77

Анонимен

преди 5 години

Не знам ГЕРБеругите как досега не са се сетили и сложили глоби от по 2 милиона на ден на всяка дървосекаческа фирма и гатер съсипващи горите .Милиарди има за събиране, Куци и кьораво сече и изнася

76

Топлофикация

преди 5 години

Нормалната цена за 10 кубика дърва е 5000 лв плюс глоба от 2000 евро за това че замърсяват и разрушават природата .Значи имат по 1500 лв на сезон да горят в комина а нямат 1200 лв да си сложат енергийно ефективен климатик.Смотаниселенджери

75

СатаНАТО

преди 5 години

до НякойОткъде ми пишеш, драги баце?Дървосекач ли се явяваш?

74

Адмиралъ

преди 5 години

Първобитна държава сме, още сме на дърва и въглища. От една страна се унищожава природата, от друга се тровим със собствените си газове. Трябваше отдавна на договорят цената на газа с руснаците, нещо да се измисли по въпроса, ама нашите умници само къде война не им обявиха. Ще си дишаме изпражненията още дълго време.

73

ТАТУЛ

преди 5 години

Ние сме си виновни. Защото си траем. От моето село - 110000 дка земя. От които, 60000 обработваема и 50000 дка - гора. Има хора, които не могат да получат дърва за зимата. Защото няма дърва. А защо няма? Щото кмет и сие сече поголовно и изнася за Гърция. Днес един голям, тир ако не замине, не е работа. А за хората в селото един голям К...Питам се? Къде е Държавата? И стига с тоя номер за еко горива. Някой може ли да ми каже по екологично чист материал от дървата? Бах'ти Европата.

72

СатаНАТО

преди 5 години

Износът на дърва трябва да се СПРЕ.И не ме интересува какво щели да бачкат от падъците от сървената мафия. Да боядисват бордюри.

71

СатаНАТО

преди 5 години

Всички дървосекачески фирми трябва да се забранят и разтурят, камионите и базите им да се изгорят и заравнят с булдозер. НИКОГА в историята НИКОЙ не си е позволявал да изсича горите, както се прави сега в България. На простолюдието е било разрешено само да събира съчки.

70

Някой

преди 5 години

До МНЕНИЕГората наистина се самозалесява, но важно е с какви дървета. Ако се остави да се оправя сама, резултата няма да ти хареса. Не си мисли, че като сечеш дъб, на негово място ще поникне друг дъб; не, след няколко години ще си имаш сладка салкъмова горичка и клиентите ти ще бягат, защото никой не иска да гори салкъм, ама, пустият, расте бързо и затъмнява другите видове.Без грижи нищо не става, без грижи и една фиданка не мижеш да отгледаш.

69

ваню хокинг

преди 5 години

МИзерията ни е пропила тотално,имам познати работещи хора дето стоят зимата на студено заради сметките. Това е БГ 21 век! ПОсле ми говорете че при бай Тодор било лошо ,нямаше гладни хора и сметките за парно и топла вода бяха нищожни. Сега ми хвалете че имало сьомга в метро.......хахаха смех

68

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 30.....Елате в Турция. За един лв ще получите 3 лири........Може и повече да вземеш, ама от къде ще вземеш левове не разбрах ?

67

Анонимен

преди 5 години

Дървата - това е последната което България изнася. Всичко останало за 28 години се разруши или изнесе. Гората националната богатство на България направи доста хотелчета и милионерчета.

66

ЕВО

преди 5 години

Начина на възстановяне е един ние да отидем в Италия,Германия,Гърция и на Макчу Пикчу.Гарантирано от управляващите - ГЕРБ.

65

Анонимен

преди 5 години

До dmx Че и в Германия богатите се отопляват на български дърва. Кубика е над 200 евро, но няма по приятна топлина от горенето на дървото в камината и дори в печката. Ние си изсякохме горите и ги изнесохме. Парите потънаха в нечии дълбоки джобове и нищо. Такава ни е " демокрацията" държавата пък е няма хич.

64

Анонимен

преди 5 години

Всяка гора има нужда да се обновява в определен период от време..А преди да се появи човекът кой е обновявал гората? Роднините ти ли?

63

МНЕНИЕ

преди 5 години

Най Екологичния начин на отопление в България са дървата .Гората се самозалесява . Не ревете без да знаете - като се изсече една гора се отваря прозорец със Слънце на Малките Дървета и те Избуяват за няколко години . Не се правете на умните на Планетата Земя - тя може и без вашата помощ .Няма проблем с изсичане на дървета - проблема е ако се застрой или бетонира Почвата - там не може нищо да се ражда .

62

Анонимен

преди 5 години

жълъдите не се берат,.Илюстрирах начина ти на мислене.Иначе жълъдите са ценна суровина и грухящите ти родственици се прехранват с тях.

61

Анонимен

преди 5 години

и това природно богатство ще бъде разпродадено и в голяма степен унищожено.Аз само да попитам,след като тук има недостиг ,защо не внасяме дърва от румъния, гърция и италия.Защото те не разрешават погубване на природните си богатства най-вероятно

60

Анонимен

преди 5 години

В Рила имаше изсечени дървета, поради опасност от падане по един наклон, отделно много от дърветата бяха паднали, и хората бяха ги нарязали и извозили, и веднага гората се е самозалесила, вече не се вижда напред от многото саморасли фиданки. Явно гората има някакъв начин да се самовъзстановява. Да, за да станат огромни дървета като предишните ще са нужни години.

59

dmx

преди 5 години

Мафията сече, ЕС купува. Ползотворно сътрудничество

58

Анонимен

преди 5 години

Тъжно!!!!!!!! Плешва глава, врътоглава , с власт преяла . От тия проекти поне пари да имаха.