62

Анонимен

преди 5 години

Високите лихви обслужват единствено шайката лихвари и кръвопийци. Банките имат около 5 до 7 % собствен капитал а останалите пари са на вложителите .С чужда пита помен и тлъсти заплати на белите якички. Лихварите не са Богоугодни.

61

Анонимен

преди 5 години

До Осман 64Яндекс е руска търсачка и няма нищо общо с Гугъл.--и? викаш цpy да не те знай кво прайш, ама фcb да те знае?

60

Анонимен

преди 5 години

Аман от тези преписвания от германски медии. Едно време беше Радио Москва, сега е същото но от запад. Толкова ли не познавате един кадърен български икономист да ви обясни не само какво става в Турция, но и как ще афектира България?

59

Осман

преди 5 години

Много добре знам, че "кабела" е един и същ. Но в Туитър четеш за политика а във фейса гледаш снимки и глупости. Яндекс е руска търсачка и няма нищо общо с Гугъл.

58

Анонимен

преди 5 години

До Осман 61Вече рядко цъкам на Фейса и станах фен на Туитър.--пак да кажа - от трън, та на глог! "кабела" един и същ ве, "специалист"!

57

Анонимен

преди 5 години

До ОсманИзтрийте всичко и ползвайте Яндекс--от трън, та на глог ! ха кАжи да си забием и каспера в позиция "*** run", вместо нортъна ?!делете съм дал и на двете отдавна!

56

Осман

преди 5 години

Вече рядко цъкам на Фейса и станах фен на Туитър. Однокласники го ползвам за да гледам филми с резолюция 1080 пиксела. Май там не са чували за авторски права и има хиляди филми дублирани на турски. Ужаси, класика и уестърн. Но новите турски филми ги трият.

55

Анонимен

преди 5 години

Не разбирам от икономика, но то си е цяла наука. За да станеш *** икономист трябва да си учил пет години висше. За да станеш добър икономист трябва да имаш поне 10 години трудов стаж в реномирана фирма.Само със спирането на яденето на Макдоналдс и чупенето на айфони тая работа не става.

54

Осман

преди 5 години

Однокласники и В Контакте губят битката с Фейсбук. Туитър е много популярен. Ползвам Туитър и забелязах, че не е интересен на български. Скучен е. На турски има по стотици и хиляди коментари и много акаунти на известни личности.

53

Осман

преди 5 години

По ТРТ пък излезе един който каза:"Нека да бъдем един юмрук. Да бъдем едно цяло. Не ползвайте кока кола. Пийте айрян. Не яжте в Макдоналдс, яжте дюнери. Не ползвайте Гугъл. Това е най голямата ви грешка. Не им ползвайте електронната поща. Не им ползвайте търсачката. Изтрийте всичко и ползвайте Яндекс. Яндекс има всички услуги, като новини, поща, навигация и търсачка".Пазарния дял на Яндекс в Турция е над 50%.

52

Анонимен

преди 5 години

До 55издиша лихвата, и то не от вчера ...--издиша и консумативизма и изобщо консуматорското общество - основният "стълб" на цялата пирамида.затова цялата тая система е крайно слаба и уязвима, зависеща единствено от това дали "утре" ще изядеш с 1 филия повече хляб от "днес", и дали ще искам да 6 мес. да си сменя телефона! това е крайна *** система!

51

НЕБългарин

преди 5 години

До 1234Турция е държава която произвежда, икономиката й работи, увеличението на долара е спекулативно,

50

Анонимен

преди 5 години

До Яна 49Отдавна съм учила икономикс, но ми се струва, че традиционните теории вече поиздишат--издиша лихвата, и то не от вчера ...махни лихвата от уравнението и ще видиш коренна промяна.инфлацията, т.е. увеличаването на количеството пари трябва да е правопропорционално на прирастана на населението на годишна база.като имаш отрицателен прираст, значи имаш намаляващо като цяло общо потребление и общи нужди.е тогава за какво да генерираш нови пари? парите трябва да са разпределени

49

НЕБългарин

преди 5 години

До Анонимен 47Като загубиш война и обявиш фалит, какво очакваш? Защо не е във фалутен борд сега германия, след като го рекламираш толковоа много?

48

Осман

преди 5 години

Благодарение на Ердоган са построени стотици нови и модерни болници в Турция. Строят се безпилотни самолети. Още преди две години Ердоган каза, че телекомуникациите са от голямо значение за националната сигурност. През март 2018 започна обновяване на базовите станции на мобилните оператори с такива турско производство. Базовите станции Ulak се произвеждат от ASELSAN и операторите са задължени да преминат на 4,5G с базови станции турско производство.

47

.

преди 5 години

Няма спор че федералния ресерв и банките си играят с държавите, както стана при нас 1996 година. Всичко беше режесирано, ако можехме да издържим 3-4 месеца, щяха да са на загуба 5-6 милиарда долара за това време. Цяла година държавата изплащаше заемите и не вземаше нови.Щяхме да ядем хляб и сол 2 години, но след това държавата щеше да няма заеми. А сега теглиш заем 10 милиарда и връщат 20, като не можеш, теглиш 15 за да покриеш голяма част от 20те и т.н. става роб на фед.резерв

46

Анонимен

преди 5 години

До првет от Германия"... По време на инфлация няма да теглиш кредит , ще изчакаш да се овладее инфлацията ,лихвите да паднат и тогава ще теглиш кредит ! "Ако си го изтеглил вече... Например в бг банките обичат и предпочитат да дават кредити с плаващи лихви... Имаш нужда от пари спешно!!! Детето ти е болно и т.н. Ей не разбираш от икономика...

45

привет от Германия

преди 5 години

До 1234А агнешко месо купи ли си от 100лири за килограм ?!

44

Анонимен

преди 5 години

НЕБългарино, Германия е била във валутен борд до 1968 г.

43

ergen4ev

преди 5 години

къде ли щеше вече да бъде турция ако не беше управлявана от простоват черен турчин?ами къде щяхме ние да бъдем ако не бяхме управлявани от толкова много умни бай ***?