105

Анонимен

преди 5 години

Тоя е *** на гайда, пробва се като гърците пак запада да им плати за грешките.

104

Анонимен

преди 5 години

Ердогане, единственият, който пречи на развитието на Турция си ти. Едва ли е имало толкова назадничав и ретрограден държавен глава на държава, колкото теб.

103

bolbov

преди 5 години

Проблема не е в долара,проблема е мозъка.В САЩ живеят,работят и творят най силните човешки мозъци на земята.Това е истината за силата на Америка.Боли ни всички,но ще трябва да слушаме по умните.

102

Анонимен

преди 5 години

Това, че просия и турция продават ценните американски книжа е заради безпаричие. Масовото предлагане на Тбонове само ще поевтини америкнския дълг. Кредитори на америка винги ще има. Да не говорим че евтини облигации ЯКО бъзикат Китай, набълбукан с америкнски дълг. Да видим те защо не продават:)))))

101

Анонимен

преди 5 години

Абе кой кво, я долара им пречи, я Сорос, я Костов. Стига де.Има кубинско песо, рубла, пък и македонския денар е по-стабилен от турската лира.

100

шматка

преди 5 години

Ердо връщай старата валутаАйдеее на акчетата

99

Анонимен

преди 5 години

ми въведете монголското тенгьо откъдето пък и идва руската дума за пари дьенги,ние пък ето ,употребяваме турската дума пара,чуден свят

98

Зозо

преди 5 години

Турчовците да се готвят за Виденовата /Ердогановата/ зима. Да си кътат доларите, че гладни ще стоят!

97

Анонимен

преди 5 години

До 999Ръста в турската икономика за последното 3то тримесечие ще е в резултат на повишеното външно потребление заради ниската цена на лирата. Ще видим резултатие за първото тримесечие за 2019, когато голяма част от турските компании с кредити в лева и евро ще са фалирали, а цената на стоките ще е скочила до небето заради високите цени на ток, газ, горива и всички продукти зависещи от цената на долара.

96

Az

преди 5 години

Prav e coveka !!!!!

95

999

преди 5 години

Мислите ли,че ако турците искаха нямаше да го направят - и да минат на валутен борд , като при ваща система.Умишленно го отблъскват.Тоест и аз си задавам въпрос какво имад в предвид и наум.Но явно има някаква цел.От всяка полза има и загуба.ВСИЧКИ УМОПОМРАЧЕНО КОМЕНТИРАТ КОЛКО ЗЛЕ Е В ТУРЦИЯ!Всичките тези - ходят масово да пазаруват в Турция!!!!Какво не и е наред на стоката по българските магазини?Декември като излязат данните за 3то тримесечие- ще видите къв е ръстта на турската икономика!

94

999

преди 5 години

Много хора се кефят,защото години са ги учили изкуствено на злоба към турците.И те ликуват от ситуацията - НЕ ОСЪЗНАВАЙКИ ГОЛЕМИТЕ СИ ПРОПУСКИ!Преди седмици ви казах и повтарям:Да,ефекта може да е разгромен за "в момента" в Турция - но в среден и дългосрочен план ползата ще е много огромна.Вижте Турция от години е критикувана от кредитните агенции заради ножицата между вноса и износа.данните сочат че за август вноса е намалял с 22%Износа вече препокрива с 81%.Ножицата се затваря.

93

999

преди 5 години

Иран и Ирак - вече са подписали ново споразумение според което двете страни в търговията ще използват нациоанлните си валути.Еми ето то така се започва ...Турция,Русия,Китай - все още работят по въпроса.Тоест пускат фитила.И всичко започва с малките играчи...И до като те пробват да видят какъв ще е ефекта при малките - Централните им банки обменят резервните си валута в злато.Между другото стана ясно,че след Русия и Турция започна масово да продава ценните американски книжа ,които притежава .

92

Анонимен

преди 5 години

Еми кой си ти че няма да използваш долар. Недей го използва ? Кой те кара ? Купувай в турски лири и продавай в тях :))) Имаш ли разплащателни системи на световно вино , имаш ли спедитори на световно ниво , добиваш ли ресурси за да съществуват предните две , имаш ли технологии ...? Отговора е НЕ. Просто една държавичка, която има много самочувствие и до там. Всяко нещо в света си има цена и мн работа .

91

Анонимен

преди 5 години

Джес, къде точно е Чоплон-Ата?

90

Го4о

преди 5 години

Най-добре е Турция да приеме руската рубла - и без това Ердоган и Путин са като Пижо и Пенда! И двамата са диктатори, императори, окупатори и т.н.

89

lYl

преди 5 години

До 93Този знак тръгва от династията Дуло, и после тюркските племена го взсймстват, но това не означава, че прабългарите са тюрки, те са евразийски народ, но не и тюрки, те са били по-близки до европейците отколкото да са приличали на азиатци с дръпнати очи....

88

Анонимен

преди 5 години

При Алла в бара го чакат всички велики султани на великата османка грешка на историята. Нямат търпение да си говорят за великите им дела.

87

Анонимен

преди 5 години

На Ердо Алла му пише речите. Скоро ще пият чай с рахат локум заедно.

86

Су 34

преди 5 години

Ядем си нормално, бедняците сте вие!