142

Анонимен

преди 5 години

До 1989 в България имаше положителен естествен прираст като изключим механичното преселение на турците в Турция. Раждаемостта постепенно намаляваше, както във всички развити държави, но все пак оставаше положителен. След 1989 година българките спряха да раждат. Селата първи загинаха при демокрацията, но и градовете един по един явно ще ги последват. Накрая ще остане само София, но без българи. Това ни донесе демокрацията и пазарната икономика.

141

Анонимен

преди 5 години

Може да е сантиментално и тъжно обезлюдаването на селата, но това е необратимо. Как е възможно изобщо да се осигури модерно здравеопазване, образование, инфраструктура, икономика на общности от по 200-300 човека пръснати из планината? Германците дето ни ожалват, както и всички развити западни държави имат процент на селското население в пъти по-малко от България. За тях това е нормално, а за нас би трябвало да е трагедия?!?!

140

Гошо...Тъпото

преди 5 години

Търси се водач като Ивайло за всенародно въстание срещу партийно...феодалната каста и обслужващата я съдебна система и държавна...администрация.Тези много са си...повервали и самозабравили ама и техния край се вижда.Кастинг за...водачи на Оборище,тази есен.Местата са...ограничени,побързайте да се запишете.(платена...обява)

139

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 166Не ми отговори на въпроса, ***: колко деца имаш ти? Путин има 3 СВОИ, СОБСТВНЕИ ДЕЦА, а ти колко?

138

Анонимен

преди 5 години

Урбанизацията (обезлюдяването на селата и местенето на хората в градове) е процес който е почнал преди стотици години. В Англия села в смисъла който ние влагаме спират да съществуват в средата на 19 век.В България процесът се ускорява след освобождението и особено много след ВСВ във връзка с ускорената индустриализация. Момчетата от набора на баща ми са били 22 - 2 футболни отбора. 80-те само един от тях живееше в селото, 21 живееха в градове.Силен отрицателен демографски прираст има от 80-те.

137

Горд Българин

преди 5 години

Едно време са казвали - Горд като българин, сега малко останахме гордите българи. Напъплиха едни *** ...

136

Ludoto Lenche

преди 5 години

...znachi tova sa posledstviata ot tova ,che mnogo ni hvaliat ot Evropa I zad okeana !!!...ami za tezi posledstvia triabva da ima I vinovni !...a I Naroden Sad za vinovnite !!!...vie kolegi kak mislite ?!??

135

Анонимен

преди 5 години

Които са 4ели плана ран-ът изобщо няма да се у4удят на описаната картинка. Този план бе аплодиран бурно от вашите унищожители във великото събрание. Наро4но не казвам народно защото тези които аплодираха не бяха от народа. След 29 години някои у4удват ли се на унищожението си. У4удват се само тези които незнаят нищо за плана на едноокия краварски пират.

134

Анонимен

преди 5 години

До АнонименСтига писа глупости,бе!Под византийско са били по-малко от 200 години,но България е била отделна самостоятелна област във Византия,със собствена църква и център,да не говорим,че цялата византийска аристокрация се е изпоиженила и омъжила за българи.Дали са на българи да управляват области,дори в Азия и да се разпореждат като босове.А при османците възстанията и хайдушкото движение не са прекъсвали.Ние еничери и робини не сме взимали,така че те са с нашата кръв,а не ние с тяхната.

133

Анонимен

преди 5 години

Ами раждайте деца, бе, братя българи! Спрете с противозачатъните и презервативите. Българките да спрат да се тъпчат с хапчета анти бебе след всеки полов контакт с българи! Никакви аборти! Раждайте!!!

132

Анонимен

преди 5 години

Познавам двойка, роди им се дете преди и няма и 2 години, не искат да имат деца, но пък имат възможности, материални блага, и помощ от родители, те могат да бъдат родители на още две деца. Но не искат, защото са егоистични индивидуални окаяници, които не се вълнуват от нищо друго, освен от самите тях си!

131

Анонимен

преди 5 години

До Бай ТошоПрав си, подкрепям твоето смислено мнение, бай Тошо.

130

Тръба

преди 5 години

Някакъв пич от Германия си мисли, че можел да си вари ракия. Не пич, не можеш! Ще ти нахлуят една рота ушеви и ще ти откраднат и ракията и казана. Законно разбира се. След това ще те осъдят. Ако нещо опиташ да направиш, ще те осъдят пак. Този път вече си криминално проявен, рецедивист. Ще те попилеят. Ракия може да вари ушевия, с твоя казан. Законно!

129

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКакво ме топли мен пропагандата ви,като България загива и тъне в разруха и обезлюдяване,а много хора в страната мизерстват?Какво?Мен другите държави не ме интересуват,нито миналото толкова ме вълнува,повече ме интересува,защо хората са с ниско,робско заплащане в България,което не стига дори за храна,камо ли за консумативи,ей това ме интересува!

128

Бай Тошо

преди 5 години

Нали има банани. Немските *** защо не написаха защо хората си тръгнаха от селата Иначе е ясно каво се опитват да направят . Да разселят техните пенсионери в нашите села. НЕ ВИ ЩЕМ.....

127

Анонимен

преди 5 години

До 148200 г византийско500 г турско140 г руско и продължаваВярно, прав си, 840 г са.

126

stomin

преди 5 години

До Рускийима имаааа тия къде бяха по татарско робство

125

Тръба

преди 5 години

Алоооо нап, данс, митници, про-***-тура, мвр, даи, кат, грао и т. н..., и т. н... Ушака ви вари ракия! Складира и продава! Имате пълни самопризнания. Аааа сетих се, явно е наше момче. Многократно награждаван, изпълнил служебният си дълг, блаблабла... *** с фурашка -видими резултати.

124

Анонимен

преди 5 години

До АнонименКато прочетеш историите на Велика Албания, Велик Бангладеш или Велика Украйна и те хваща срам да кажеш, че си българин. Мен ме е срам да кажа, че от 1300 години, 800 сме били под робство, 300 диваци и 200 пияни.Не,ние 800 не сме били под робство.Но не това е интересното,проблема си е твой,че си комплексар,хейтър и мразиш българите и България,а не наш.Без хистерия,моля!

123

stomin

преди 5 години

добре бе няма лошо като ви е срам че сте българи като българският народ е такъв-онакъв сега е лесно намирате си народ и държава по вкуса и толкова...