112

DASKALYT

преди 5 години

DA DAVAT 700 LV MA NA KOITO SI ISKAT

111

гггг

преди 5 години

лъжи!!!

110

Анонимен

преди 5 години

В Университетите има много преподаватели, които получават пенсии, най-високо платените часове на хонорар и са включени в проекти. И не мислете, че са най-добрите специалисти, просто са в тези среди повече от 40-45 години!

109

Учител

преди 5 години

Престанете с наглите лъжи за високи учителски заплати!!!

108

Анонимен

преди 5 години

Не е вярно!!! Моя позната от Кюстендил ми разказа за нейни съученички (завършили английска филология), които не били назначени на работа, защото са били предпочетени пенсионери. Моя близка започна като асистентка по математика с 600 лв заплата, защото не я назначиха за учителка в нейното населено място, а са предпочели 72 год. бивш учител!

107

Бивш учител

преди 5 години

Убиецът на образованието ни се нарича Делегиран бюджет. Даниел Вълчев трябва да бъде съден, за въвеждането му, и закриването на много училища, особено в професионалните училища е пълен погром.Кой искате да е учител на 26 ромчета, нахално гледащи в телефоните си през цялото време, и коментиращи на езика им, докато се предава урок?И като им направите забележса да отговарят"Тая пък какво иска?"и пак в телефона? Ако тги гониш-гониш и 1200 лева бюджет с тях...

106

Бивш учител

преди 5 години

До Анонимен106 Къде ги дават тия 2000-2500 със лекторските????? Жена ми е все още учителка, в училище с преобладаващо ромско включване, в сравнително голям град.Даже-най-голямото в града , като сграда. С две висши образования и 25 години стаж, взима чисто 720 лева.Абсолютно сериозно го казвам.От делегирания бюджет се плаща и закуска за децата, и транспортът им от няколко села, и газ, и за позддръжка на базата, а каквото остане-за заплати.

105

OTOMAN LEGACY..

преди 5 години

..V belite durjavi...kum vsichki oferti ...kazvat i zaplatata+ opcii/kola/apartamen/premii...Ne proglednahte....Pod 1700lv....uchiteli nyama da namerite..

104

чичо

преди 5 години

До 106.Както вече казах-трудно ще го разберем.Лекари и учители има и в малките населени места не само в София и големите градове.А полицаите ние ги правим такива.Не е виновен този дето яде баницата,а този който му я дава.Прав си за обикновените хора.

103

Анонимен

преди 5 години

За лекарите и магистратите вече са намерили и повече от 4000 лева. Даскалите с лекторските, с парите по проекти и частните уроци отдавна са надхвърлили 2-2500 лева на месец. Остават полицаите, които взимат най-малко 1000-1200, но и най-малко са учили. Но попадне ли полицай на улицата - става безскруполен. Така, че тези професии не ги мислете. Винаги няма свободни работни места за тези професии. Мислете за обикновените хора, които изкарват парите и определят щатовете на по-горе изброените!

102

чичо

преди 5 години

Когато се намерят по 4000 лева заплата на учител няма да ги търсите.В една държава има четири фундаментални професии, 1-даскали, 2-лекари, 3-правосъдие, 4-полиция,ама ние кога ще го разберем.

101

Роко

преди 5 години

Търси се бяло население за малко използвана посткомунистическа държавица. Защото баламите свършиха.

100

Вуте

преди 5 години

За 1000 (илядо) лева заплата, язе даже се и не почесувам зад ухото...дека не ме сърби! За тия паре, одете а си тражите слуги у джандемо...!

99

До 93

преди 5 години

Кой изобщо ти говори за Селскостопанската,Медицинската или Художествената академия?За друга говорим, нарича се БАН.Хайде,направи една справка колко са институтите, в които се ходи на работа само във вторник следобед и не ми обяснявай, че през останалото време събирали материали за научни изследвания.Защото веднага могат да бъдат посочени доста примери като онази леля, която 4 петилетки отчита, че пише монография и накрая се пенсионира, без да представи нищо! Или частните фирми в мазетата на БАН

98

До Анонимен 99

преди 5 години

Всеки се натиска за София или по-големите градове. В краен случай кандисва и на по-малък град. Учители не достигат по селата. Затова пишем тук, че ако закрият БАН, хрантутниците няма да останат без работа. Ама не щат да ходят по селата! Младежите как плащат квартира, за да работят в София? БАН-аджиите да идат на чист въздух,плод и зеленчукНа уж незаетите места в София всъщност работят хора на пенсионна възраст и нямат никакво намерение да напускат. Освободи ли се местенце, то е за свой човек.

97

malart

преди 5 години

Да се изясним - търсят се учители с трудов договор или лектори с граждански за по 6 лева на час

96

Анонимен

преди 5 години

Има много незаети места просто, защото няма подготгвени хора за тях.От университетите излизат кадри с изключително ниска професионелна подготовка.С две думи, излизат по-прости отколкото са били на влизане.

95

Анонимен

преди 5 години

ИМА ОГРОМЕН БРОЙ УЧИТЕЛИ ПО БЕЛ И ИСТОРИЯ, ЗАЩОТО ТАМ СЕ УЧИ ЛЕСНО, НЕ СЕ ИСКА МНОГО АКЪЛ, А ЗУБРЕНЕ.ДОКАТО ФИЗИКА, ХИМИЯ, МАТЕМАТИКА, ИНФОРМАТИКА, ЧУЖДИ ЕЗИЦИ - ТУК ТРЯБВА МОЗЪК.

94

Ванина

преди 5 години

Бройката е силно завишена!!! Не се търсят толкова учители. В малките населени места училищата се закриват. В градовете трябва да имаш стабилни връзки, за да започнеш работа като учител. Защо манипулират обществото?

93

Lan

преди 5 години

Не е чудно, че има липса, чудното е че се усети чак сега...все по-интересно ще става с годините.