21

Наблюдател

преди 5 години

Защо в НИМХ не се борят за проектно финансиране по Европейски програми, както правят подобни организации в Европа, а смятат че всички са им длъжни? Колко проекти по Хоризонт2020 имат? Къде са им моделите и научните резултати, които другите да ползват? Къде са справочниците с данни, а вместо това и най-елементарна метео информация трябва да се плаща, след като затова получават финансиране от бюджета? "Учените в НИМХ консултанти, криещи зад фирми ли са или какво? И много други въпроси....

20

do 10 Цецо

преди 5 години

БАН се отчита дитректно пред Парламента. Всички отчети са публични.

19

Анонимен

преди 5 години

Е той мандатът му така или иначе скоро изтича. Нали върви конкурс за директор в ХМС-то.

18

House M.D.

преди 5 години

Време е единната българска академия на неуките да мине към комитета за управление на републиката.

17

Анонимен

преди 5 години

Брънзов имаше мечта - да бъде на мястото на сегашният Председател на БАН - Ю.Ревалски - не му се получи, затоав сега прави скандали, и то тъкмо когато в БАН има някакъв напредък.

16

Анонимен

преди 5 години

Нека НИМХ да кажат защо не поискат парите от реклами за телевизиите - дават прогнози всички телевизии, рекламите са огромни пари, преди прогнозите има реклами но те не си искат парите оттам; нека кажат и защо не пуснаха одитори на Администрацията в Института - явно има злоупотреби. Нека кажат колок проекта са спечелили ЧРЕЗ БАН, и да върнат парите преди да напускат. нека да върнат даренията.

15

Judas

преди 5 години

Да си прибира и любовницата - простакесата Миленкова, която се е развихрила в НИМХ!

14

Ъъъ

преди 5 години

Я не бълкайте Брънзос с проф. Канев! Канев е учен със световна слава, уволняван поради лична завист, докато Брънзов е едно нищо, станал професор с измама благодарение на закона "Игнатов", а после директор с още по-голяма измама (защото е излъгал за трите си частни фирми, които смучат пари от бюджета на НИМХ. Излизането от БАН го измисли той, защото след месеци му изтича мандатът като директор. Сега не мисля, че ще стане директор на института към МОН; очаквам след година НИМХ да се върне в БАН.

13

Анонимен

преди 5 години

".............БАН го премахнаха"Ей, че заглавие.............човекът си е жив и здрав.......само е уволнен, не е премахнат!!!!

12

Анонимен

преди 5 години

За съжаление мафията и нерегламнтираното харчене на пари са взели превес и в БАН..........пък и на много места конкурсите се обявяват за "наши хора"!!

11

Анонимен

преди 5 години

Колониите нямат място да имат наука!Не го ли разбрахте?

10

Цецо

преди 5 години

Дали наистина БАН е излишна институция? Щом са на държавна издръжка /доколкото ми е известно/ кой контролира как се използват парите ни? Моля някой по-запознат с тия неща да коментира?

9

ИМПЕРИАЛИСТ

преди 5 години

Проблемът на БАНяджиите е, че дойде "Видов Ден" и най-неочаквано за тях водата почна да се избистря.Лошото е ,че Тодор Павлов ликвидира Българския научен елит, който бе заменен с "наши прогресивни другари". При съвременната обстановка, кой знае дали някога ще имаме отново елитни Български учени.

8

Анонимен

преди 5 години

"Има човек- има проблвм" стара мъдрост на другаря Ленин. Проблема е че като махнеш човека проблема остава!

7

Анонимен

преди 5 години

БАН отдавна е приключил. На изкуствено дишане е в момента. Разбирай, от там нищо не излиза, само влизат пари. Нещо като жив труп, без мозъчна дейност, дето го чакат да му спре сърцето, че да напишат часа и да спрат мониторите.

6

До Анонимен 2

преди 5 години

Точно това се опитват да предотвратят олигархичните старци.Искат да си запазят феодалното владение, наречено БАН, за да преосигурят даже и все още неродените си внуци. Защото за пред хората заплатите там може да са ниски, но от странични дейности или от разни никому ненужни проекти, се печелят дори и шестцифрени хонорари!Осъществяват се и присвоявания, възлизащи на седемцифрени суми.Затова толерират протежетата си и пречат на другите, та само определени кръгове да имат достъп до далаверите.

5

ПЕНКО

преди 5 години

НИМХ Е ПРАКТИЧЕСКА ИНСТИТУЦИЯ ,А НЕ Е ХИМЕРИЧНА КАТО НЕПРОИЗВОДИТЕЛНИЯ БАН ! МОЖЕ ДА БЪДЕ И КЪМ ДАНС И КЪМ НС -БОП , НО МОЖЕ ДА БЪДЕ И С НЕЗАВИСИМ СТАТУТ И ФИНАНСИ КЪМ МС !!! -ДЪРЖАВАТА ИМА НУЖДА ОТ НИМХ -НАРОДЪТ ,А НЕ НЯКАКЪВ СИ АКАДЕМИК БЕЗ ПРИНОС !!!!!!!!!!

4

БАН е клоака -

преди 5 години

една шепа научна олигархия, издигнала се по партийна линия и легион връзкари около тях. Пръкне ли се там свестен учен или поне справедлив човек на шефски пост, ще го унищожат или ще го прогонят от БАН.Не за първи път се прекратява предсрочно мандат на директор, без да има законно основание затова.Не чак толкова отдавна, след като получи отлична оценка при атестиране, един директор бе изнуден да подаде оставка, за да сложат на негово място протежето на лелка-роднина на бивш член на Политбюро!

3

Анонимен

преди 5 години

Шефовете на БАН............вместо да повикате човека , да седнете и да поговорите като умни хора............вие го отсранявате, защото е неудобен!!!Засрамете се малко поне!!!

2

Анонимен

преди 5 години

Да разбираме ли, че това е началото на края на БАН???