132

Анонимен

преди 5 години

До 139Ти учителка по български език ли си?

131

Анонимен

преди 5 години

Патоанатомична находка при кръвозагуба:кожата и видимите лигавици са бледипослесмъртните петна се появяват късно и са слабо изразенибледи и възсухи вътрешни органислезката изтискана- намалена по-обем с набръчкана и отпусната капсуласърцето глинестокафяво, съдържа малко кръв, петна на Минаков- кръвоизливи във вид на ивици под ендокарда (от рязкото спадане на налягането в ЛК по време на диастола се съзoават условия за вакуум.

130

Meri

преди 5 години

Пълни *** завършват медицина,незнаещи ,неможещи,тьпаци,отиваш и директно ги грьмваш,иначе няма оправия,дьржава нямаме!!!!!

129

.

преди 5 години

Методът с натискането на корема е официално забранен!Горката женица..

128

До плевмонията

преди 5 години

Колкото по-неграмотно, толково повече си вярва. Хайде сега провери как точно се пише, докторе!

127

Анонимен

преди 5 години

Абсолютно безскрупулни и нечовечни, такива са голяма част от лекарите. Имам съсед кардиохирург, който живее в палат и кара коли за 100тици хиляди и се носят истории какви пари плащат пациентите му и какво получават, докато са упоени. Не мога да си представя какво преживява семейството на жената и как ще расте детенцето без майка.

126

Анонимен

преди 5 години

Главната причина за възникването на белодробна емболия са тромбите, които са пренесени от долните крайници, а в редки случаи от таза, сърцето, ръцете, бъбреците и черния дроб. Понякога емболът представлява малък въздушен мехур, мастна тъкан, остатъчен талк от лекарство, което е въведено по венозен път.

125

Анонимен

преди 5 години

Бременните са особена рискова група, а рискът нараства с възрастта, тъй като с годините настъпват промени в съдовете и в кръвосъсирването. Бременността пък води до промени в анатомията на малкия таз - притискат се органите и се създават условия за образуване на тромби. Рискът е особено висок за жените с твърде ниско тегло и жените с твърде високо тегло.

124

Анонимен

преди 5 години

Колко още родилки трябва да уморят лекарите, че да се сезират нужните институции?Пълна безотговорност и безнаказаност. Хората от други професии ги съдят за къде- къде по незначителни неща, обаче белите престилки са недосегаеми.

123

tsccc

преди 5 години

не са толко докторите май колкото помощния персонал, акушерки,там отиде всичкото неграмотно и без ценности поколение, а и самите преподаватели в акушерските училища явно не са по-грамотни.А днешните сестри какво чудо са - дори мускулна инжекция не може да направи, нищо чудно да вкара въздух от неграмотност, всички по веригата да бъдат наказани , не са само лекарите.

122

Анонимен

преди 5 години

И всичко я боли. Тя е била с грип с плевмония. Двустранна. Кой знае с каква температура е била. Ако през цялото време е поддържала 37.9 това и обеснява състоянието да се чувства много зле.

121

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 85Не е нужно да си завършил акушерство и гинекология, за да си компетентен. Достатъчно е да си жена, родила 1-2 деца и прекарала заболяване или усложнения, за да си наясно с нещата.

120

Анонимен

преди 5 години

Тази жена е била болна от грип да не кажа от плевмония. Белодробна емболия е заболяване на белите дробове, след прекарана вирусна инфекция на горните дихателни пътища. Да не кажа бронхоплевмония. Никой ли не я забелязал, че има тежка дълбока кашлица с изразени хрипове. Тя, като е кашляла е хрипала дълбоко.

119

д-р менгеле

преди 5 години

форцепс!!! ало 16 век ли е???Че не си платила за секцио и екип и да я мъчим...истината е че нямаш ли пари си умираш като куче...

118

Анонимен

преди 5 години

До Лекар 106Откъде ви идват заплатите, лекарю? Да не мислите, че падат от небето? Изцяло сте на наша издръжка. И се държите като богопомазани. От надменност, високомерие и чувство на превъзходство, забравяте че сте простосмъртни с една диплома, получена незнайно как. Тази диплома не ви прави по- големи от другите. Големите ви претенции са за сметка на ниските ви компетенции. Последните 10-15 г. на свестен лекар не сме случили- аз и семейството ми. Само загуба на здраве, време, нерви и пари.

117

ТЪПО ПАРЧЕ

преди 5 години

ВАЖНОТО Е ДА ОПРАВИМ БАЛКАНИТЕ!!!ДА ПОМОГНЕМ ДА ТУРЦИЯ ДА ОПРАВИ ЛИРАТА!!!СПРЕТЕ ТЕ СЕ БРЕ БАЦЕТА..РЕФОРМИ ЗАКРИВАЙ БОЛНИЦИ.АРМИЯ ,ПОЛИЦИЯ ..АДМИНИСТРАЦИЯ И ГРАДИ НАНОВО...

116

Harri

преди 5 години

До ЛекарКапут смотан. Малко ви бият. Бялата мафия трябва да се натъртва и кърти редовно!!!Кат не ти харесва доФторе - бегай у чужбина. Там ще посрещнат поредния пернишки некадърник с отворени обятия. ***...Не стига че белите мошеници взимат една камара кинти ами искат и още, и още, и още...

115

Анонимен

преди 5 години

Изгубила е много кръв и не са и овладяли кръвното. Просто са я изгубили за секунди.

114

Анонимен

преди 5 години

Те навсякъде така израждат.С форцепс се вадят с едни щипки за да се издърпа детето. Ако майката и е първо раждане и детето се е обърнало неправилно.Натискат я по корема, защото трябва да излезе бебето. Синя е защото са и слагали много системи за предизвикване на контракции нямала е вени. Пускат и се лесно и става синьо лилава. Но черепно мозъчната травма е необяснима! Удар *** предмет в главата лявото слепоочие. Паднала и е системата върху главата!?

113

Циник до Истината

преди 5 години

И аз това им хортувам...ама нейсе!Голяма част от *** - пъpдят - докато ги кръщаваш.От всяко дърво - чеn не става!Абсолютно си прав впрочем!