По добре се напъни, сам манджата си ти сготви. Ще ядеш храна чудесна вместо буламач и чалга бесна!
До БауЯ си представи, че в България също стане така. (Това за Франция не го вярвам, но както и да е...) Я сега пресметни колко хора ще си плащат сметките в ресторанта? Сещам се за един цял етнос, който само това чака, а и останалите биха се възползвали. Та така... и ние сме ходили във Франция спокойно, не си първия... :)
Кай знае какъв *** са му сервирали та да не си плати. Веднъж ми сервираха пиле с перушина, уж печено на грил. Замалко да литне.
До GHTАбе гьoн! На тебе точно това ти пее радиото, че ако искаш да не платиш, трябва да обосновеш защо не искаш! Ама нали ти си много "умен", трябва да ти се обяснява по много пъти, точно щото си УМЕН! Ако примерно ястието се прави по конкретна рецепта и не е спазена рецептата, това е основание. Но ако си изял половината ядене и накрая кажеш "не ми харесва, ама не знам какво, просто не ми харесва", това НЕ Е основание!Заради такива дребни тарикати като тебе България е на това положение!
Ох как искам да опитам риба Фугу в Япония и да не я плащам! Ще им кажа, че е гадна и няма да платя!
тука сте се събрали от умник нагоре...затова и България е в това цветущо положение - от такива капацитетиХората ви споделят нещо от опит, но вие и това не искате да чуете. Как пък толкова нямате любопитство да научите нещо ново?! Направо съм изумен какви коне с капаци живеят по земите български. Гледам ви, че много смело се подигравате на хората. В качеството си на какви го правите? Какво ви е образованието, каква ви е професията, какви са доходите ви, колко житейски опит имате?
"Има ястия които не съм пробвал никога в живота си. Може ли тогава като отида във Франция, да си поръчам от тях и ако не ми харесат, да не ги плащам?"Да, може. Бау каза, че французите са длъжни ако трябва да работят на загуба заради неориентирани с френската кухня туристи.
Има ястия които не съм пробвал никога в живота си. Може ли тогава като отида във Франция, да си поръчам от тях и ако не ми харесат, да не ги плащам?
"Да, вярно е, аз редовно така правя тук във Франция. Ходя по най-изисканите ресторанти, ям и накрая казвам, че храната е гадна. А ресторанти да искаш във Франция. След 1-2 месеца мога пак да се върна там и пак така."----Хората не разбраха сарказма.
До GHTТия превземки, които си мислят, че във Франция и т.н. разни "бели държави" (пълни с арапини) много лесно дават безплатно, са в абсолютна грешка. Това е ядене, а не производство на мотовилки. За всяко ястие си има вкус, почитатели и непочитатели. Аз примерно не ям бамя, защото не ми харесва на вкус, а кoпрофилите предпочитат да ядат л***а! Не става така! За да не платиш сметката (дори и във Франция), трябва да кажеш какво точно не ти харесва, кое не е изпълнено както трябва и т.н.
До БауОпааа, някой балканец, който не е излизал от колибата си, ти сложи минус на секундата. Пожелавам му да иде в нормалните държави и да види как при най-малкото недоволство, персоналът започва да ти се извинява, да ти предлагат да е за тяхна сметка и допълнителни десерти/комплименти. Тук нашенските кръчмари изпадат в драма от една счупена бутилка бира. Ако не можете да си позволите 2-3 неплатени сметки за деня, то направо си затваряйте бизнеса. Това вашето не е никакъв бизнес.
До БауДа, вярно е, аз редовно така правя тук във Франция. Ходя по най-изисканите ресторанти, ям и накрая казвам, че храната е гадна. А ресторанти да искаш във Франция. След 1-2 месеца мога пак да се върна там и пак така.
Ако храната е гадна, клиентът е в правото си да си тръгне и сметката да плати готвача. Ако не вярвате - идете във Франция за справка.
След скандал в кръчма – омазани с манджа клиент и готвач