246

Безсрамен

преди 10 месеца

Точно Коменданецът Стойков съкрати наборната армия.Безсрамен ***!

245

Гнила е

преди 4 години

Щом олигофренът Златан Стойков е намесен в тая работа,значи ....гнила е.

244

възмутен

преди 5 години

Служил съм в казармата като радист.Един от офицерите бе заповядал да се разпънат антените под далекопровод в резултат на което волтовата дъга уби 19 годишно момче! Така наречените "офицери" да мълчат защото ги знаем какви *** са!Истината е,че някои от тях не са дослужили до пенсия и само ако се напълнят казармите биха могли да се пенсионират на 50 години.Затова реват."Офицерът" заповядал това се водеше инженер!!! Тоя бе толкова инженер колкото аз японски посланик!

243

Bluesky1

преди 5 години

Каква задължителна казарма бе кратуни празни. Баща ми с пенсията си от 180 лева ли ще я издържа? Аз предлагам и тази дето я имаме и нея да я закриваме...пхах...ще издържам някакви кухи фуражки. Създаването на модерна и високоефективна армия изисква милярди евра инвестиции в модерни военни системи и обучение. Да събереш сто хиляди младежи и да ги учиш да пуцат с калашник като потрошил милиони за казарми и издръжка е пълна тъпотия...

242

Анонимен

преди 5 години

Офицерите от запаса са най-обикновени пенсионери с русофилска закваска. Да си глеат старините и да не се обаждат, когато не ги питат.

241

Уф

преди 5 години

За, но само: ОФП, Стрелба, и Предимно Кибер подготовка, а в БГ и то ОЗ необозримо...

240

bivsh nabornik

преди 5 години

mesec osnovno voeno obuchenie do kletva + oshte dva boina podgotovka sa napalno dostatuchni pri intenzivni meropriqtiq da nauchish vsichko osnovno , + ot vreme na vreme zapas za opresnqvane na umeniqta , razbira se spored men kazarmata trqbva da e po obshto saglasie i nabornika pri reshenie che zelae da sluzi trqbva da plati polovinata ot razhodite si

239

Анонимен

преди 5 години

То няма пари за пенсии-дали някой изкуфял военен си дава сметка колко пари гълта тая казарма?

238

Фичака

преди 5 години

Военните пак искат да крадът и да се гаврят с новобранците.

237

D

преди 5 години

Кой е врагът за тази армия? Ако ще я правят марионетка на НАТО и САЩ да изпълнява техни задачи и заповеди - в България ще стане цирк т.е. Гражданска война!

236

Анонимен

преди 5 години

" от онова черното племе където незнаят да говоря и пишат и при най-малкото вадят нож,но нямаш право да ги самонаказваш ще съжаляват."Не си бил в казармата явно. Те и преди хората от това племе бяха същите както сега. Знаеш ли колко кротки бяха вътре? Там мурафети не вървят. Няма ГРАЖДАНСКИ съд - БХК автоматично би отпаднал като вариант. Важи само военен устав и ако не ти харесва, се жалваш на арменския поп. Никакъв проблем не е имало с тях.

235

Ха Ха

преди 5 години

Бившите *** искат пакнда крадат нафта и сужудк от Артелното;)Кой ще плаща за таз армия бре, чукундури ?!

234

Върл Левскар

преди 5 години

Аз съм за .Пък и синът ми сам се е навил .Да му троша хатъра ли ?Таекундо , футбол , китара сегаи малко възмажаване не е излишно .Не се дракайте хора !Трябва да остане и нещо читаво след нас .Референдум - ДА !

233

Я па я...!

преди 5 години

Преди да правим наборна армия трябва да изясним с кого ще се бием.Ако с Русия или Турция 10г. служба. Ако с други наши съседи по малко. Първо да уточним врага.

232

поручик Ржевский

преди 5 години

До ПенсионерЗатова и категорично казвам, не и в социалистическият вариант в който всички сме служили, там си беше загубено време и на войсковата подготовка се гледаше най-малко.

231

д-р Ох Боли

преди 5 години

Днес всичко това звучи като неизпълнимо пожелание. Днес България е без реална армия и за това са виновни всички управлявали страната от 1990 г. насам, които по всякакъв начин убиваха и съкращаваха БА, бил съм войник при Тошо, бил съм и офицер при димукрацията, така че съм наясно с проблема много повече от всички драскачи по-долу. На какво ще се учат хипотетичните наборни войници - да служат вярно но НАТО и САЩ, .... смях, трагикомедия.

230

Пенсионер

преди 5 години

До Анонимен 228 Единственото нещо което ми остана от казармата са лошите спомени и умението да оправям перфектно леглата в къщи. А и в метенето ме бива.

229

поручик Ржевский

преди 5 години

Като идея добре. Възможности за изпълнение - никакви, в страна без икономика и с престъпници в парламента и управлението. Трябва първо да се възстановят материалният фонд, сградите, парковете, да се закупва нова техника, да се възстановят военните училища които да дадат командният кадър. Но в никакъв случай не трябва да се връща социалистическият казармен модел, много скъп и напълно неефективен. Казармата наистина трябва да е училище, а не задължителен затвор, както беше при соца.

228

Анонимен

преди 5 години

Бойко, затваряй!

227

Анонимен

преди 5 години

До АнонименДо 229Всичко това, разбира се, би било много добре, но как виждаш армия без икономика? И кого ще вкараш в казармата, мамините д.жендърчет.а ли?