67

ДИЛЕМАТА

преди 5 години

Сертифицираите университетските програми по мждународни критерии.Още по добре е акредитиране ВУЗ към водещи световно признати УЧИЛИЩА-ТОГАВА ДИПЛОМИТЕ ЩЕ БЪДАТ МЕЖДУНАРОДНО ПРИЗНАТИ.ИНАЧЕ СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ИМА МАСОВИ ЗАКРИВАНИЯ

66

Студент в Германия

преди 5 години

До 68Не мога да се съглася.Образованието в чужбина е в пъти по-добро от България.Казвам го от личен опит.Завърших бакалавър в СУ,специалност молекулярна биология.Излязох от университета добре теоретично подготвена и практически кръгла нула.Защото базата е стара,няма пари за реактиви.В момента съм магистър в Германия и тук базата е супер-модерна ,само се иска да учиш и да имаш идеи.Голям Кеф...

65

Анонимен

преди 5 години

Като има кой да плаща, защо да не ходят. Да са живи майките и бащите на пишльовците, че угаждат на прищевките им. А какво учат в чужбина - специалности, с които няма да си намерят работа не само в Западна Европа, но и в България. Да не се заблуждаваме - отиват в университети, финансирани от ЕС, а са същите като масата университети тук - създадени са да смучат пари и бюджет. Да учиш навън има смисълм, ако е в най-престижните, където ти трябват чували с пари. Всичко останало е ала-бала

64

до 666

преди 5 години

сканирай си дипломата и е покажи да се ориентираме за нивото

63

666

преди 5 години

Четейки коментарите ви, виждам, че неграмотни хора коментират висшето образование! Спрете се, това е доста над вашето интелектуално ниво. Пийте си ракийката и не се занимавайте с неща, които не разбирате!

62

Анонимен

преди 5 години

"българските мозъци зад граница" ???????????????????????

61

Анонимен

преди 5 години

то не е само да влезеш и да учиш в чужбина,а и трябва да завършиш успешно.

60

Анонимен

преди 5 години

медицина.стоматология.фармация.комп.науки и започваш работа веднага.всичко друго-соц.помощи

59

Лора

преди 5 години

Не знам как има отлив от следване в чужбина. Випускт на дъщеря ми, който завърши тази година 100 % заминават да следват в чужбина. Никой не остава в България.

58

до 59

преди 5 години

дай справка какво завършват нашите студенти в чужбина . 10% са с качествени специалности останалите : журналистика , право , мениджмънт , икономика , бизнес администрация. На кого са нужни те в България да си остават там в чужбина и да ги си хранят

57

преградата на БКП

преди 5 години

До ВУЗЗавършвайки ВУЗ не е достатъчно! Необходима е благословията на БКП и членството!БКП повсеместно затваряше вратите на безпартийните и издигаше верни некадърници!

56

Анонимен

преди 5 години

Отлив на BG студенти към университети в чужбина - Успешно завърширлите от тези млади хора никога няма да се върнат в България.Ще се върнат само тези на които мама и тати са им осигурили светло бъдеще в борда на директорите на семейното фирма ,където нищоправенето и липсата на адекватни знания ще бъде обвито във тайствен ореол. Може да се върнат и тези ,които са мили чинии по ресторантите за да си изкарат пари за издръжката. Рядко човек завършил в чужбина ще намери достойна реализация в БГ.

55

Анонимен

преди 5 години

всичко зависи от студента. В англия плащаш 9500 паунда и не знаеш защо ги плащах особено за специалности : менджмън , право , бизнес , икономика,математика IT които не искат никакво оборудване и материална база освен един лектор какъвто можеш да намериш и в България а и хакерите на изток са много по добри от английските.

54

Анонимен

преди 5 години

И в чуждите университети ти вземат парите и ти пишат диплома.Малко са класните университети и специалности,както и тук.

53

ВУЗ

преди 5 години

До 41Учиш се и следваш научен комунизъм за да станеш общ работник с тапия!Заминаваш за Чехия интервент приемат те във ВУЗ без изпитИАктивен спортист и комсомолец изпитват те на перманентни сесии и ставаш шеф.Партизански син, оставач приемат те по буква Ж и ставаш шеф на отличниците!

52

Анонимен

преди 5 години

На запад човек със средно и семейство издържаи жена и деца.. Тука останали само висшисти и обикалят с масовия транспорт от една на втора и някои и трета работа.

51

haha

преди 5 години

Та по "онова" време, сме били в челната 10-ка в света по образование - 7-ми. Сега сме някъде къмто 50+ място.*****************************************************************************По онова време образованието беше по германски образец (поне за институтите в София) и беше с много изисквания. Не всички изкласяваха а и имаше голяма конкуренция. Сега образованието е чист "бизнес" тоест може да си купиш каквото искаш ако имаш пари.

50

BON POR ORIENT

преди 5 години

До БерлинГОДЕН ЗА ОРИЕНТА! - такъв печат удряха в чужбина в дипломите на наши студенти!

49

БКП активист

преди 5 години

До Х конгрес на БКППрез царско хората не са ходили токова на училище и са били полунеграмотни. Селяните като искат да напишат нещо са ходели при селския писар да им го напише. Масово се е учело до 4 клас, само основните неща. Качественото образование започва когато БКП поема нещата в свои ръце.

48

карупция

преди 5 години

До АЛО СОФИЯОт фолкспевици и старчоци не можеш да се фредиш никъде!Надарените забягнаха на Запад и останаха кадрите на БКП-ГЕРБ!