25

инж. Стефанов

преди 5 години

Не е сгрешена конструкцията. Вярно е, че не се правят отдавна точно такъв тип конструкции. Тук, обаче става въпрос за лоша подготовка на хората, които се занимават с тази дейност. Не доброто познаване на конструкцията води след себе си пропуски и в начина на поддръжка на съоръжението. Не биват да се изказват хора, които не са компетентни.

24

Анонимен

преди 5 години

Ами нашите виадукти преди Ботевград??? Доста арматура се виждаше по пилоните...Строиха ги около 1979-1981 г. Не е шега.

23

анонимен

преди 5 години

Под такива статии би трябвало да коментират само строителни инженери, а останалите да четат и да се учат. В противен случай четем простотии като на номер 13 какво значело подръжка и как стареел бетона, и как трябвало да се бутат мостовете, за да се построят отново... а иначе е нормално да се коментира този инцедент от специалисти, във всички държави го правят в момента, и си взимат поука от грешката на италиянците.

22

Анонимен

преди 5 години

Всеки месец падат мостове в Италия, пълен резил

21

бг инженер

преди 5 години

хахххахахаххахахахахбългарски инженери......хахахаххахаахаххабг инженери влязоха в спор с нугерийски скиори, кой да изяде зеления хайвер!

20

Анонимен

преди 5 години

Италианският вице-премиер (копието на Вуерката Симеонов) намери вече "виновен"за срутилият се мост.ЕС му е виновен.Тоя е 1 към 1 с Баце-банкянски.

19

Анонимен

преди 5 години

А защо все още Корнелия не е поискала оставката на бг министъра на земеделието, на бг министър-председателя и на краля на Мароко заради падането на моста в Генуа?

18

Шоп

преди 5 години

Точно това ми направи впечатление, че не е вантов мост, а някаква из гъзица, в която и платното работи като свързващ елемент между опорите. Всяка опора си е сама за себе си и са вързани само с платно между два триъгълника. И в крайна сметка се е счупило точно то - платното. А самите ванти са една метална сърцевина, обвита кой знае защо в огромно количество бетон с фуги, където да корозира и да се счупи.

17

Анонимен

преди 5 години

До До 2Ти напиши у гуглето "вантов" и ше видиш. Висящите са една друга работа.

16

лешояди

преди 5 години

Нашите лешояди не пропуснаха да изплуват като лай ..а на фона на огромната трагедия , сполетяла италианците !Не знам дали някой нормален човек може да се държи по такъв начин , да поучава и да се прави на разбирач в такъв тъжен момент ?! Явно *** може !"Хвани единия - удари другия" - каквато и медията , такива и гостите-разбирачи !Гавра!

15

алоо

преди 5 години

"Трябва да се прави мониторинг на това какво е състоянието на техническите съоръжения" А къде е мониторинга за нашите строителства-"беплатното" саниране, новите пътища,които почват да се рушат още на втората година и т.н.

14

До 2

преди 5 години

Не бъркай вантов със висящ мост разбирачо.Механиката е различна,има вантова конструкция и висяща конструкция. Той говори за комбинация от двете.Недейте деца да разбирате от всичко.Какъв е Голдън Гейт и какъв е Йоресунд ?

13

Анонимен

преди 5 години

Е те тва е ! БГ специалистите разбират от сичко ! Е нема ткава дръжава и ткива спициалисти ! И кфо значи подръжка ? Секи ден да го оглеждат за десет минути, да кажат супар е и айде на кафе. Тиа спициалисти знаят ли ча бетона старее и ако не е бил яко качествена марка нищо неможе да спаси моста освен бутане и да са строи нов.

12

Анонимен

преди 5 години

аз съм минавал по този мост, наистина красиво съоръжение беше, Относно Аспаруховия мост - няма да сме живи като вземе да пада. Ако някой може да даде пример с нещо построено през соца и рухнало от самосебе си нека сподели.

11

Inatut

преди 5 години

Е те затова нема крави. Щото всичко се домъкна в градовете да строи социализъма с подръчни материали и никой не остана да гледа.. не само - стана срамно да стоиш на село и да се грижиш за земята..

10

bluesky1

преди 5 години

Доколкото виждам моста е минавал и над сгради...баси и инженерното чудо....тея жабари са като БГ...

9

Дара

преди 5 години

подръжка?

8

Анонимен

преди 5 години

Появи се некъф антипанелкаджия, но ако не бяха панелките(и все още са) още щеше да гони кравите на село.

7

Анонимен

преди 5 години

Това е мечтаният европейски живот. не бързайте идва бавно но сигурно.

6

Анонимен

преди 5 години

До Анонимен 4Да не би връзките на панелките да ги поливате с вода, че да корозират ? Все едно всички здрави стоманобетонни конструкции да са корозирали досега.