46

Отговор

преди 5 години

До хахо 43 Отговора е ясен. Забравили са го.Че кой помни 100 г.?

45

Анонимен

преди 5 години

Е какво като според wiki е с парен двигател? Той не може да работи с мазут ли? Като лаик питам - нищо не разбирам, но ми е интересно. Също е интересно защо 100 години никой не си е вдигнал пръста да направи нещо.

44

Парен двигател

преди 5 години

Според wiki Мапанг е с парен двигател. Ето "steam engine" https://en.m.wikipedia.org/wiki/SS_Mopang

43

Анонимен

преди 5 години

Пак ли?

42

хахо

преди 5 години

До всички невежи по въпроса: първият кораб с двг с мазут е построен през 1903г.Титаник е бил най-големия пътнически кораб,но не и най-модерният от техн.гледна точка.За Мопанг аз лично не мога да намеря информация с какъв двигател е бил.Друг е въпроса защо 100г. в тази държава никой нищо не е предприел по въпроса.

41

Цецо

преди 5 години

До Iceblast88 37Както и предишния път - никой! Досега не съм чул или видял някой от управляващите да е поел каквато и да е вина, най-много някой да си подаде оставката... и толкова!!!

40

Анонимен

преди 5 години

Божеее, прибери си вересиите. С елементарни проблеми не могат да се справят, какво остава за нещо по-сериозно. Вие давате ли си сметка, колко милиарди левове се изсипват за заплати на тези герберски некомпетентници във всички структури на държавната власт? То бива нищонеможене и нищонеправене, ама чак пък толкова...

39

Анонимен

преди 5 години

айде са мазут като,че за първи път го виждаме . то всяка година го има всяка година го пишете като че за първи път се е случило и на следващата година пак същото .къде са сега еко организациите или те са само за нагласени строежи по курортите .никои ни ги чува ни ги вижда докато не ги викнат и им кажат тоя обект трябва да се спре от строеж че нямаме парична изгода от него .опааа

38

Анонимен

преди 5 години

Кой знае дали изобщо е от кораб,кой знае какви простотии пак са направили и сега хотелиерите и туристите го отнасят.А може и да е умишлено,кой знае.Не ми се вярва,че е от стар кораб и точно сега и точно през сезона се изпуснал,айде бе!

37

Iceblast88

преди 5 години

Вместо да се дърлите дали БГ мутроморието или Гърция е по добре, е редно да си зададете въпросите:1. Колко правителства са спали и са взимали заплати, а никои не се сети да предотврати този проблем?2. Защо в нашата мила *** винаги се действа след като се срути моста, падне оградата, потъне кораба или след 100 години като почне да тече?3. Още колко ли стотици, хиляди подобни бомби чакат търпеливо в земята и езерата ни да им дойде денят?4. КОЙ ЩЕ ПОНЕСЕ ВИНАТА ПОНЕ ТОЗИ ПЪТ?

36

Анонимен

преди 5 години

Да бе, до вчера е имало само параходи. Първите серийни автомобили с дизелов двигател са от 1936 година, а при корабите по-рано. Този потънал кораб с дизелов двигател е пуснат в експлоатация през 1920 година.

35

до 32

преди 5 години

Къде ги видЕ тези поносими цени?!? Бира 4.50 - 5.50 лв, миди с пясък за 12-15 лева, най 0 долнопробните продукти в all inclusive опциите на набързо построените хотели, мръсотия, фасове, по които стъпваш и си слагаш хавлията, ако си късметлия, няма да настъпиш неизгасен такъв, обелки от вафли, водорасли в мътно зелено-кафявата вода, ***, ***, човешки нечистотии, евразийско-руска и англизга ***! ФАКТ! В гърция цените са същите,по - магазините им е доказано по - евтино, защо да избирам БГ?

34

до 30

преди 5 години

Не е нужно да се обиждаме на граждани и на селяни,селското ако е заложено в един човек отърваване няма,не само по черноморието е мръсно,в момента в София се диша но от септември тук отново чакаме нашествието от псевдо граждани да си хвърлят *** направо от терасите, за информация само да отбележа че съм второ поколение софиянец !

33

Анонимен

преди 5 години

В бяло море е много по-скучно, плуват само дребни рибки.

32

фен на нашето море

преди 5 години

България: пищна зеленина, ситен пясък, поносими цени и места за всеки вкус - от лукс, купон и шум до уединени местенца за релакс. (И чувството, че оставяш парите си у дома.)Гърция: презиращи ни елини, чисто но солено море, всякакви хвърчащи и пълзящи гадини, ДВОЙНИ цени, чакъл и камънаци.Нямам нищо общо с този бизнес, но без колебание избирам нашето море. Няма да се върне хубавото старо Черноморие, но все пак тук е за предпочитане.

31

Анонимен

преди 5 години

Мазута преди век още не е бил открит. Преди век се е ползвала парата. Парни локомотиви парни кораби които са се казвали параходи. Така 4е този краварски кораб не е отпреди век а от ВСВ. Разликата от преди век и 70 години е огромна. Добре замърсиха краибрежието. Докато се ослушват и се пазарят мазута ще покрие поне 30 процента от бреговата ивица. Ше унишожи флората и фауната а туристите ще из4езнат като дим. В такава ситуация се деиства колкото е възможно по бързо защото последствията са ужасни.

30

Анонимен

преди 5 години

СЛЕДВАЩИЯ ПЪТ КОГАТО ОТИВАМ НА ПЛАЖ ЩЕ НАПРАВЯ СНИМКИ НА СМЕТИЩЕТО ОКОЛО ГРАДИНА, КАВАЦИ И ДЮНИ!!! ЩЕ ГО ПРАТЯ И *** ТЕЗИ *** КОИТО ЛЯТОТО БЪЛВАТ ВОНЯ, А ЗИМАТА СЕ ТЪРКАЛЯТ НА ОРЛОВ МОСТ С НЯКАКВА ПСЕВДО КАУЗА ДА СПАСЯВАТ НЕЩО СИ!!! ЖИВЕЯ В БУРГАС ОТ 50 Г И ВСЯКА ГОДИНА ЛЯТОТО СЕ СЛУЧВА ЕДНО: НЯКОЙ ОТ ПРОВИНЦИЯТА ДОКАТО СИ ПЕЧЕ ДИРНИКА ПО ПЛАЖА РАЗВИВА МОРАЛИЗАТОРСКА ДЕЙНОСТ ДА НИ УЧИ КАК ДА ПАЗИМ ЧЕРНОМОРИЕТО!!! ДА, ОБАЧЕ СЕ ЧУДЯ: КОЙ ЩЕ НИ ЗАПАЗИ ОТ ТЯХ САМИТЕ?????!!!!!

29

РеАлист

преди 5 години

За това на почивка само в Турция и Гърция.Който иска да плува в л****** и мазут.

28

Мопанг

преди 5 години

В нета има предостатъчно информация за кораба Мопанг. Пуснат е в експлоатация 1920 и е потънал през 1921. Преди да пишете че няма как да е на мазут просто проверете. Ама то чукча писател не читател...

27

Анонимен

преди 5 години

Нещо с тоя мазут нещата не се връзват. Целия свят знае за "Титаник" най-модерния кораб за времето си. Потънал е 1912 г. и е бил на въглища та се питам само след десетина години тук да дойде някакво супер модерно за времето си чудо на мазут и да имаме късмета сега да си чешем езиците.