222

Анонимен

преди 5 години

Майка ми е от това село. Уникално е! И сега, въпреки че къщата ни(строена през 1870), отдавна рухна, ходим до там. Въздухът е друг, природата уникална!

221

I az

преди 5 години

Кой е луд да живее на село?Разбити пътища, няма нищо, абсолютно нищо в едно село.Тези статии са каква цел ги пишат?На автора като му харесва селото да се засели в някое.

220

Анонимен

преди 5 години

Както обичаше да казва Бай Тошо: Селище със затихващи функции.Комунистите пробваха, ама не успяха да затрият народа.Ние ще заякнем и ще се върнем. Комунистите да трепарят!

219

Благо

преди 5 години

На онези в парламента не им дреме за България и българите, затова положението в много села е отчайващо.Само ще попитам в КОЙ джоб отидоха парите за развитието на селските райони ? ? ?

218

Анонимен

преди 5 години

Клаус Мартин Хьофер да не реве на чужди гробища.Да погледне Германския халифат първо.

217

Анонимен

преди 5 години

Постигнахме целта си - станахме бананова република.Не ни харесва май... И сега какво правим

216

nato

преди 5 години

До АнонименНаглец, посткомунистичски! Кой национализира земята и инвентара на хората в периода 1947-1956 и ги изгони да "строят" социализъма по градовете!? Едно от най-тежките престъпления на комунизма е именно разбиването на българското село и изтръгването на хората от корените им чрез насилствената сталинска колективизация измислената индустриализация! Виц статистистиката на населението 1945 към 1989!

215

nato

преди 5 години

До СимеоновИзвинявайте, но май не сте ходил в Румъния скоро :) Обикалям редовно по бизнес в триъгълника Бкурещ - Галац - Констанца. Селата са реновирани, пълни с деца. Къщите модерни, ниски в типичния стил за студени зими, но с големи градини, слънчеви панели и прочие. Инфраструктурата, осветлението и маркировката са на западно ниво. И повтарям навсякъде деца, бели, детскиградини и училища. Да сме на едно ниво с Румъния - ех, мечтии

214

Анонимен

преди 5 години

Бонус от капитализма и демокрацията!!!

213

Жеков

преди 5 години

Това е тъжната истина, след 60 години геноцид над България!

212

привет от Германия

преди 5 години

Повечето ви села са такива , антични ! Човек като отиде там има чувство ,че живее по времето на цар Борис !

211

До 218

преди 5 години

Не му се връзвай на тоя.Виси по цял ден във форума и лъже,че работел в немски завод.Явно е поредният предател,който е на социални помощи в Германия.

210

до циник

преди 5 години

И какво невярно е написал човекът? Предците ни оставиха чудесна земя,а ние я опустошихме и избягахме,като номади.Живял съм 9 години в Израел,една пустиня,която израелците направиха свой дом.Обаче я бранят и ценят със цената на животите си.Явно трябва отново да изгубим земята си,за да разберем,какво е да имаш.Говорил съм и с палестинци и с кюрди,относно техните проблеми.Казвали са ми,"искаме да имаме едно парче земя,друго не щем".

209

АК-№2643

преди 5 години

Огромна носталгия изпитвам когато слушам песента :https://youtube/watch?v=R2n31_-Cp3Q,ех какво детство

208

Циник

преди 5 години

Недостойни...морета от кръв....едри приказки...и проникновенни констатации...да го хване човек - срам да чете!Апостоли - на конвейер...

207

Анонимен

преди 5 години

Излезнахме недостойни за кръвта, която е пролята за тази земя,а тя е цяло море.Едните изпаднаха в апатия и меланхолия, а другите мижитурки просто избягаха.Трябва да си от камък,за да преживяваш равнодушно всичко това.

206

месара

преди 5 години

а журналиста знае ли кой е виновен за това? ами да му кажа : сдс и бкп (бсп), партиите които унищожиха не само селата, а и цялата държава България!

205

Анонимен

преди 5 години

В Германия немците живеят вече по сателитните села, а по градовете е мърлявко и мирише зле- магазини и бизнес офиси в центъра, а покрайнините- мигранти. Ако тук дръпне икономиката хората ще погледнат и към селцата около големите градове. С добър транспорт на запад живеят на до 50-100 км от големия град.

204

pitam

преди 5 години

какво да прави този пенсионер на село, на 70-80 г ли ще гледа градина и животни? В сащ нормална възраст за пенсиониране е 67, ако изкараш до 70 ти дават увеличение на пенсията.На 70 г като си вече не толкова силен ти трябва някой да ти помага за пазаруване, за чистене на къщата,сестра, доктор, ако имаш някое хронично или друго оплакване, аптека, рехабилитатор, масажист, фризьор,къде ги тия хора в БГ? С евтина къща и двор за какво са му като не може сам да ги поддържа вече.Те в БГ не поглеждат родителите си чакат чужди пенсионери.

203

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 263Има кооперации, в асоциации, прав си. Но винаги човек, може да си има "ниви" и "ферма", да работо самостоятелно, или в уния. Просто, когато си в кооперация, имаш бърз достъп до всичко, което ти трябва. А повечето собственици са минали през аграрните специалности, който се предлагат в страните им. Последният път, когато видях човек със значимо за дейността образование, беше, когато човекът напусна фемрата, защото дебелата мутра не му плащаше заплата.