153

непукист

преди 5 години

Крайно време е за подобно стъпка, но основната причина е друга. Напрактика, тези които купават жилище да живеят в него, преди всичко семейства (няма значение млади или стари:), плащат ДДС. Но тези, които купуват като инвестиция, обикновено си връщат ДДС. Точно тези инвеститори вдигат и цените и напрактика отрязват възможността на много хора да живеят в ново жилище с нормална квадратура. Определено има върху какво да се мисли. Но не вярвам Горанов и компания да виждат по-далеч от приходната сметк

152

Анонимен

преди 5 години

Преди 89та държавата даваше безлихвени кредити..ако се родят 3 деца се опросряваше кредита

151

Анонимен

преди 5 години

какво значи младо семейство :)

150

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 146Отговарям Ви със стихотворениеПестили алчно, мълчешкоми дом голям градилидецата даже в този дом от алчност те спестилиСедят сега във самотаот злоба замълчаличе взели всичко от света,а нищичко не дали!Могат да продължат и още малко до към 45 години.

149

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 149Като искаш тия работи за какво свалихме Тодор Живков. При него беше така. Но 20-30 човека му завидяха и им се прииска и те да са като него. Но не са като него. Това което разяде моралните устои е самият строй.

148

Анонимен

преди 5 години

Продължавам 3 то разследване на ментето преврат през 89 та и съд за всички участници в него 4то съд над всички управлявали бг след 89 та вкл на бб цц и най вече на тлъстия главен прокурор участвал във всички грабежи 5то Нови честни избори на политици доказали в личния си и обществе живот че са достойни личности

147

Анонимен

преди 5 години

Бях принуден от дс да бягам от б...я преди повече от 30 години.понеже ми писна от глупости по българската преса искам да поясня .Българите емигранти не са навън само заради финансовите проблеми.Гарантирам че ако се случат следните неща за един месец в родината ще се върнат поне 1000000 българи.1во справедлив съд на всички крадци и предатели и връщане всичко откраднато на държавата 2ро проверка на всеки с имущество над 100000 евро как го е придобил.3то построяване на 10 нови затвора и настаняване

146

Анонимен

преди 5 години

а така, помогнете балона да НЕ се спука! насърчавайте покупките, че с тонаж стоят в банките....

145

Анонимен

преди 5 години

С ддс или без ддс ако заплата ти е 600 900 лв ще си купиш жилище след много десетки години.

144

Анонимен

преди 5 години

До ПенчоГоляма част от хората, които не създават семейства до 30-35 г. всъщност правят това не защото не искат брачен партньор и деца, а защото са материално притеснени.Но ти предлагаш държавата да ги ощети още, като им удържа данък и върху това, което все още нямат - семейството. Браво, бе!

143

Анонимен

преди 5 години

Предприемачите предлагат, защото не продават достатъчно и трябва да намалят цените, но вместо намалението да е от тяхната печалба, предпочитат да е от държавната. Все някой плаща сметката. Но цените със или без ДДС ще вървят надолу.

142

Анонимен

преди 5 години

Нищо, че испанците вземат добри заплати, за да им е гадно 7% е ДДСто на жилищата;).

141

scbg

преди 5 години

До До 135Сложи и още един коефициент х2 за лихвите и ще се получи още по-реална картинка.

140

Джеф

преди 5 години

Това ще е от полза за семействата хомо двойки. В малките градове няма работа и затова жилищата са празни.

139

Анонимен

преди 5 години

До Счетоводител Ти си толкова , неграмотен , че ходиш на семинари по-счетоводство... Да завършиш висше образование , значи да си подготвен да си тълкуваш законите и счетоводството сам , за следващите 50г.. Аз съм счетоводител но преди това съм учил друго висше доста фундаментално - математика , физика химия , инженерни науки .. И аз не мисля като проклет негодник от УНСС.

138

Анонимен

преди 5 години

До До 137 От САЩ нищо не става , Банков Концлагер , 40мил негодници черни живеят на помощи. Ще прогледнете , идва времето когато срещу 1долар няма да получите 1,60лева , а ще получите юмрук в лицето, защото няма да струва нищо.

137

До 135

преди 5 години

Сестра ми живее в Кълъмбъс САЩ.Средна цена на квадратен метър жилище е 1500 лв(приравнено),при 1826 лв в София.Средна нетна заплата 5000 лв срещу 1220 лв в София.Данните са от сайта Нумбео.Спрямо заплатите цените на жилищата са 5 пъти по-високи.

136

Анонимен

преди 5 години

До 134. Много точно е питането. Но изглежда тази фирма е партиина и прането на пари е по важно от правилата. За едни е задължително за други може.

135

Така е

преди 5 години

До Анонимен 122 В САЩ сигурно е така.За това са пример за целия свят и всички нормални искат да живеят и работят там. Демокроцията прави чудеса.

134

Питам

преди 5 години

А кой ще плаща ДДС-то ?Нале вече знаем, че безплатен обяд няма .