11

...

преди 5 години

Пикник край реката...тя виждала ли е въпросната река и какви *** има в нея? Нека се разходи до Виена и види там какви са парковете.

10

анонимен

преди 5 години

Добра новина,че частните имоти ще бъдат одържавени там е много хубаво и след 4-5 години такива красиви и високо жилищни блокове могат да се построят там и ще стане много красиво.

9

Анонимен

преди 5 години

До Име-трепачПарк Въртопо носи това име още от появата на идеята за неговото създаване, а именно от 1938г. и планa Мусман.Според речника на българския език на БАН думата въртоп означава:Място в река, езеро, море, където водата се върти в кръг и увлича надолу към дъното; водовъртежДиал. Завой на река, на път и др.Планинска теснинаГеол. Фуниевидна вдлъбнатина в земната ***, образувана във варовиков терен вследствие разтворителното действие на повърхностни води или пропадане на таван.

8

Вуте

преди 5 години

Името си е съвсем на място,не го е измислил някой от Московска,а местните жители преди много-много години. Българско име,което означава нещо. Който е дошъл от дълбоката провинция в София и все още мйека хич няма да го хареса. У техно село нема таквиз имена.

7

Име-трепач

преди 5 години

Това нестандартно име, с конкурс ли е избрано? То,че българите,сме на изчезване, е ясно, но нека поне малкото , които сме останали, да се опитаме да съхраним българското!( да извинява създателя на парка, но ако не е българин, да отдаде нужното, за страната, в която инвестира!)

6

ДДТ

преди 5 години

Живея в Мусагеница и като гледам снимки от 80-те години, чак ми се плаче сега. С децата,тогава съвсем малки си правехме разходки,трева ,цветя, стари големи дървета. През последните години стана сметище,през пролетта имаше доброволна акция,изнесохме два камиона отпадъци. Има още за цяла влакова композиция. А какъвто и парк да направят реката смърди ужасно и всъщност е отходна канализация от Бистрица до Слатина. Тъжна картина...

5

M.

преди 5 години

Гошко, нямам против да се разхождат майки, но когато е самоцел и когато няма никакво съобразяване с работещите или контрол над децата (което е честия случай) не им е там мястото. Иначе ми вервай, че магазинчетата си избиват за наеми и без майките. Аз затова се включих - ето, вече има парк в Младост, да ходят там. Иначе лично съм виждал не една майка да товари на Вардар и да разтоваря на БПС. Та не е от Младост, а от манталитет.

4

Гошко

преди 5 години

Ми БПС да не е само за работещите там? Вие ли ще плащате наемите на кафета, банки и магазини? Викам събота и неделя като не работи никой там направо да го заключват.То сигурно и на майките не им е супер в работно време да се мотат там, но парк в тази част на Младост няма.

3

do 2

преди 5 години

Това мисля, че е старо име и са го запазили. Иначе там си спомням като дете, че имаше блато - където е сега шел и макдоналдс.

2

Загрижен

преди 5 години

Е, НЕ!Не може да кръстиш парк "ВъртопО" ужасяващ диалект има в Софийско, но "нЕма нужда"!Столицата е на България и ще се използват български думи!

1

М.

преди 5 години

Айде вече да се махат майките с пищящите гадове от бизнес парка. Това, че нещо се казва "парк", не значи че е ок за чавета. Пробвайте в тех парка... или гробищния.