14

Анонимен

преди 5 години

Велинград, как всеки хотел има? Читалища, музей и болница - само за отопление да, но за лечение е във всеки хотел има и неофициалнои друго много се топли, също и оранжерии има. Къде и Хисаря? Не е точна статията въобще, защото не е уточнено и не е разделено - за пиене, за къпане, за лечение, за отопление, от общински учреждения, от държавни, от частни.

13

Анонимен

преди 5 години

До RadoТова, че е ударил сонда не значи, че водата е топла.И аз имам сонда в двора.

12

да бе

преди 5 години

До Анонимен11Глупости на търкалета.Щели да фалират топлофикациите.Топлите минерални извори ЦЪРЦОРЯТ с дебит 50-100литра на минута.Един среден бойлер е 80 литра. Отива за едно къпане за 10 миути.Сам изчисли колко домакинства може да захрани един минерален извор.

11

Анонимен

преди 5 години

Еййййй,такова дивашко грабене,нямам думи,сега и на минералната вода ли ще и видите сметката,ужас!

10

Анонимен

преди 5 години

Топлофикациите ще фалират, ако почнем да се топлим с минерална вода. Как ще опрадаят поскъпването всяка година на парното, ако вкарат топла вода от изворите, вместо от ТЕЦовете?

9

Аз

преди 5 години

До Един от СеверозападаАко изобщо пиете минерални води.

8

Анонимен

преди 5 години

Забравил съм по времето на Иван Костов ли беше някакъв шейх предложил на нашите да правят размяна литър минерална вода за литър петрол нашите отказали

7

Един от Северозапада

преди 5 години

Спокойно. Ще ги усвоят и тях, както усвоиха всичко друго, а народът само ще плаща.Това е целта.Знаете ли, че всички минерални води, които пиете всеки ден, са владение на ДПС? Едно време, когато Емел Етем я назначиха за министър на екологията, бяха тихомълком дадени на ДПС, с концесия за 90 години.За да се пази етническия мир, сигурно....

6

cinik

преди 5 години

До ГЛАС ОТ БЕЗДНАТАУверявам те , много малко вода изтича, почти всички извори са окупирани от местни "хотелиери" вкарали ги в затворен/само за гости на хотела/ басейн. Наскоро посетих четири такива извори и всички бяха недостъпни за простосмъртния. Пълна фантазия е да намериш работеща обществена баня или басейн с минерален извор. Направено е така,че задължително да спиш и консумираш в хотела иначе достъп няма или ако има е с такса непостижима за един пенсионер.

5

Rado

преди 5 години

Във Велинград всеки 2-ри хотел е ударил сонда и спато им работи на минерална вода, ама явно не е официално това...

4

Стария комуняга

преди 5 години

Останалите минерални води се използват от частни фирми на концесия. Например в Девин бутилират даже питейна от водопровода.

3

ГЛАС ОТ БЕЗДНАТА

преди 5 години

Не предполагах ,че "цели 8 общини" използуват горещата вода толкова "интензивно".Предполагах ,че са две три построики.Нека се лее в реките горещата вода.

2

аМаКак

преди 5 години

Те маймуните в Япония използват геотермалните източници по-ефективно

1

Льольо

преди 5 години

що ли не ме учудва