8

морж

преди 5 години

морж

7

метеоролог

преди 5 години

Е ТОВА Е БАНСКА ЛОГИКА. НИМХ е в конфликт с БАН ... БАН предлага зам. председателя си за директор на НИМХ. Освен това се пропуска факта, че въпросният зам. председател на БАН е бил кандидат депутат на .... БСП (google search на Костадин Ганчев Ганев БСП и ... листата им 24 многомандатен район). Крайно време е държавата да накаже жестоко арогантността на банските старци и да ги прати да искат финансиране от синода.

6

Повече Урааа

преди 5 години

До УраааНе, да ги съкрати на 90%

5

Щом като НИМХ ще

преди 5 години

изпълнява по-успешно оперативната си дейност извън БАН, тогава какво пречи към него да действа и научно-изследователско звено? Кой ще им забрани да правят наука? Нали ще бъдат пряко до емпирията, която изследват?НЕ НИ ПРАВЕТЕ НА БУДАЛИ - дублираща структура означава излишно натоварване на бюджета. Наука не се прави единствено и само в БАН. Но, колкото повече звена има БАН, толкова по-голямо основание ще има да реве за още и още пари.Вместо учените да осигуряват печалба, ние ги носим на гръб!

4

Усещате ли как леко-

преди 5 години

лекичко се опитват да запазят статуквото?Не го знам какъв е този Брънзов и наистина ли е толкова виновен пред БАН, но след като до Нова година НИМХ ще излезе от БАН, защо трябваше да го махат от поста му и сега да слагат и.д.директор?Уж за добро, слагат един чл.-***. за шеф, после ще прикоткат малко хора от НИМХ да останат под шапката на БАН и, етооо, имаме си пак институтче, държаво давай пари!Кой е луд да остане в БАН за малка заплата? Ами този, който ще взима тройно от странични дейности!

3

До Анонимен 1

преди 5 години

Не са само дъртаци.Най-напред взимат като докторанти свои близки младежи, а после ги назначават и постепенно им предават лостовете на управление и полезните връзки с наши големци и с чужди научни институции. Учат ги на разни хватки и подлости и, когато се пенсионират, оставят на свое място свой близък човек, обучен да си пази паничката, да парира всяка евентуална конкуренция и да пише напудрени отчети с фалшиви резултати.Направи си извода дали може да се прави наука в подобна среда.

2

Урааа

преди 5 години

сега и ако ги съкрати на 50% ще е добре.

1

Анонимен

преди 5 години

Трябва да се закрият тия СОЦ учреждения, които само смучат пари за безполезни дъртаци-пияндурници.