56

Анонимен

преди 5 години

Защо не и такса разрешаваща на клиента да ходи по голяма нужда на масата? Толкова ли е трудна за осъзнаване идеята да смърдиш другаде?Съгласен съм, че пушача има право да се трови, но той иска да трови и другите.

55

Цветан Караилиев

преди 5 години

До Iceblast88Това трябваше да стане преди много време.Заведение за пушачи и за не такива.Но тогава,а и сега,тези за непушачи доста трудно ще оцелеят,и това ще е доста неразбираемо за чиновниците,кроящи *** разпоредби,също и намаляването на възможността за рекет оттам

54

Iceblast88

преди 5 години

До 53Еми затова трябва просто да има заведения за пушачи и непушачи. Просто и ти дава право на избор, без да има дискриминация към дадена група.

53

Анонимен

преди 5 години

46 - а защо някой трябва да бъде "наказван" че се трови? в крайна сметка това какво правиш с тялото си е абсолютно добровелен избор. Ако искам ще се избода очите, ако искам ще се беся. Държавата няма право да ми налага данък, за това какво правя с МОЕТО си тяло.

52

!

преди 5 години

Пушачите да са намалели с 30% ли? Пълни глупости и нагла лъжа!

51

Анонимен

преди 5 години

пушачите намалели с 30%? И как го изчислиха? пълни глупости. като не искате да дишате вреден въздух, ходете си на село. че ако някой ви светне какво отделят колите (не го виждате като цигарения дим, ама си го има във въздуха), лошо ше ви стане. така че цигарите са най-малкият проблем.

50

Ясно

преди 5 години

От написаното става ясно какви болкуци сме като народ, без перспектива за нещо добро.

49

Iceblast88

преди 5 години

И за разлика от теб аз съм си направил здравна застраховка. Не разчитам за нищо на държавата. Каквото здравно ми е правено винаги съм си го плащал аз, в брой.

48

Анонимен

преди 5 години

Никога не съм канил д-р Гергана едикоя си в моята кръчма, там трезвеници не виреят. Така, че няма риск тя да пуши пасивно в мое присъствие. Следователно не е необходимо тя да се произнася за нещо, което не я засяга.

47

Iceblast88

преди 5 години

Акциза е точно данък за това, че се тровя. Това, че ти не си наясно с икономиката си е твой проблем, но не говори глупости. Акциза си е точно за това, че се тровя и е като допълнителна здравна вноска.

46

Анонимен

преди 5 години

До Iceblast88Акцизите са за те"наказват", да не ползваш тези стоки. Не са оправдание да се разхищават средства за безотговорни индивиди, принуждаващи околните да им дишат отровите и мирашат смрад. Накратко казано няма такова неяо като: "плащам си за да съм безотговорен и увреждам околните". А да те светна. Виж Държавен вестник. Здравната каса се издържа от вноските. С преразхода за такива като теб, парите от ДДС и акцизи не отиват за учители и пътища, а за дефицита на Пенсии и Здравна каса.

45

Iceblast88

преди 5 години

Друг е въпроса, къде точно отиват парите от акцизите на цигарите? След като трябва да отиват в здравната каса, а те някак по трасето изчезват.

44

Iceblast88

преди 5 години

Извинявам се за правописа, пиша от телефон и натискам съседни букви без да искам.

43

Iceblast88

преди 5 години

Тък яече съм съгласен, всеки с индивидуални партиди. Ама и данъците ми да отоват по индивидуална партида, защото моя акциз и ДДС на цигарите на месец са 82,5 лева + 21 лева здравни. Ха да видим кои ще събере повече. Освен това и ние като вас плащаме в болницоте защото все няма пари в НЗОК

42

Анонимен

преди 5 години

До Iceblast88Кучето е заровено в "солидарност". Като започнеш сам да си плащаш, няма да го има този спор. Трови се колкото си искаш, но вкъщи. Няма да ги има и ползващите неправомерно "бърза помощ" или "социално слаби" с масивни златни накити.

41

Анонимен

преди 5 години

Бг бизнесмена е готов да ви упиши с миризма на манджа още преди да сте влезли в заведението пък за цигарите на него не му пука. Важното е да се омиришите.

40

Iceblast88

преди 5 години

До 40Ти *** ли си или да?Защо си мислиш, че пушачите не работят и не плащат данъци? А? Отиват парите ти за ромите, а не за нас които си плащаме всичко! Камък да беше досега да беше вдянал, а той пушачите, пък пушачите. Не е проблема в пушачите, защото ние плащаме и акциз и ДДС за тия цигари (неща които ти не плащаш), защото 50% от цената на цигарите са данъци които би трябвало да отиват именно за здравната система! Ясно ли ти е бе?

39

Iceblast88

преди 5 години

До 37Ако ще се сърдиш на някой, че няма пари за здравето ти, то сърди се на тези които ползват без да плащат осигуровки (и сам може да се сетиш кои са) и тези на които осигуровките се плащат от данъците ни (пак се сети сам кои са). Там е проблема, а не в хората които работят и си плащат данъците! Там е заровено кучето!

38

Iceblast88

преди 5 години

До 37А защо си мислиш, че при пушачите е различно? И ние не искаме да плащаме за лечението на тези които не плащат, защото там е реалния проблем. Почти 1,5 милиона които ползват, а не плащат + почти 1 милион държавни ***. И ние плащаме и ние рядко боледуваме (донякъде благодарение на вас) защото започнахме да се каляваме. И какво общо има това дали си пушач със спазването на правилата за безопасност на труда, за движение по пътищата и, че не слиза от колата? Нещо май ти хлопа дъската?

37

Анонимен

преди 5 години

До Iceblast88Не. Не изкам да ти плащам лечението! На пет години я мина през кабинета, я не. Но си внасям здравните като поп. Сега, здравно осигурен, нямам право на мост за зъбите и трябва да извадя сума от джоба си, равна на вноските ми от началото на годината. А на сулю и пулю, пил, пушил, гулял, не слизал от колата, не спазвал правилата за безопасност на труда, за движение по пътищата луди пари да го закрепят. Кое му е справедливото?