20

Анонимен

преди 5 години

случвало ми се е, просто нищо не докосвам, нито газ, нито спирачка, нито съединител. Не знам колко е правилно, но ме притеснява по скоро какво ще се случи не като натиснеш съединителя, а като го пуснеш и си на скорост, ако не си излезнал от водата още или веднага си в друг аквапланик. Иначе полезна статия.

19

202

преди 5 години

"Не карайте в коловози", това ще е трудно, като се има в предвид, че пътищата ни са масово с такива :))

18

до 17

преди 5 години

Именно. Наклона на доста от пътищата е направен не да се отича водата в канавката а да се събира в центъра.... Колите и с бавна скорост стават като лодки...

17

Партиен член

преди 5 години

За образуването на аквапланинг основна вина има качеството на пътя. Наклона на пътя трябва да отвежда водата в шахтите или канафките(ако ги има и не са запушени) и грапавоста на асфалта. В бизките нам държави вече полагат асфалт при който не се задържа вода дори при силен дъжд нещо като дренаж се получава. Гумите са най важни но, напоследък забелязвам че колкото е по скъпа колата толкова са по изтъркани гумите защото "ти знаеш ли колко струва една гума)"

16

5kof

преди 5 години

Аквапланингът или хидроглисиране зависи основно от налягането на гумите на колата. Всеки сам може да си я изчисли като умножи 62,2х квадратния корен от налягането на гумите ( в атмосфери). При тази скорост налягането във водния клин, образуван между гумата и мократа настилка се изравнява или превишава налягането на гумата. Тя спира да се върти и започва да се плъзга, т.е. става неуправляема. За това се монтират Anti Skid System при самолетите и АBS при автомобилите.

15

Уф

преди 5 години

14), Ами ако се подхлъзна под душа, и по нЕква случайност съм с джапанки, за да имитирам гуми, няма ли опасност;)

14

Анонимен

преди 5 години

Аква планинг най-добре се избягва като си седим вкъщи и пием ракия!

13

Уф

преди 5 години

Шофер, т'ва не е за жени,... кой ляв.. Кой десен?,!)***, получава се нещо като Завъщане в бъдещето-0 сцепление! Ще плаваш докато се извозишНай- доброто,което можеш да направиш, освен Нищо е да се насладиш на усещането да си поиграеш с волана, върху който нямаш никаква власт и дано да си сам, а по-дано не ти се случва...!!!11) какво става с Шуми..нали не се заиграваш с хоската болка? Аз харесвам Хайкинен, Райеикен, а гумите са въпрос на отб.решение.Ако някой е гледал М.,Дуън на мотоциклет?

12

Шофер

преди 5 години

Пробвайте: газ до ламарината - аквапланинг - без да пускаш газта, с Левия крак, натискаш спирачката. Леко! Колата заспива!

11

Анонимен

преди 5 години

Затова най-великият пилот във Формула 1 ще си остане Михаел Шумахер. Просто на дъжд ги разбиваше всички. Нямаше никаква конкуренция. Правеше смешен Хакинен при дъжд.

10

Анонимен

преди 5 години

Ми караи се на сухо на зима се вижда истински коо кара и кои е с купена книжка

9

Анонимен

преди 5 години

Опитайте се да го избягвате, като не шофирате, ***.

8

Анонимен

преди 5 години

А и лошо време и мъгла дъжд и сняг първото което хлъзгав път и мокър се не дава газ а се кара леко това е елементарно за да няма птп и задължителни нови гуми плюс вериги за снежни условия

7

Анонимен

преди 5 години

Не трябва ли само да намалиш скороста в случая при голяма скорост колата се занася просто само намали скороста без дори да минаваш на по ниска но дори минеш за самата кола щее по добре а не да даваш газ и да набиваш спирачки

6

dragan

преди 5 години

Каква моторна спирачка като няма сцепление бе .. аман от експерти ..

5

Анонимен

преди 5 години

Това с връщането на газта при аквапланинк съм съгласен но в никакъв случай не натискайте съединителя и не изключвайте от скорост. А не трябва да се изключва от скорост защото изключвате моторната спирачка. А той ви трябва за убиване на скороста след като сте отпуснали газта. В никакъв случай не натискайте спирачката защото автомобила може да се завърти поради малкото сцепление с пътя.

4

Анонимен

преди 5 години

Колежке ела да пием по кафе на богров по интересно щее на герман ми писна

3

Анонимен

преди 5 години

Полезна статия. Следващата полезна статия ще е КАКА МУТРА ДА ПОСТРОИ КАЧЕСТВЕН ПЪТ ЗА МАЛКО ПАРИ С ОГРОМНА ФАКТУРА!Карал съм до Фюмичино в порой, пътят беше сух!

2

Анонимен

преди 5 години

Колежката знае как колежке може ли отговор

1

MaйMyнaтa

преди 5 години

Това искам да ми го обясни, човек който е преживял аквапланинг!! А ну некъв джурналист, па и аматьор