43

Жо

преди 5 години

До ДомоуправителЩОМ МИСЛИТЕ, че ги разбирате тези неща повече от мен, няма да ви досаждам.

42

Домоуправител

преди 5 години

Та такъв ,,малък,, теч Жо едва ли ще може да го открие. :)

41

Домоуправител

преди 5 години

Малко факти и тогава продължете с коментарите. За теч не може да става дума без да се забележи. За 50 дена е отчетено че са изтекли 20 000 тона. т.е. 17 т/ч. Е такъв теч няма как да не се забележи при положение че захранващата тръба е на 2м. над основите на мазето. За целия период са отчетени 30 000 тона или това е воден стълб с основа 1кв.м. на височина 30 километра т.е. някаде в стратосферата.

40

Жо

преди 5 години

До ПотърпевшНаредба 4 и Общите условия на Софийска вода нямат противоречия. Меродавна е Наредба 4 на МРРБ. Ако дойда на адреса мога да открия причината за проблема за 1 час. Десет години съм се занимавал с такива проблеми. Причините са различни.Преди 3 години в съседния ви блок 411 вх. Г открих проблема им- от един апартамент бяха навъртяни 550 кубика.На първо време, проверете дали общия водомер не се върти постоянно. Той трябва периодично да спира неподвижен, ако стоиш до него 5- 10 минути.

39

Потърпевш

преди 5 години

До ЖоДейността не се регулира с наредба, а с Общите условия на Софийска вода, така че в тях и хляба и ножа ! Тук сметката от индивидуалните водомери е средно 20 лв. а разпределена от общите 3000 !!! понимаеш ? трябва да се плати това което е разходвано , а не това което не е!!!

38

Потърпевш

преди 5 години

До АнонименТеч няма!

37

Потърпевш

преди 5 години

До ПичПич ли си с москвич ли си не те знам, но не ти пожелавам такива смвеки. Теч няма, присто развален видомер, които си вземат от Софийска вода да си го проверят и казват ок е?! то кскво да кажат? Просто те отсвирват . Обема уж изразходван би подкопал сградата и би образувало езеро! С този дмешен коментар ти пожелавам да им станеш клиентче на Соф. вода ;)

36

Анонимен

преди 5 години

Спрете да си правите рибарници у апартаменто! Одете на язовиро!

35

Анонимен

преди 5 години

Ако има теч дори и много сериозен може и да не се вижда нищо на повърхността. Изтича си по каверни и пясъци в някой водоносен пласт и заминава надолу. Няма мокро няма нищо

34

Жо

преди 5 години

До Анонимен 35 "Това с общия водомер..."Нещата с ВиК услугите са регламентирани с Наредба на МРРБ и са задължителни за цяла България. Доставката на вода е до границата на имота, т.е. до Общия водомер. Причината е, че ВиК оператора не е собственик на вътрешносградната ВиК мрежа иняма как да контролира и да поддържа тръбите в сградата. Те са собственост на живущите.Затова водата, преминала през общия водомер трябва да се заплати. Водомерите по апартаментите служат само да се подели тази сметка.

33

Анонимен

преди 5 години

Това с общия водомер е порнография. Може да се сложи водомер на крана в общото мазе, откъдето да си точи вода чистачката на входа и толкова.Необходимо е Софийска вода да стане собственик на водомерите и да си ги подменя за нейна сметка и да отговаря за потреблението на вода до индивидуалните водомери на всеки, тоест до конкретната точка на потребление във всеки апартамент. Откъде накъде клиентът ще плаща за нещо, което не ползва в собственото жилище? Така е във Франция. Кожодери!

32

Я па ти...

преди 5 години

До Пич 33 Какви тарикати бе ? Всеки нормален човек даже и тези от ВИК трябва да светнат, че това не е възможно. Дали пък някой от блока не си е полял 500-те декара земя на село ?

31

Пич

преди 5 години

Тъжният плач на група тарикати. Такива ги има много по блоковете за съжаление.

30

Анонимен

преди 5 години

Миналата събота в курортен комплекс Албена завърши Спартакиадата на работещите във ВИК. Награждаването завърши с фойерверки каквито няма и на официални празници, а отборно "Софийска вода" бяха първи. Явно някой трябва да плати цялата сметка , че и да има награда за победителя.

29

Мартин

преди 5 години

Само за уточнение... цената за топлинна енергия е регламентирана от закона за енергетиката и не се определя от Топлофикация

28

МОНОПОЛИ

преди 5 години

ТАКА Е ПРИ МОНОПОЛИТЕ . СОФИЙСКА ВОДА , ТОПЛОФИКАЦИЯ , ЕЛЕКТОФИКАЦИЯ , ТЕЛЕФОНИ ..... И Т Н .НАДПИСВАТ СЕ СМЕТКИТЕ , ПЛАЩАШ ...? , И ПОСЛЕ ТРЯБВА ДА ДОКАЗВАШ , ЧЕ НЯМАШ СЕСТРА ...АБСУРДИ, КРАЖБИ И ПРОДАЖБИ , А УФСЕТЕ /ОВЦЕТЕ/ БЛЕЯТ ЖАЛНО И .....МЪЛЧАТ???? ДОКОГА ????

27

До пингвина с №

преди 5 години

СтраСбург се пише запомни със С ! Преди да ръсиш акъл първо имай за себе си !

26

Анонимен

преди 5 години

Общ водомер е като в ТКЗС- то. "Кой кон хванат той въшее"

25

Анонимен

преди 5 години

Топлофикация има и друга цена. Казва се "служебна цена". Ударилите "служебната цена" мърдане няма. Няма да помислиш нито за Омбудсман, нито за Стразбург

24

Анонимен

преди 5 години

Тая методика "прогнозно отчитане и цена" се измисли от топлофикация "АД". И сега като зараза всеки монопол с "прогнозни отчети". Направо мерки, теглилки и уреди ще отпаднат в България.Ще им покажем на ЕС как да се отчита.