието, което се предлага, е много по-качествено,съвременно и полезно от нашето висше в момента.Независимо от тролажа тук, фактите няма как да се променят. Учи се яко,по 10 часа на ден-лекции,семинари и самоподготовка.Много не издържат и още първата година над половината студенти в един добър университет са се самоотказали.Тук куцо и сакато завършва,дори напълно неграмотни и ментално увредени хора са висшисти. Не се самозаблуждавайте,че имаме образование.

32

Анонимен

преди 5 години

До hahaЩото за Русия искат визи и е по-скъпо от Австрия

31

СЗБЗ

преди 5 години

Така и така бачка, поне да не живея в абслютна мизаря. По-добре в чужбина, където с работата си, ще мога, поне да си осигуря нови дрех, че и ... хей, може би и аз ще отида на море някога, без да се налага да бачкам там ....

30

СЗБЗ

преди 5 години

И още нещо - Някой от вас, коментират, със знанията си, какво е било преди 30 и повече години, когато мама и тате са покривали всички нужди. Сега. ... Сега на студента му се налага, да работи по 20-30 часа на седмица, само и само, да си плати общака и храната. Дават му 350 лева и му казват, че трявба да се радва. Студента плаща осигуровките и данъците и остава с 280 лева. 70 за общака, 600 (да, 2 лв на ден за храна), 100 се пестят семестриални такси. Останалото е за дерехи от втората.

29

Анонимен

преди 5 години

До БългаринОстани и гради, че да ти го вземе следващата паритя, било то чрез корумпирани чиновници или "олимпийкски надежди" с черни джипове.

28

Анонимен

преди 5 години

34,младото поколение не иска да търпи лишения и да чака "светлото бъдеще" както го чакахме ние. Те искат всичко и го искат сега. Реализация могат да постигнат в България,но средата е отровна.Реалността в държавата не дава повод за оптимизъм,а да чакаш цял живот да се "оправим"....един път живееш.Нито университетите дават подготовка,нито работодателите коректни,нито заплащането мотивира....а средата от деградирали чакащи "светлото бъдеще".

27

Анонимен

преди 5 години

Сигурно 1/4 от програмистите бягат навън, какво остава за останалите.

26

Анонимен

преди 5 години

Офсе, от себе си няма къде да избягат. А толкоз манипулативно, и лишено от реална себеоценка поколение, не е имало досега. Когато си разбият илюзиите в западната реалност, някой може и да се променят. Кой знае? Съдба има за всички.

25

Анонимен

преди 5 години

Важното е да се махнат от ***.

24

Българин

преди 5 години

Който иска да се учи и в България може да се изучи добре. А колкото до връзките те се създават не само в университета. Специално медицинските ни университети са на топ ниво примерно. В техническите нямаме базата на чуждестранните университети, но за сметка на това работа има МНОГО. За икономическите мога да кажа, че ако на някой му трябват учебници има ги навсякъде в интернет. ОСТАНИ И ГРАДИ или ЕМИГРИРАЙ И ЛИЖИ. Много ми се иска всички плювачи да се изнесат и да останат градивни хора.

23

haha

преди 5 години

Това беше предвидимо, като се има впредвид Брекзит и слабите университети в БГ.А в Русия що не кандидатствате , верно !? :)) Чакам коментари от русофилите...: )))

22

Анонимен

преди 5 години

Много психолози,много нещо.И после се чудят защо не могат да си намерят работа по специалността.

21

Анонимен

преди 5 години

Абе и в Русия може да се кандидатсва за спициална кандидатура бе! Не че нещо искам да обьркам мераклиите ама.Хем Руския език е по близьк кьм Бьлгарския, тьй че те да си решават!!!

20

До Додо

преди 5 години

Ха-ха-ха, а къде да учат, бре? Да, университетите винаги са били извор на знание, либерализъм, хуманизъм и следователно - прогрес. Естествено, не и сегашните в Бг, в които преподават корумпирани пияници. А ти, с "призива" си, се нареждаш до твоите духовни братя, талибаните. Явно добре си се опазил от университети и библиотеки.

19

Анонимен

преди 5 години

Половината университети на острова са само за събиране на такси. Оня дето нарисува Д. Тръмп с клефуци, да не преподава и той в някой университет, че то сума ти и пасмина от шитхолите. Освен да си изкарват изотзад произведения на изкуствата, за друго не стават.

18

Образуванието шушан

преди 5 години

Учат български,колкото да научат английски ,друго им не требе. И после вече по белият свят.

17

Анонимен

преди 5 години

Стига с тези платени статии. За 100 кандидата голям праз. Там има милиони студенти, това са песачинки в Сахара. Дипломата е нищо, характер трябва за да пробиеш в този нприятелски свят. Иначе миеш дупета