17

Петър

преди 5 години

До КокоАми ще дебне я, на кой му се връща на село...Таман се уреди госпожата и се развихри та половината институт напусна заради нея и сега

16

Коко

преди 5 години

A Mилена Миленкова, любовницата на Брънзов, сега няма да е директорка!!! Ужас, тая дива неграмотна ***, толкова се стара да се издигне! Остава и да чака кой ще е следващия шеф, та да го гепи и него.

15

Анонимен

преди 5 години

До House M.D.Таксата за ALADIN се плаща от НИМХ, а останалите такси (EUMETSAT, ECMWF, WMO например) се плащат от държавата чрез БАН.

14

Ха-ха

преди 5 години

Много са им даже парите в БАН. Звездобройците в Рожен работят от 10 до 16 часа. Вместо да дерат туристите и да си докарвата поне там, дето имат възможност някой лев, те реват на Бойко за пари. Сигурно да развеждаш туристи из обсерваторията им е под нивото. Море не сте стояли грладни вие.

13

До Щерю - Не си прав

преди 5 години

Ако си нечие протеже, в БАН ти тече трудов стаж и гарантирана социална помощ под формата на заплата. От БАН периодично и безпроблемно получаваш и все по-високи научни степени и звания. Времето си обаче запълваш с работа на други места за дебели хонорари. Но не всеки може да се уреди така.Връзкарите вдигат вой, защото при разпределянето на бюджетните милиончета, давани на БАН, за тях е лъвския пай. Започнат ли цели структури да излизат от БАН, и парите, които си делят, ще станат по-малко!

12

Анонимен

преди 5 години

В БАН трябва да влезнат само умни глави като еднокнижника Винету и Цецко Апартаментите.

11

Анонимен

преди 5 години

И БАН искат да излезнат от БАН поради липса на адекватно финансиране.

10

Да не хитруват!

преди 5 години

Брънзов и Вълчев да не са толкова нагли!Няма да товарят държавния бюджет (данъкоплатеца) с двойни разходи и то за нещо, което можем да си набавим и от чуждестранни източници на информация!Нека да имаме и наши метеорологични станции, нека за тях се набави актуално оборудване, нека хората да получават по-човешки заплати - но само за свършена работа, разбира се!Но откъде накъде ще се дублират - и в БАН, и извън БАН? Кой е казал, че наука се прави само в БАН?Щом излизат от БАН - всички заедно!

9

Анонимен

преди 5 години

Ще търсят БАН, ама няма. Неблагодарни хора!

8

?!?

преди 5 години

Как къде да отидат метеоролозите? Ами в бежанския лагер в Харманли. Там няма никой сега ,а и условията са за завиждане. Голяма част от българите не живеят в такива условия. А и ток,вода,сателит и интернет безплатно...

7

House M.D.

преди 5 години

Ако това се случи, кой ще плаща таксите за Аладин?

6

Щерю

преди 5 години

Май никой не ще да е учен и_БАН...

5

NoName

преди 5 години

Oоо Синоптиците повлекат ли крак - ВСИЧКИ ЩЕ ИЗБЯГАТ! В БАН си клатят краката по цял ден, разпределили са си имотите между ръководителите, отдават си ги под наем. Разпределят стотинки между клоновете си и пая си го ядът сами! От 12 до 24 месеца БАН ще бъде ЗАКРИТ! Гаранция

4

Анонимен

преди 5 години

"половината от своята история НИМХ са били извън структурата на БАН". И колко човека са били, когато са се създалии към Аграрното министерство? А колко са сега?

3

Анонимен

преди 5 години

Всъщност НИМХ дават ли точни прогнози, че да искат пари? доколкото знам те захранват телевизиите с прогнози. Вижте какви разлики отчитат в прогнозите НОВА и БТВ! ОГРОМНИ, с по 10-12 градуса. това не е реално. Сравнете какви са прогнозите на Формула 1, където се знае след половин час какво ще е времето дъжд ли ще има или слънце.

2

Анонимен

преди 5 години

ИСкам да уточня нещо. Имотите които ползва НИМХ са дарени на БАН, а не на НИМХ. Нека върнат имотите, нека Бойко им дари Бази и оборудване и тогава да се делят. А сега ще прилапат хубави имоти и ще ги дадат на министерствата където има кадри на Герб, за да получат хубави заплати. Защо вмесот това не си поискат парите от телевизиите за реклами? една реклама за секунда струва няколко хиляди лева, а един отрязък време за реклами е поен 15 минути. Преди прогнозата за времето има реклами.

1

Анонимен

преди 5 години

Ку-ку академията на Слаи Трионов или Българската академия на неуките в някое министерство. Нека им забранят научна кариера и да са само едни термометро и барометродържачи и сричащи от чужбински метео сайтове в интернет. Това заслужават.