24

Изгърбич Задвратян

преди 5 години

същата статия 1/1 я има от 3 дена в пикабу. от руския уикенд ли вече преписваме? читалищна работа.

23

Анонимен

преди 5 години

Чужденеца идвайки в българия ще приеме българските навици. Никой не го е викал в България. И наши хора и с чужденци договорите трябва да бъдат железни. Ежемесечна среща и сума за 3 месеца в гаранционна сметка, или предплащане за тримисечие. Застраховка на жилището също.

22

Анонимен

преди 5 години

Ок, Пипи .. нека направим изследванията и ако се окаже, че не си "чистокръвна" напускаш страната, става ли :)

21

oт CиднeйAвстpaлия

преди 5 години

До оскотял ГУЩЕРАми малко грешиш, имам къща за милион в полите на Витоша. Е айде може да не е милион но е над половин. Декар е целия ми имот. Сега седи празна, до преди да се преместя в сидней живеех в нея, и с колата за 17 минути бях в бизнеспарка. Имам и апартаменти из софия, един от тях е на пъпа на софия, на баш центъра. Плащам си данъците и си движа бизнеса. Не преча на никой и никои не ми пречи.Знам че няма да ми повярваш защото е несъвместимо с твоя бит и култура, но ако щеш вярвай

20

Анонимен

преди 5 години

Трябва да знаете, че може да ви рита в главата и да ви бие по всяко време и без причина, за което може да ви плати 300 лв., а може и нищо да не ви плати.

19

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен Пак си обЪркаАл рейса, пич!

18

пипи дългото чорапче

преди 5 години

До16:Има наука наречена етнология/етнография.Моля те разгърне някой учебник и не се плаши:повечето изследвания са направени от добри специалисти.Започва да се развива още след освобождението и не вярвай на мен а на изследвания от 40 те години.

17

Анонимен

преди 5 години

Ако някойси мисли, че автоматично е невероятен, умен, красив и можещ, защото се е родил българин или друг ... Моите съболезнования на близките.

16

Анонимен

преди 5 години

"Този съвет е релевантен както за чужденци, така и за българи. Не пропускайте да упражнявате правото си на ежемесечна проверка. Въпреки че първите, според моя опит, се отнасят с голямо уважение към чуждия имот"Все едно българите сме някакви добичета, а добрите чужденци, милите са се надънели сред нас. И аз ползвам боркери, и аз имам договор и на мен ми искаха документи за самоличност ... Все едно слушам, как някой обяснява на "прстосмъртните" как да си връзват обувките ...

15

Анонимен

преди 5 години

Смепни са ми българи, който едва ли не си мислят, че са реки потомци на хан Аспарух и няма ниииииииикакви други гени "умесени" (доста неуметен термин) с техните, че тръгнали, да казват, че дадени хора, защото не били достатъчно българи, не били и хора ... Ало, нацистите ги оправиха преди 75 години, стига с глупости.

14

Анонимен

преди 5 години

350 евро за две стаи? Какво правите ? Носите и храна, чисите и сменяте чаршафите всеки ден ли?

13

ШибиРиби

преди 5 години

Нещо съвет за Българе хау то рент хоум ин Лондон. Без да им се налага да прескачат съседски огради като им се досере.

12

пп ГЕРП

преди 5 години

И внимавайте министър Ангенгелкова да не ви изпрати маскирани мутри защото и пречите на бизнеса с хотели!

11

пипи дългото чорапче

преди 5 години

Благодаря,8 и 9.Не знаех за шоплука и Боженци.

10

пипи дългото чорапче

преди 5 години

Ако отидете в Алфа Тар ще видите типично котлон ска носия и говор.Народните им песни са същите.Преди години се правеха срещи на родовете от Добруджа и котленци. Знаеха се родовете а и много имена се срещат със същата честота и особености.Може да разгърне те някоя етнология за повече информация

9

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 5 години

За синдито ще го щавя с 1000% печалба понеже няма имот в БГ ,,милионера,, и затова живее под моста Харбър Бридж

8

Анонимен

преди 5 години

До пипи дългото чорапчеИма и потомци на преселници от Боженци. Цяло едно село е основана от хора, които са дошли оттам (Бръшлен).

7

Анонимен

преди 5 години

В Добруджа всички са преселници от Румъния"?!?!?!Не си наясно, пич!Има местни българи, а също и турци, които от поколения си живеят там.Има българи, които в края на 19 в. са дошли в Добруджа от Шоплука, защото много турци са продавали чифлиците си и са се изселвали в Османската империя.Има роми, които от векове живеят в Добруджа.Може и да има хора от Румъния, но те не преобладават.

6

пипи дългото чорапче

преди 5 години

До 3:Българите в Добруджа 60%са преселници но са българи.След споразумението се дава и разменят имот срещу имот на около същата цена в съседната държава.И са българи.Друга голяма група са преселници от поредната руско-турската война които заминават за Русия и после се връщат след к римската война като се опират на споразумението че в Турция се приемат като отделен народ българите и който иска да се върне.И досега има райони около Силистра които знаят корените си-Котел,Ямбол ските села,Жеравна.

5

мале мале

преди 5 години

До Анониментова с прехвърлянето на партидата не работи в БГ защото пак отговорното лице е собственика на жилището. Т.е. ако наемателя не си плаща пак собственика ще ги плати ... аман от разбирачи