65

Анонимен

преди 5 години

На Бойко стандартите... Дали внучето му яде сирене с палмово масло?

64

Анонимен

преди 5 години

ЯЖЭ, НАРОДЕ! СКОРО ЩЕ ЯДЕТЕ И ХРАНИ С ГМО, НАЛИ ***-ДЕРЪТ ЮНКЕР ГИ ДОГОВМОРИ С ТРЪМП.

63

Анонимен

преди 5 години

ще си имаме безброй раково болни след 5-10 годинки, но пък виновни няма, в Румъния какви протести правят, а ние тука си цоцаме палмовата мазнина и си мълчим, дори когато е очевадно, че всичко е заради корупция

62

ВСИЧКО Е ХИМИЯ

преди 5 години

КАЛЦИЕВИЯТ ДИХЛОРИД СЕ СЛАГА В СИРЕНЕТО, ЗА ДА МОЖЕ ПАЛМОВОТО МАСЛО ДА СЕ ВТВЪРДИ.ИНАЧЕ СИРЕНЕТО СТАВА МЕКО И РОНЧИВО.

61

Анонимен

преди 5 години

например в лидъл няма да намерите продукти без палмова мазнина, доказа се, че стоките им тук са по-скъпи от на запад и по-некачествени... кой позволи това?... защо няма наказани, защо продължава геноцида срещо българите?...

60

До българин

преди 5 години

Аз пък да ти кажа, че от мляко с антибиотик става чудесно кисело мляко. Зависи от лекарството, с което са лекували кравите. Проблема с малките фермери е, че те не изхвърлят млякото на една крава защото с нея се препитават, а големите изкупвачи не могат да си позволят заради млякото на една крава да заразят цялата си продукция. Освен това понеже тестовете за изследвания са скъпи, баба Гинка не ги ползва. И понеже хората искат да си купуват ефтино сирене, производителите бухат палмова мазнина.

59

Анонимен

преди 5 години

НИЕ НЕ СМЕ ОТ ГРАДА. ЯДЕМ СИ ИСТИНСКО МЛЯКО И ИСТИНСКО СИРЕНЕ. И КРАВИТЕ НИ СА ЗДРАВИ.А ПАЛМОВОТО МАСЛО? ЗАЩО МИСЛИТЕ, ЧЕ СЕ УВЕЛИЧАВА БРОЯТ НА РОДЕНИТЕ С МАЛФОРМАЦИИ ДЕЦА? ЗАРАДИ ПАЛМОВОТО МАСЛО, Е- тата и ДРУГИТЕ ХИМИИ В ХРАНИТЕ.

58

Анонимен

преди 5 години

няма нито едни бисквити в магазина без палмова мазнина, нито един шоколад, къде е БАБХ... или когато трябва да се убият животните на малките фермери си вършат "работата"

57

българин

преди 5 години

до 58. мляко което съдържа антибиотик не се съсирва и не се кваси! тоест не става нито сирене нито кисело мляко защото антибиотика унищожава бактерийте. и няма да и вземат млякото повече.

56

Мас на филия

преди 5 години

Дали и Премиера е сред тези хиляди!?

55

Анонимен

преди 5 години

Баба Гинка има болна крава. Вика ветиринаря и той и думка една инжекцийка с антибиотик. Ама доза като за крава.В задачата се пита:а) ще излее ли баба Гинка болното мляко в канала, като не натрови никого.б) ще го продаде ли на външни хора които не са й никакви, защото й трябват пари а от ВиК и енергото те питат дали кравата ти е болнав) трябва ли да поемете ударна доза кравешки антибиотик, за да започнете да купувате от фирми където тези показатели сле следят.

54

Баба Генка

преди 5 години

Бабините,спрете да ревете,че не ядети качествено сирене.Айде събота и неделя елате при баба ви при овците ки ве закарам да работите,а не да ми одите по кафетете и по Гръция,така сирине не се прай

53

келепир български

преди 5 години

в евтиното сирене слагаме малко повече палмово масло в истинското по-- малко никой не го интересува

52

Анонимен

преди 5 години

Относно палмовото мляко- фирмите замества истинското мляко с палмово такова, защото българина не е склонен да купува качествени продукти на истинаксата им цена. Българина все търси "кирията". Затова думкайте палмово мляко и мълчете.

51

Анонимен

преди 5 години

Понеже над 7 години работя в този бизнес, ще ви кажа 2 неща. Първият проблем в бранша е сивият сектор, който не дава възможност на фирмите които произвеждат качествени продукти на конкурента цена- знаем че сивата икономика си прибира ДДС-то в джоба, ако не цялото поне половината.Второто е да не купувате мляко от баби и дядовци, защото такива бактерии и вируси, а после и антибиотици има в млеката, че ще съжалите защо сте ги купили. Тези млека са като руска рулетка

50

PoliceMan

преди 5 години

Палмовото масло да е само в сиренето добре но за съжаление е и в много други продукти.Например 90% от сладоледите се правят с палмово масло. А тези които си купуват сирене от 15лв. килото си мислят, че не консумират палмово масло. Сладоледи, зах. изделия, шоколади и т.н. всичко е с палмааааа.

49

До 15

преди 5 години

Калциевият дихлорид (E 509) се използва при производството на сирене съгласно изискванията на европейски и национални актове - тоест в реда на нещата си е, стандартна процедура. Добавянето му става след пастьоризацията и преди прибавянето на сирищната мая. Това е с цел да се гарантира подсирването на млякото, сгъстяване и регулация на киселинността. Приготвя се воден разтвор на калциев дихлорид в съотношение 1:4 и се разбърква добре на литър мляко се добавят около 6 капки калциев дихлорид, разредени четирикратно (тоест 6 капки от разтвора).По принцип само малка част от етикетите го описва

48

Господин Никой

преди 5 години

До Само Герлерастите Наскоро четох че суджук гейт станал локум гейт .Какво прави прокуратурата за една година не може да приключи разследването срещу Живко Георгиев .Да не би да опитват суджук по суджук .Всичко си покриха гербаджжите и Живко суджука ще си остане ненаказан .Цялата статия я има във вестник Сега.

47

Анонимен

преди 5 години

Според него реалната цена на сиренето започва минимум от 5,50 лева, а ако искаме да ядем истински качествено сирене, то трябва да е поне 9 лева.--и 2 хилки да имах заплата - 9 лв за буца сирене НЕ давам, ако ще бомба да падне!Краве сире при социализма - 2,3-2,4.5 лв, ток - "стинки", билетчето - 6 ст...Хващаш ли дълбинната разлика, "специалисте по сирената"?

46

хх

преди 5 години

има несъбрано ДДС за 20млрд което мина ЕЙ ТАКА хахаха БАБХ ще засича мандрите....на никой не му дреме за плебса!!!!!!!!! ГЕРБ са народни представители само че не се знае на кой народ....това трябва да лъсне