29

БГ

преди 5 години

Въпроса е като стигнат положението на Гърция какво ще правят тях Евро зоната ги спаси турция кой ще ги спаси кой ще извади 400-500млрд долара(евро)

28

Анонимен

преди 5 години

Повечето цени в Турция са по високи от нашите или еднакви но минималната заплата е много ниска. 400 лева. Само преди две години и беше 700 лева а средната над 3 хиляди. Сега средната е 1500 лева почти като у нас. Само горивата им са доста по евтини от нашите.

27

БГ

преди 5 години

То цената на горивата им е такава щото при нас акциза е по висок но в предвид че лирата пада може и да поскъпне още освен ако не го купуват в Лири

26

Анонимен

преди 5 години

Дойчето по-скоро да погледне в собствения си двор за да види тоталното разделение между все по-малко оставащите нормални и неофашагите

25

Анонимен

преди 5 години

Минимална заплата в Турция през 2018:1600 лири. Обърнато в левове е 400 лева.Килограм агнешки бут 55 лири или 13 лева.Кг.розови домати 10 лири или 2,50лв.Олио Yudum - 2 литра - 25 лири или 7 лева. Излиза че литър олио е 3,50 лева.Хляб - 220 гр. - 1,25 лири или 0,30 стотинки. Средно 800 гр.хляб струва 1,20 лв.Бензин 95(Excellium95) 6,90 лири или 1,80 лв. Там бензина е по евтин в сравнение с нашия.Eurodiesel цена 6,30 лири или 1,60 лв. пак по евтино от нас положението им не е розово.

24

Handel

преди 5 години

До ***: Горките американци! Добре че не подозират че са ти опротивяли, че иначе веднага щяха да се гръмнат.

23

Анонимен

преди 5 години

туркинята ме кефи. бих я ... поканал на кайве ;)

22

Анонимен

преди 5 години

От тоя 1 трлн. долара, половината ги дължат на ФЕД....демек на себе си. Другата половина на чайници и японци предимно. А те точно нямат никаква полза от рухване на долара. Иначе на кого ще си продават продукцията? На монголия? Или венецуела?

21

Анонимен

преди 5 години

Световна валута трябва да е евро или юан защото за разлика от виртуалната икономика на Америка те произвеждат реални стоки. Следващата годин САЩ ще стигнат 1 трлн $ дефицит реално живеят на гърба на останалия свят, а дълга им е толкова голям,че не могат да го върнат без да унищожат долара в процеса.

20

Анонимен

преди 5 години

До 17Това е САМО държавният дълг. Обаче проблемът на силно експортна в последните години Турция е фирмената и банкова ВЪНШНА задлъжнялост в долари и евро. Те там ги стяга чепикът адски много.

19

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 18Сметни колко щети са ни нанесли гринговците благодарение на долара, ако нашите управляващи не слушат ставаме като Турция.

18

Анонимен

преди 5 години

Ами някак нормално, при 50% девалвация на валутата за 1 месец, да му се свие оборота на онзи с камерите. По-лошото е, че вместо да ги обменя когато са му нужни, сега ще му се съсипе бизнеса

17

Анонимен

преди 5 години

До 16. Може да си печати , ама вестници.

16

Анонимен

преди 5 години

Външния дълг на Турция е 400 млрд.долара. БВП за една година е 1 трилион долара. Догодина имат да връщат 180 млрд. долара. По отношение на БВП-външен дълг положението в Турция е близко до този на Румъния и България.

15

Анонимен

преди 5 години

До BGЕрдоган да напечати колкото трябва лири и да ги върне на ню йоркските евреи те нали това правят печатат хартия всищност и това не правят само вкарват едни цифри в компютъра.

14

Handel

преди 5 години

Аз щях да си сменя и доларите, и еврото в турски лири, но вече съм ги обърнал в рубли.

13

Циник

преди 5 години

Ерсдухания ще върне Турция в средновековието....а американците ми опротивяха отдавна....

12

Анонимен

преди 5 години

Ще връщат, ама е невъзможно.И жените да им работят на три смени е невъзможно. А в Турция жените не работят.

11

Анонимен

преди 5 години

Първо на Европа скочи да се прави на велик , после и на САЩ. Изхода е ясен. Надолу надолу надолу. Лошото е че режимите , като огладненият използват само една тактика, за да управляват гнева на хората - войната. Очаквам следващите 5 гпдини в нея посока да тръгне .

10

Анонимен

преди 5 години

До до6Евро даже впиянчения юнкер иска ЕС да е независим от долара и е прав .