48

Ася

преди 5 години

Дано се оправи малкото човече! На моя приятелка такива страшни оплаквания и диагнози й бяха написали в епикризата при изписване от родилното. Когато попитала завеждащия АГ защо , при положение, че тя никога не е имала подобни оплаквания, той отговорил просто "рутинно", ако се "закучат" нещата при раждането и да не им обръща внимание, а да изхвърли епикризата, щом всичко е ок с нея и бебето.

47

Тодорова

преди 5 години

Защо се казва, че майката е починала от белодробна емболия, като тази сутрин шефката на Реанимацията д-р Бянкова каза, че след като са я приели в Реанимация е направен скенер тъй като колегите са се съмнявали за емболия, но не се е потвърдило. А колкото до д-р Пашева, имаме отвратителен спомен. Тя просто не е трябвало да бъде лекар. Нея само парите я интересуват.

46

....

преди 5 години

Винаги е имало смъртност на родилки, но в БГ е доста висока ! ! ! И това мълчание след всяка смърт е меко казано "притеснително". И никога няма ясна причина и наказани доктори, просто се забравя и така до следваща нелепа смърт или убийство !

45

д-р Ох Боли

преди 5 години

Проблемът тук е дали се е знаело преди раждането, че родовият канал е стеснен или главата на бебето твърде голяма за да мине през него. Ако е така, защо не е предприето секцио?Всичко друго са спекулации засега.

44

д-р Ох Боли

преди 5 години

3. Натискането на матката с лакти се прави и се е правило винаги, когато плодът не минава през родовия канал. Цената може да са и няколко счупени ребра, но работата трябва да се свърши.4. Тук се говори за амниотична емболия, а не тромбоемболия. При нея околоплодна течност с всичко, плуващо вътре, попада в кр. система и стига до белия дроб и причинява смърт. Дали тук се е случило това, само микроскопското изследване ще покаже.

43

д-р Ох Боли

преди 5 години

Не искам никого да защитавам, но искам да споделя няколко факта. 1. При вече започнало раждане с главата на бебето в родовите пътища, секцио не може да се направи. Късно е. Трябва да се продължи с раждането.2. Форцепсът, колкото и да го отричат, още стои като метод в стандарта по АГ и го има във всяка родилна зала в България и по света. Когато няма друг начин, той е единственият метод за изкарване на бебето живо, макар и с известни рискове за здравето му.

42

Анонимен

преди 5 години

Народът е здраво настръхнал. Истината вече няма значение. Хората искат кръв.

41

до 38

преди 5 години

До преди няколко години бургазлийки масово пътуваха до Сливен да раждат. Сливенските лекари се славеха с добро име. Явно вече не е така. Но и пътуването до София също е рисково. Мога да ви дам за пример младото семейство Северина и Ивайло от Бургас, тръгнали към София за преглед на гинеколог. Жената е била бременна в осми месец.

40

Анонимен

преди 5 години

..милото детенце ,дано да се оправи..амин....

39

8

преди 5 години

До Всички...Аз съм съгласен да спра да плащам здравни осигуровки и да не ползвам "услугите" на изродитe в бели престилки. Така или иначе тия пари стигат само за безполезните прегледи на личния лекар и ако има нещо сериозно пак ме карат да плащам. Но корумпираната държава не ми дава тази възможност, за да храни въпросните *** и още ненужна чиновническа измeт около тях. В конкретния случай предполагам, че не е платено за екип и секцио и затова изродитe са побеснели и са убили горката жена

38

До 36

преди 5 години

Абсолютно си прав с тази разлика само,че софия Е вече град-държава при това от много години насам.

37

fermera

преди 5 години

Прав е долния,до София е 2 часа път и да се чуди човек защо са се доверили на местната болница.Миналата година станахме родители със съпругата ми.В 13 седмица бяхме на предлед в университетска клиника в Германия.Бяхме консултирани от професор,прегледани от доктор и направен стандартен генетичен кръвен тест за Даун с точност 96 %.Това ни струва 500 евро.Раждането по естествен път струваше 1200 евро.Там ни обясниха че там се ражда в куческа поза и пращат сестра да те подготви за раждането.

36

Анонимен

преди 5 години

не знаех,че метода с форцепса все още е разрешен,мислех,че е световно забранен заради уврежданията за детето,предполагах,че само в африка съществува още,доколкото зная може просто да разцепят и разширят отвора долу и след раждането да го зашият или в краен случай цезарово през корема,а емболия може да се получи след съсирек в кръвния поток ,но от какво

35

Анонимен

преди 5 години

Наливане пари в два три града в България. Накрая всички ще живеем в София, защото в София са най-добрите лекари, всички депутати, почти всички университети, един куп театри, спортни зали и т.н. А в малките градове ще става все по трудно и по гадно затова София накрая ще бъде град държава, 99% от населението а в останалата част на България ще действат само стотина земеделци с комбайни и трактори, но и те ще живеят в София, като изоре с трактора, качва се на беемвето и бек ту София.

34

Анонимен

преди 5 години

Представям си какво им е било да ходят всеки ден до скапаната болница да питат за внучето. Горките хорица. Дано имат роднини да ги приютят в София и да се откъснат малко. Тук се водят най-добрите специалисти, дано стабилизират детето.

33

Анонимен

преди 5 години

Забравили са да си платят рушвета, затова са я облъскали горката жена. Отношението на лекарите в България към пациентите е арогантно и нагло с малки изключения. Те работят с нежелание професията си и се отнасят към пациентите като някакви досасници. Няма я грижата и уважението към пациента, после защо ги биели. Алчни за пари под масата...

32

Анонимен

преди 5 години

Е защо не са й направили Цезарово сечение, сега щеше да е жива жената. Егати касапите, в кой век живеем, толкова голяма смъртност при родилките има в България. То по-добре в къщи да раждат с акушерка.

31

Коко

преди 5 години

освен ако при скачането върху й, не са счупили някое ребро (щото и такъв случай имаше) и то да се е забило в белия дроб и предизвикало белодробна емболия? Абе тия са за разстрел! Ако при 15 годишните *** го прилагат и става този метод, едва ли над25-30 год. жена ще издържи цялото това "млатене"- уж, за да се откъснел по-лесно плода...А че в Бургас родилките бяха пропищели и това е вярно, но къде извън София може да се ражда без страх за живота? В Турция май.

30

Иван

преди 5 години

Да почива в мир. Дано детето е добре и близките и да намерят утеха.

29

Коко

преди 5 години

Не мога да разбера, но как е поставена диагноза "белодробна емболия". Нали е раждала без операция, а по- най-стария, отречен вече метод - с форцепс. Обикновено след операции от кръста надолу- корем, крака, им бият антикоагулиращи инжекции, именно за да не се образува съсиреци и да запушат аорта и т.н. Това е, което знам и съм чел....Наистина, но стана много съмнително честото поставяне на тази диагноза -нещо не е наред, а и това скачане върху корема, тия лекари са "застинали" в соца, не четат ли