132

преди 5 години

До гатанкаТака ами в съвсременния Свят всички трябва да са безсмъртни!

131

Пламен Василев

преди 5 години

Ами такае докато е правителството на Бойко Борисов на власт и лекарката ще продължава да си работи в болницата необезпокоявана от никого. Най вероятно има политически чадър върху въпросната лекарка в кавички.. Страм и позор 21 век да умират майки. Едно време хората по нивите са раждали и е нямало такава смъртност.

130

гатанка

преди 5 години

Всички са за уволнение и съд без компромиси.В съвременния свят да допуснеш такива грешки е немислимо.

129

преди 5 години

Прав е този, който коментира,че българинът иска кръв и зрелище, а не справедливост! Вече каквито и факти да се изнесат- лекарите са виновни!Светла да е паметта на момичето и жалко за младия живот, но да се надъхва така обществото за нещо, което още не е разследвано е гнусно.Нека на който му е работа си я свърши, след доказана вина да се предприемат съответните наказания.Сега никой нищо не знае, но всеки напада.И естествено- който най-малко разбира- най- много коментира...

128

Анонимен

преди 5 години

От доста жени съм чувала недобри коментари и отзиви относно д-р Пашева. Тя просто е едновремешен лекар и явно е против новостите. Свикнала е и използва застарелите техники за ***. Не е никак добър лекар. Слава богу като раждах, тя не беше на работа. Благодарна съм на Господ, че ме е отървал от нейните ръце...

127

Анонимен

преди 5 години

Това със скачането по корема наистина е метод, който е помагал на жените да родят и се е прилагал в миналия век, когато не е имало технологии и лекарите са били принудени по този начин да избутат плода от родилния канал. Използвало се е при по-големи бебета, които трудно могат да излязат. Лично на моята майка са и скачали по корема през 1997г. и всичко е минало нормално, но сега при многото апаратури и цезаровото сечение, не разбирам защо подхождат до такива първобитни методи все още?

126

Анонимен

преди 5 години

Отговор на 133 вместо Lan:Защото не си е платила

125

Анонимен

преди 5 години

до Lanзащо при проблемни тонове, тръгнало раждане, високо кръвно и затруднения в дишането жената е оставена само и единствено на една специализантка ?

124

2233

преди 5 години

Много са причините жените да плащат за "избор на екип". Ако не си платила те пускат на специализанти или стажанти да се упражнявят върху нея. Как е възможно да пуснат специализант да асистира на родилка. Специализант няма право да пипне пациент без наставникът му да е до него. Но в България нищо не е, както трябва

123

Анонимен

преди 5 години

Гл.у.п.чо казаха ти ще сменят доктора. Толкова ли ти е Q....то.

122

До 120

преди 5 години

Айде пак да се хванем за числата, като нямате други доводи...Ще спасиш 15 или ще оставиш 275 без шанс за оздравяване? Т.е. спасяваш 275 човека с цената на 15 или жертваш всичките 300? Това е въпроса, когато оценяваш лекар. Явно вие теглите чертата на всичкити 300. Трябва да имаш малко по-високо IQ, за да ги осъзнаваш тези неща. Всички имаме починали близки в болница, на само интелигентните не скачат на лекари, защото си търсят изкупителна жертва на гнева.

121

Анонимен

преди 5 години

Руската тролейджийница е мобилизирана на амбразурата да защитава една от своите типични представителки. А не беше ли *** страната, в която доктор уби с тупаници пациент в Спешния кабинет? И го има сниман на камера в Ютюб.Аре леко с квалификациите, без доктори и тя, и детето щяха да са си заминали още в нощта на раждането.На мене за един разрез 3 см ми дадоха да подпиша информирано съгласие за рисковете при хирургична намеса, и тя трябва да е била наясно какво предприема.

120

Анонимен

преди 5 години

Е гати и из.падина то ва не са доктори а касапи. Малко ви е боя на бесилото и то по скоро.

119

Анонимен

преди 5 години

За нас също е неясно защо е починала тази жена", каза днес директорът. ..... това изречение казва всичко. Те са я оставили бе никакво наблюдение . Боже каква безотговорност и некадърност. Погледнете му очите на този "директор". Нулева интелигентност. Трябва да им поставт снимките на входа да знат хората с кого ще си имат работа.

118

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен"Разбирам, искате доктор, който да ви дава 100% гаранции." Аз като не мога да дам 100% гаранции че мога да направя нещо не се захващам. Ако все пак трябва да го направя информирам човека който е засегнат за рисковете. Когато става въпрос за живота на хора трябва да се направи всичко възможно. Да се информират близките. Да се наблюдава непрекъснато. Моя личен опит е че след операция с пълна упойка никои не ме погледна. Станах с гиприрана ръка и сам си тръгнах.

117

Анонимен

преди 5 години

До LanЧовекът ти говори по принцип.Жената е умряла в последствие . Въпросът е че дори и елементарни неща като консултация не са направили. Въобще не им пука за живота на хората. Да природата е по силна от нас но да оправдаваш по този начин бездействие е престъпно. И резултатът говори са за себе си. И това не е само при смъртни случаи. Колко други вреди са нанесли само господ знае.

116

Lan

преди 5 години

До Анонимен119,как се транспортира жена с тръгнало раждане и проблемни тонове (да ти преведа - сърцето на детето не работи както трябва, което значи, че то умира, имали са някакви минути да го спасят)?! Не е имало време дори за секцио на място...

115

Анонимен

преди 5 години

Разбирам, искате доктор, който да ви дава 100% гаранции. Да може да отменя законите на природата заради вас. Да бе, ти си имаш права на гражданин и пациент, откъде накъде ше се съобразяваш с Природата! Какво като си направен от месо!

114

Анонимен

преди 5 години

Никой не може да ви даде гаранция, че ще преживеете операция. Освен Господ, но той е доста високо.

113

Анонимен

преди 5 години

"95% успеваемост заради 1 случай не лишаваш от шанс други 150??" Хей математико !95% успеваемост от решенията на един лекар е ужасно малко. Бих поспорил и отнел моментално правата му защото от 300 пациента ще спася 15. А лекарите не са незаменими . Ще се намери по добър. Може би жертвите ще са по малко ако се лекуват сами.