21

Ванина

преди 5 години

Напълно подкрепям казаното от Вас! В министерството трябва да има експерти - действащи учители от различни райони на страната, които са запознати с проблемите на образованието, а не бюрократи, нямащи никаква връзка с действителността.

20

Анонимен

преди 5 години

Виц един ден един генерал на Сталин отишъл при него и го попитал за бюрокрацията в образованието и Сталин му казал абе с белогвардейци се бих, с нацисти се бих, с куп държави се бих и не ме беше страх но от педагози бюрократи ме е страх.0

19

Ника

преди 5 години

Има истина в написаното,но тя е частична.Ако ни си работил,подчертавам РАБОТИЛ в поне 3 училища,различни по брой на ученици,по критерии за прием и по местонахождение-не можеш да правиш ГЕНЕРАЛНИ изводи.Кой от Министерството може да се "похвали " с подобен опит?Тогава не може и да се очаква,че ще предложат нещо разумно,работещо при "прекрасните ни"демографски,икономически и т.н.условия.

18

10

преди 5 години

Боряна,Борянке,сал ти ли си "експерта"по образователните проблеми?Пледираш за леко и лесно учене,а такова няма откак свят светува.Да,обучението следва да се модернизира,но не бива да се превръща в игра-за това си има детска градина.Съгласен съм,че в МОН работят лаици,начело с министъра,бюрократи назначени само от ГЕРБ,че по команджийство надминаха предишни времена,че сътвориха най-некадърния закон....

17

КО НЕ

преди 5 години

И какъв е стимула на младите завършили педагогика ? ниска държавна заплата ,нерви ,неуважение и работа в администрация бюрокрация съветска система отпреди над 40 години където пишеш молба вместо заявление...от уважавана професия в близкото минало до дъното благодарение на управлението същото това което за 30 години изгони 2 милиона ...

16

Инж. Костадинов

преди 5 години

Гледайте клипчета от тубата ще станете отличен химик!

15

Анонимен

преди 5 години

Повечето от самите учители не са подготвени и не желаят да излязат от миналия век. За тях е лесно да наизустят и изрецитират урока, а после искат същото от децата. Никаква мисъл, само цитати и зубрене на теми и определения.Не съм оптимист за нашето обрадование. Грамотните и мислещите го напускат. Остават само горните.

14

Анонимен

преди 5 години

Авторката на статията се е подписала като Боряна Павлова. Нека тази дама да напише от къде измисли тези "блестящи" педагогически теории. Западните държави са цъфнали и вързали. Затова ли не могат да си "произведат" инженери, лекари, компютърни специалисти, даже и шофьори и водопроводчици. Креативните им педагози учат децата колкото да водят обикновено домакинство.

13

Анонимен

преди 5 години

Уважаеми иновативни педагози теоретици. Всяка наука се обособява едва след като се сдобие с предмет и метод на изследване. Всяка наука е стройна система от знания. Науката не е забавление, тя е упорит труд. И щом е труд често е неприятен. От мен да знаете интердисциплинарни учители пенкилери няма. Това е страшна простотия която ще даде и опустошителни резултати при учениците. Ако химията се свежда само до знание за правене на кисело зеле например, то значи да закриваме МОН.

12

Анонимен

преди 5 години

Съветвам авторката на текста, когато има нужда от хирург, да посети местния касапин.Профанизирането на учителя и образованието не ползва никого!

11

Ванина

преди 5 години

Стига сте преувеличавали бройката на учителите в недостиг. Няма такова нещо. Много от директорите назначават младите учители за срок от 9 месеца и след това ги изпращат на борсата и местата им се обявяват. В областния град, в който живея, за едно място има около 30 кандидати. Такова е положението и в околните села.

10

Анонимен

преди 5 години

Кое "съвремие" може да се похвали с успешна образователна система? Това дето ползва компютри, за да нарисува правоъгълен триъгълник с остър ъгъл от 45 градуса, за да измери и установи, че е равнобедрен ? (Случката е от днес). За жалост, следващия път, пак ще го нарисува. Щото като наизусти определението, и редовно се проверява, дали го помни, колкото и немодерно да звучи, някой ден може и да се светне, защо и къде е нужно това. Стига сме мечтали за педагози виртуози.

9

Анонимен

преди 5 години

В едно от предаванията си преди време Джон Оливър критикуваше тестовете американската образователна програма.Показа развитието през годините, и в една таблица някъде от 80-те години за различните страни България беше, доколкото си спомням ,на 11-то, а САЩ някъде към 30-то място. Не е за вярване сега, нали?

8

Анонимен

преди 5 години

Няма икономика и производство в държавата! За това няма и кадри, не може юристи, счетоводители и IT специалисти. Какво произвежда държавата? Нищо! И за това няма образование! Не се сърдете, сами го направих ме това.

7

Анонимен

преди 5 години

Пламен

6

ШибиРиби

преди 5 години

Обичам загорели стари момета даскалици по грознички ако може дето не са виждалиКур година и половина. Да решаваме задачи на черната дъска по долно бельо и като реша задачата да им плющя жартиерите

5

птник

преди 5 години

Нищо по-различно от щатската система. Бюрокрация и кинтопоток, а даскалите и там са най-бедната прослойкса и никой не иска да става даскал в УСА.

4

ХА-ХА-ХА !

преди 5 години

Едно време нашите учители влизаха в клас, за да ни учат, за да ни образоват, за да ни възпитават, за да направят хора от нас.Днес учителите влизат в час, за да забавляват учениците.Такива са новите изисквания и новите методи на образование.Резултатите ги виждаме всички ....

3

ХА-ХА-ХА !

преди 5 години

Образованието от миналия век в България е мноооого по-качествено от образованието от новия век.Факт !

2

антиседераст

преди 5 години

От тази статия долових тънко ухание , че учениците май не трябва да учат а да си говорят с учителя. Не стига, че се де р а с ти те когато дойдоха на власт започнаха да съсипват образованието и всички праз 30 години демо *** ция си правиха експерименти за последно го досъсипа Кунева като размести буквите на азбуката , нещо което и през социализма никой не си е позволявал да направи.