13

У нас Крадат

преди 5 години

ИМА огромна разлика между управляваната от Гръцки социалисти ЕЛада и от нагли пост *** BUlgaria.W Елада социалистите обезпечиха достойни доходи на цялото население. Стотици билиони евра отидоха з а заплати пенсии,помощи..в BUlgaria посткоминистите продължиха д а ограбват десетки милиарди от народа .Ликвидираха милиони работни места. Избиха милиони домашни животни вкл крави,овце,прасенца и птици.Ограбиха нагло банките/1995 - 1997.Подариха на некадърни мазни комсомолчета заводи и

12

Анонимен

преди 5 години

Спасени ли са Гърция и еврозоната?Абсурд! "Предоговарянето" на заем не решава и не облегчава проблема, той просто го измества във времето, където и когато ударът ще е още по тежък.

11

Анонимен

преди 5 години

Така е,защото глобализаторите искаха чрез еврото да ликвидират националните държави в империята ЕС.И докато глобализацията вървеше,нещата бяха наред - всичко ставаше за сметка на завоюваните от глобализацията държави,в това число и нашата.Но процесът вече почти замря,националните държави оцеляха и сега единственото спасение на ЕС, е връщане към националните валути,а еврото да се превърне в разчетна валута!Така кризата,в една страна няма да се прехвъля и в останалите!!!И даже ЕС ще оцелее!

10

Анонимен

преди 5 години

Ъ, гърчулята си живуркат легално и ние искаме на една кълка, да излезем от нелегалност. Борисов това че външният дълг намаля мен не ме интересува. Аз съм попуполист и искам да харча без да работя. ТЕГЛИ ЗАЕМИ, чуваш ли! Държавата това не сме ние, а нещо имагинерно!Гърция е добре, скоро ще я изричат от еврозоната, но е добре. Заплатите високи, цените ниски и си търсят основното право- НЕ РАБОТИ!

9

Др. Ципрас

преди 5 години

Очевидно е отчетен край на кризата в Гърция, защото тази година отново няма касови бележки и се плаща "only cas" (щото не могат да казват ш). Почти нищо не минава през банки и съответно няма оборот, няма ДДС и прочее. Ей, живот!

8

Mitaka

преди 5 години

При първо леко вдигане на лихвите и/или лека рецесия Гърците са чао. Само че следващия път вече може да няма спасителни пакети, защото на бат ти дойчланд му писна да плаща вече масрафа.Всеки си е прав за него си, но рисковете пред Гърция са огромни при първа следваща криза до 2-3 години да се сгромоляса пак.Кризи е имало и винаги ще има въпросът, е кой как може да ги понесе.

7

Анонимен

преди 5 години

Гърция е спасена, като гърците са спасени от високи доходи. Нормално е след такова спасяване да има рецесия и безработица и да отидат на дъното. После ще трябва да заработват всяко евро и ще стоят на дъното спасени.

6

Анонимен

преди 5 години

Имаше и трети вариант - Гърция напуска Езврозоната, печата си драхми, хиперинфлация и след една година щяха да се молят на МВФ да дойде. А сега МВФ идва, а гърците не щат да изпълняват догвореното и мързелуват. Всяка болест трябва да се преболедува по естествен път.

5

Анонимен

преди 5 години

НЕ!

4

Анонимен

преди 5 години

Дълговете на държавите в ЕС и особено в Еврозоната по над 120% от БВП и нагоре са плод на политическата корупция в ЕС. Организираното източване на бюджетите въпреки числовите критерии не може да е друго. Това може да съсипе и ЕС, който отказва реформи каквито с пот и кръв наложиха в Източна Европа.

3

Анонимен

преди 5 години

Ами дълговете са си дългове. Трябва да се връщат и обслужват. Другия вариант беше да кажат - връщайте сега, но нови пари няма да ви отпускаме, щото е явно, че и старите не можете да върнете. Ей тогава не само острови, ми и жените щаха да почнат да си продават.

2

Анонимен

преди 5 години

Баце вземай пример от гърците!Пенсията 1000 еврака! Тегли заеми и раздавай на хората, че държавата ще заборчлее с 200-300 милиарда, това въобще да не те интересува. След мАрзилками и пАтоп!

1

Циник

преди 5 години

Не! Тепърва заради маляките Европа ще тръгне към нова по-мощна криза...от тази на Лемън Брадърс.Следващите фалирали са италиянците.Англичаните се махнаха.....Скоро очаквам еврото да замине в историята!