188

Мария

преди 5 години

Да свикат референдум,който ще реши проблема с обединението.Аз лично съм за .И ме радват молдовациите, че не забравят корените си и са наясно какви са.

187

йори

преди 5 години

Може!Близки народи ,по много неща!!!!

186

Приднестровская рес-

преди 5 години

публекаСакън, недейте! Путин ще организира референдум за отделяне на рускоезичното малцинство в Бесарабия. Ще си имате и вие Крим.

185

Кобзон е евреин

преди 5 години

Привържениците на Путин (Кобзон,Захарченко и пр.) най-после взеха да измират- това е добър знак.

184

кръстоносец

преди 5 години

Най-лесния начин да влязат в ес, без да заприличат на украйна.

183

Анонимен

преди 5 години

Първата територия на кан Аспарух е била Бесарабия и Южна Румъния.

182

Така е

преди 5 години

Е така е .Путин разбуни кошера и сега глей кво става.

181

Я па я...!

преди 5 години

Я да оставим Молдова да си решат проблема сами.Става ли ?

180

Анонимен

преди 5 години

ако Румъния погълне Молдавия, България трябва да получи компенсации в северна Добруджа-Ами Румъния няма да поглъща никого. Просто две държави се обединяват и това е.

179

Охоо... Я, стига

преди 5 години

Русия никога не е мислила даОсвободава България.Просто целта е била Босфора И навлото и таксите от него, кактоИ контрола на Дунав. Другото са приказки за балъци.

178

Защо винаги

преди 5 години

Ни напомнят за освобождението и никога за съединението(фактически създаването на днешна България) и грандиозни лъжи за 1944г.

177

А Византия

преди 5 години

Религия и писменост от каде са.И нищо не казваш за умишленото изтриване на българските герои от историята ни.И колко века трябва да им благодариме , защото те ни забравиха за пет.

176

Анонимен

преди 5 години

Ами че Молдова си е румънска бе!Беше заграбени от Сталин.

175

Анонимен

преди 5 години

Някакви нереализирани историци налазили под статията и превърнали съвременните събития в лакардии от пенсионерски клуб.Фердинанд, Чаталджа, Цариград, компенсации...Сега! Става въпрос за събитията сега.

174

пущиняк

преди 5 години

В интерес на истината, Крим става част от УССР през 1954, но както и да е! Не омаловажавам победите на ген, Колев над румънските войски, които допълнително са получили солидна руска(казашка) подкрепа! Не считам руснаците за братя, но и не омаловажавам саможертвата на същите в голяма степен безсмислената за Русия война с Турция, която е довела до "пръкването" на третата българска държава! Няма друга държава в света, предците на чиито жители да имат такива заслуги пред България!

173

До пущиняк

преди 5 години

Крим става украински май през 1968г. но това няма значение.Дразня се , когато пренебрегваме собствените си постижения , за сметка на чужди народи.Защото всеки народ , който не е български е ЧУЖД.А това с братята е за наивници и винаги в наш ущърб.Виж само колко много се прави , за да бъде забравен един от най великите пълководци в Европа(и това го казва вермахта при Хитлер) разбил непобедимите казаци и изучаван в цял свят ген. Иван Колев.Сравни ми го с руски такъв

172

пущиняк

преди 5 години

Още нещо забравих- случая с Крим няма нищо общо с "казуса" Косово, с изключение на факта, че и в двата случая е нарушено правилото за непромяна на границите!

171

пущиняк

преди 5 години

До лицемерни,Въпреки, че недолюбвам определения(клишета) като "русофил", ще ти отговоря! Русия не е анексирала Крим, а присъедини към своята територия автономна република Крим, която обяви независимост от Украйна, след преврата в последната дъжжава! Така беше поправена грешката от присъединяването на Крим към Украйна, след разпада на СССР!

170

Лицемерни

преди 5 години

Русофилчета , откакто Русия анексира Крим забравихте за Косово и станахте големи либерали.Смешното е , че сега сте русофили , но утре май ще сте ктайцофили.Щом и Доган заобичахте хахахаха

169

Анонимен

преди 5 години

Няколко хиляди в 600хил.град и 4мнл. държава са нищо!Имало е Молдовско княжество през средновековието 13-16век и в началото на19век.Защо да няма независима държава Молдова?Румъния да им върне Западна Молдова ,а не да ламти за още!