39

Анонимен

преди 5 години

35 е прав - към момента на пукота на "Леман Брадърс" гърция имаше далеч по-малък външен дълг от САЩ, но на САЩ бяха ААА, и останаха ААА, а Гърция веднага паднаха на "***", щом ги обявиха неплажеспосони. Тия агенци са едан политическа измама. ЕВропа просто е дължна и тя да си създаде собствена рейтингова агенция.

38

Анонимен

преди 5 години

Абе само леман да беше. През 2003 изпука ЕНрон. не сте си научили урока

37

Анонимен

преди 5 години

691 милярда арабски пари бяха раздадени като кредити на клиенти и бяха взети като бонуси от банкови служители. Оня с минусите(за сега е номер 29) е прав. Американците видяха няколко араби да печелят твърде много на американска земя и им занулиха сметките по най- цивилизования банкеро - йезуитски маниер на ограбване. Жертваха спестяванията на няколко милиона американци, но за сметка на това измъкнаха безнаказано 1/3 от БВП на Саудитска Арабия ;))) Което им оправи финансите за десетилетие ;)))

36

Щерю

преди 5 години

С две думи - 691 милиарда долара евреите си ги откраднаха без да им мигне окото...

35

Анонимен

преди 5 години

Големият урок беше, че кредитните агенции са нищо повече от американска политика! Те слагат рейтинги на страните, и така определят лихвите по заемите за тях, насочват инвеститорите и т.н. Всички тези агенции даваха максимален кредитен рейтинг "ААА" за тази банка до момента на фалита й!!! ***! Нищо не струват рентингите им! Европейския съюз да направи и ползва собствени критерии и рейтингови структури. Сегашните не оценяват нищо, освен американския интерес.

34

Язека

преди 5 години

И к'ъв урок да научиме? Кризите се редуват от време на време и това е неизбежно. Не може цените вечно да се покачват и парите все да се печатат.Вече нямат покритие, освен дълг, който ни го прикачват с новата емитирана серия. А едни ако са загубили - други са спечелили, де. То между другото десетина години минаха и сега гласят нова криза.Как иначе ще ви вземат имотите от по 100 хил. евро в Манастирски ливади - ще си ги изкупят на реалната цена от 15 хил...както между другото и с всичко останало.

33

Анонимен

преди 5 години

Наистина не можахме да ти разберем нихилизма.Надявам се,че семействата,които останаха на улицата ще те разберат,преди да ти откъснат плямпалото.

32

29

преди 5 години

Не очаквам да разберете какво казвам.Ако можехте щяхте да сте умни а вие НЕ сте.

31

А ся де

преди 5 години

Милиони американци си загубиха домовете,а някакви обясняват,че нищо не е станало.

30

Анонимен

преди 5 години

The Big Short беше добър филм по темата. Ако не сте го гледали, направете го.

29

Анонимен

преди 5 години

Статия без съдържание. Едно заглавие и .... НИЩО.Кризата беше неизбежна както и тази която е *** път в момента.Американското правителство се възползва от ситуацията за да оскубе няколко богати араби които бяха основни акционери там.Това е всичко.Популизма си беше тук заедно с Боко-тиквето, Орбан, Сириза, Пет звезди и т.н.Популизма е неизбежен и ще свърши със световна война точно както миналият век.Всичко е просто и ясно но не е за ***.

28

Един от Северозапада

преди 5 години

Същото стана и с КТБ, буквално същото.Държавата вдигна ръце, не търси къде са парите и връщането им, не търси кои са отговорни, не конфискува имоти и не налага присъди.Налодът пи една студена вода, а парите влязоха в правилните джобове и .куче влачи рейс-дира няма....

27

Анонимен

преди 5 години

За света десет години от началото на кризата е спомен , за българите Собственика на ГЕРБ превърна десетте години в криза , скандали , мафия и кражби за останалите по малко от шест милиона на територията !

26

Анонимен

преди 5 години

Оставки,арести,осъдени-кога?

25

Дядо130

преди 5 години

Всичко е изкуствено едни богати да станат още по богати

24

Анонимен

преди 5 години

САЩ се окозаха в позицията на догонващ.

23

Анонимен

преди 5 години

Да живей къпитълизъмъ и излъганите хорица !!!

22

Здравейте

преди 5 години

1 долар 77 рубли победа Русия

21

Един турчин

преди 5 години

Освен въпросната банка:Ционистката банка Goldman Sachs,Morgan Stanley,JP Morgan Chase& Co,Citigroup...това са петте пръста на дявола,който зашлеви света с кризата преди 10 години.Запазвайки тлъстите си бонуси,тези кръвопийци са по-арогантни отвсякога.По-дявол_те отхвърлете зависимостта си от прокл_тия долар!В общество на равни богове няма елити!Мислете за себе си,като Богове!

20

Анонимен

преди 5 години

Тя цялата държава САЩ представлява един голям Леман.