162

Ама

преди 5 години

Ако СССР не беше спечелил войната, чичко ви Хитлер така щеше да се погрижи за чехите, че изобщо нямаше да им се даде възможност да помнят или да забравят!

161

Активист на БКП

преди 5 години

А през 1968г САЩ бяха във Виетнам и убиха повече от два милиона души ..

160

Анонимен

преди 5 години

Как да се върне човек в българия след като прочете простотиите на всички шизофреници отдолу срам ме е че съм част от този народ булгария никога ача никога няма да види добри дни с такива *** бедна ми бедна българийо

159

Франтишек

преди 5 години

Да ,лошите са от СССР,но пък , каква перфектна операция направиха.Операция"Дунай" се изучава не само в руски военни академии.Блокираха подстъпите към ЧССР,изпреварвайки с часове ,войски на НАТО.А ,как превзеха летище "Рузине" шедьовър.Разбираемое ,, защо "демократите "хулят тогавашният СССР, но такава е историята.

158

Ваня

преди 5 години

До Анонимен-5: А къде беше Америка през 1968г ?!

157

Анонимен

преди 5 години

Преди 50 г.: Край на мечтата за социализъм с човешко лице?!?Айде пак промивка на мозъка... Каква мечта бе, чисто активно мероприятие на ЦРУ.Между дургото, точно по това време ЦРУ и американските структури, при същите обстоятелства в Латинска америка избиха над 600 протестиращи.Нещо да кажете за това, докато надувате с латерната за някаква Чешка пък и пролет?В своето око греда не види, в чуждото намира прашинки...

156

Анонимен

преди 5 години

еми са чакаме комунизъм с китайско лице.

155

Един българин

преди 5 години

Каква демокрация има сега че не ми е ясно,това са плутокрации от западен тип- не е възможно в държави където властта е в ръцете на 10,15 олигарси да се наричат демокрации, ,,демокрация,, означава власт на народа, а властта не в народа от 30год.насам и да се отъждествява олигархичния капитализъм с ,,демокрация,, е абсурдно !!

154

Анонимен

преди 5 години

До реконтраадмиралА това как оневинява българските войски в Чехословакия?

153

Анонимен

преди 5 години

До az#ЛибераленКрахподмяната на историята я направиха други - превратаджиите от 09.09.1944

152

Анонимен

преди 5 години

До До 135Газиш цивилни, само когато искап да изселиш друга нация, та да заселиш твои хора :)

151

Анонимен

преди 5 години

До az#ЛибераленКрахАми източния блок икска да държи всички в около, акво да се прави :)

150

Недоволен

преди 5 години

Комунизмът и неговите подръжници,е доказано историческо зло!!! Лошото е, че единствено в БГ( и Русия), останаха неговите последователи, които продължават да си мислят, че те са богопомазани?!?! Затова и затъваме!!!

149

Анонимен

преди 5 години

защо на българите им харесва социализма,та са готови да воюват в Прага за тази ч-у-м-а?

148

реконтраадмирал

преди 5 години

А защо пропускате да пишете, че и германски ботуш маршируваше из Прага? Войниците от ГДР!

147

Чехия

преди 5 години

К*ви и евтина бира

146

Анонимен

преди 5 години

Войници танкове срещу мирни граждани, комунистически страхливци.

145

Кучкар

преди 5 години

Колкото и да се пънете комунизма си отиде. Слава на Бога, че ни отърва от това тегло на мързел и корупция. Никога повече комунизъм! В ада да се пържат престъпниците дето съсипаха царство България...

144

az#ЛибераленКрах

преди 5 години

Това си беше цветна революция! Опит за преврат и откъсване на Чехословакия насилствено от Източния блок.Сега нещата се представят иначе, като спонтанно действие, изпълнено с романтика и надежди.... приказки за наивници и опит за подмяна на историята!

143

До 139

преди 5 години

Все неразбрал брейй! Много ясно го казах - ако си взел кола за 2 седмици значи си бил с предимства пред останалите. Нищо чудно че, защитаваш газенето на демонстранти с танкове... Минимум 4 години но обикновенно много повече -7, 8, 9 години чакахме ние, "простосмъртните" за кола. Не за СМЯНА на кола, за ПЪРВА кола и повечето си оставахме с нея.