14

Анонимен

преди 5 години

Аре ве, тия от две години са заспирАли да работят... Вече никой не им вярва! Лъжат за всичко. Като започнеш от прогнозата, та стигнеш до заканите за спиране на бачкане - всичко им е лъжа.

13

До 10 Хо-Хо-Хо

преди 5 години

Без фотоелектретите, открити от българския физик Георги Наджаков, редовен член на БАН, би било невъзможно създаването на съвременната копирна техника, носеща ежегодно солидни печалби на компании занимаващи се с нейното производство. Създаването на тази техника обаче не е било работа на учените. Това е изисквало организация и средства, които е следвало да се осигурят от ПРЕДПРИЕМАЧИ. Българският бизнес обаче не е бил на висотата на Г. Наджаков и не е участвал в създаването на копирната техника.

12

Рашко

преди 5 години

Мисля, че е време да се спре изцяло държавното финансиране на БАН и ФНТС (Федерация на научно-техническите съюзи, приемник на първото инженерно дружество у нас - БИАД, да онзи същия БИАД, чиято абревиатура означава Българско Инженерно Архитектурно Дружество, а не чалготеката на Бинев, която се помещава под наем в същата сграда, и скоято хората свързват БИАД), които отдавна са се превърнали в агенции за недвижимо имущество и са зарязали всякакъв досег с науката и техниката!

11

Загрижен

преди 5 години

До Хо-Хо1. "ЧУШКОПЕКА" - най-великото изобретение след колелото!2. "ЧУШКОПЕКА"3. "ЧУШКОПЕКА"......

10

Хо-Хо-Хо

преди 5 години

До Уф кажи ми поне 10 неща, които са изобретили в БАН! Или 10 неща, които благодарения на БАН ние живеем по добре!

9

Анонимен

преди 5 години

Който става за нещо в БАН имиграция тва е положението, борбата срещу тези които искат да съсипят образованието и науката е безмислена вече, те го постигнаха.От БАН са закъсняли със около 20 години да протестират.

8

хх

преди 5 години

Левски е знаел че каквато и революция да се стартира - без просвета и наука нищо няма да пребъде.

7

Уф

преди 5 години

По каква логика се отцепват от БАН?Само защото ги дават по Телевизора//???Кой изобретява нещата!???Кинтите са У Рекламите, а там не искат Старчоци със Знания.

6

do 4 Хах

преди 5 години

И това какъв аргумент е, че Левски е спонсорирал?!Конюктурата навремето е била такава. А след това във времената на плановото всичко - икономика, наука, раждания, урбанизация - нещата са се получавали. Вече - не. Трябва да си гъвкав и да има смисъл от тебе за да оцелееш. А сега в БАН единствено работи добре горенето на пари. Нищо друго. А и дундуркането на старците.

5

Анонимен

преди 5 години

Това е поредният протест и изнудване финансирани от БСП!

4

Хах

преди 5 години

БАН има история над 150 години и лично Левски е спонсорирал. Целта на цялата гимнастика са имотите на БАН които още на времето Дянков загледа...почна да нарича хората в БАН "феодални старци" да им реже парите....номера не мина.Сега е по максимата "Разделяй и владей"...парче по парче ще се съсипе и имотите ще бъдат прилапани

3

Анонимен

преди 5 години

Ураааааа! Ще си мислим, че е вечно лято. няма да си купуваме зимни дрехиии.

2

Анонимен

преди 5 години

БАН е вредно сформирование, което се занимава с всичко друго, но не и с наука. Отдавна трябваше да бъде закрито, а парите за наука да се насочат към университетите, да поощряват студенти, да се занимават с печелене на проекти, с наука, както и продължават с докторантури и пост-докторантури. Наука се развива с хора до 35-40год. възраст. От там нататък е инерция надолу.

1

Анонимен

преди 5 години

Моята прогноза идва от съвсем друг източник и честно казано не ме интересува. Получавам си данните от Weather Channel и за сега не мога да се оплача. Верно не е Руски ама ко да прайм...