12

ПЕНКО

преди 5 години

ВСИЧКИ ЖЕНИ И МЪЖЕ /ПА И МЛАДЕЖИ/ НА БЪЛГАРИЯ УЧАСТВАЩИ В ОПЕРАЦИИ ПО ГРАЖДАНСКА ЗАЩИТА ...СА ДОСТОЙНИ ЗА ПОКЛОН !!!

11

браво!

преди 5 години

Браво на екипа за бързата реакция у успещна операция! Нека имаме повече такива добреи новини.

10

Анонимен

преди 5 години

В района след стената на Студен кладенец около селата Долно Черковище, Бряговец и Странджево има звукова сигнализация. Маджарово е 10тина км по надолу по течението.

9

Бате ПешУ

преди 5 години

Гробокопач,ти май никога не си бил на р.Арда и си пишеш,ей така,да не заспиш колкото!Каква водна стена,какви пет лева,когато язовира бъде пуснат водата се покачва доста бавно и имаш време да прекосиш реката поне няколко пъти,докато стане достатъчно дълбока,и буйна,за да те завлече.Лятото реката е толкова плитка,че е широка само няколко метра,а на места е дълбока не повече 1 -1,5 м.Става опасна само,когато пуснат язовира,но няма никакви приливни вълни или водни стени,а водата се покачва плавно!

8

Анонимен

преди 5 години

"Те използвали частна лодка..."Хубаво е когато има хора дето да помогнат на пожарникарите със съответното нужно оборудване...Следващият път цистерна с вода може да им трябва.

7

Шопо

преди 5 години

Е аз живях по тия краища,когато при всяко пускане на вода от язовир ,,Кърджали,, се пускаше предупреждение и сирена ..

6

Гробокопач

преди 5 години

До ШопоНяма. При Маджарово няма. Лично съм бил свидетел, на тази случка, как бях във водата на Арда и срещу мен се задаваше водна стена. Добре, че рефлексите ми са бързи. Звуковата сигнализация, не е "пиу,пиу..." да я чуят 1-2 къщи, тя трябва да огласява целият район. Планина е. И населението трябва да бъде преварително информирано с указателни табели!Трябва Държава, а не, Бойко!

5

Шопо

преди 5 години

При изпускане на вода от язовира по поречието на Арда има звукова сигнализация,но явно дъртаците не са и обърнали внимание ..

4

Анонимен

преди 5 години

Пускат язовирите понякога, което е нормално, в гр. Кърджали има звукова система за известяване, когато се изпуска вода от язовирната стена на яз. Кърджали. А тези са даже по-надолу след яз. Студен кладенец, който е по-голям от яз. Кърджали. Най-вероятно са пуснали водата и те са останали отцепени. Дали в гр. Маджарово има сигнализация не знам. Опасно е да си във водата, ако приижда от язовира течението. Няма как да оцелееш. Тези или са имали късмет, или са знаели и са били на безопасно място.

3

Гробокопач

преди 5 години

То, за да прелива Арда, там си има причина, която джурналята, не е ясно, защо не искат да напишат. Кой е отговорен за преливането? Напишете му името, на тоя турсук! Защо чакате, да стане, някоя беля и тогава да се разврещите? Защо над този турсук, на този никакъв господинчовец, има политическа опека и името мус е крие? Защо няма система за сигнализация при изпускането на водата в Арда?

2

Таню

преди 5 години

До АнонименНели!?!Нъстръхнаха ми козите чак...

1

Анонимен

преди 5 години

Страшотия!